Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sauce gribiche med grønne asparges

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Sauce gribiche er en kold æggesauce, der som så meget andet kommer fra det franske køkken.

Den laves blandt andet med hårdkogt æg, olie og eddike, men også med kapers, hvor jeg plejer at hakke halvdelen af dem, mens den anden halvdel nemt og hurtigt friteres.

Her har jeg serveret den klassiske, franske sauce sammen med grønne asparges, og den servering er god både som en forret eller som tilbehør til andre retter. God fornøjelse.

Indhold
  • Sauce gribiche med grønne asparges
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Sauce gribiche med grønne asparges

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Få den nemme opskrift på sauce gribiche, der er en klassisk fransk æggesauce lavet med bla. sennep og olie. Her serveret med grønne asparges.
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 æg (koges hårdkogt i 8 minutter)
  • 2 spsk kapers
  • 6 spsk vindruekerneolie (eller anden smagsneutral olie)
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
  • 1 spsk citronsaft (friskpresset)
  • 12 grønne asparges
  • 2 spsk dild (kviste)

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge ægget hårdkogt. Det tager 8 minutter, hvorefter ægget hviler 8 minutter i koldt vand. Pilles og hakkes fint.
  2. Kom lidt vindruekerneolie i en lille gryde, og kog op. Afdryp og tør en spiseskefuld kapers på køkkenrulle, hvorefter du friterer kapers i 30 sekunder i olien. Tages op på køkkenrulle.
  3. I en lille skål piskes vindruekerneolie gradvist sammen med sennep og eddike. Pisk også halvdelen af det hakkede æg i sammen med en spiseskefuld hakkede kapers. Smag til med lidt friskpresset citronsaft.
  4. Tilbered de grønne asparges som ønsket. De kan enten dampes i 30 sekunder, grilles et par minutter på hver side eller steges på panden i lidt olie i et minuts tid.
  5. Anret de grønne asparges i et passende fad, og fordel den færdige sauce gribiche over som du kan se på billedet. Pynt med resten af det hakkede æg, de friterede kapers og friske dildkviste.

Næringsindhold

Kalorier215kcalKulhydrater3gProtein3gFedt22gMættet fedt2gFlerumættet fedt15gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol41mgNatrium155mgKalium123mgKostfibre1gSukker1gVitamin A445IUVitamin C4mgCalcium22mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

De grønne asparges med sauce gribiche serveres straks. Enten som en skøn forret eller som tilbehør til grillretter og anden god mad. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Hvide asparges med brunet smør
Nem og lækker opskrift på hvide asparges med brunet smør. En helt fantastisk forret og en skøn forårsbebuder, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
billede til hvide asparges med brunet smør
Hvid aspargessalat med tomater
Få min opskrift på hvid aspargessalat med tomater og en skøn dressing. En rigtig sommersalat med hvide asparges, der smager himmelsk godt.
Se opskriften her
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
Få den nemme opskrift på asparges i butterdej, der er nemme og lækre butterdejspakker med grønne asparges. Bruges som forret eller tilbehør.
Se opskriften her
Billede med asparges i butterdej.
Asparges med parmesansauce - let forret
Asparges med parmesansauce og hakkede mandler er en fin lille forret, men du kan også bruge den som tilbehør. Asparges grilles eller steges.
Se opskriften her
Asparges med parmesansauce
Sauce Mousseline
Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.
Se opskriften her
billede med sauce mousseline
Aspargessalat med bagte radiser
Aspargessalat er en skøn salat, og i min opskrift laves salaten med ristede grønne asparges, bagte radiser og en meget lækker dressing.
Se opskriften her
billede med aspargessalat

FAQ

Hvad er sauce gribiche?

Sauce gribiche er en klassisk fransk, kold sauce baseret på hårdkogte æg, olie og eddike, og den minder lidt om en rustik mayonnaise med et syrligt og krydret twist.

Hvad bruger man sauce gribiche til?

Sauce gribiche serveres typisk kold og bruges som tilbehør til:
- Kogt kalvekød eller oksetunge
- Pandestegt eller grillet fisk
- Grøntsager - eks. asparges, blomkål eller artiskok
- Hårdkogte æg eller æg i skiver.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 02, 2025 at 10:55 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required