• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Sauce gribiche med grønne asparges

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. juni 2025 - Udgivet:  2. juni 2025

Sauce gribiche er en kold æggesauce, der som så meget andet kommer fra det franske køkken.

Den laves blandt andet med hårdkogt æg, olie og eddike, men også med kapers, hvor jeg plejer at hakke halvdelen af dem, mens den anden halvdel nemt og hurtigt friteres.

Her har jeg serveret den klassiske, franske sauce sammen med grønne asparges, og den servering er god både som en forret eller som tilbehør til andre retter. God fornøjelse.

Oversigt
  • Sauce gribiche med grønne asparges
  • Servering
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Hvid aspargessalat med tomater
  • Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker
  • Asparges med parmesansauce - let forret
  • Sauce Mousseline
  • Aspargessalat med bagte radiser
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sauce gribiche med grønne asparges

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på sauce gribiche, der er en klassisk fransk æggesauce lavet med bla. sennep og olie. Her serveret med grønne asparges.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Fransk
Kalorier: 215
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 æg - koges hårdkogt i 8 minutter
  • 2 spsk kapers
  • 6 spsk vindruekerneolie - eller anden smagsneutral olie
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk hvidvinseddike - eller anden lys eddike
  • 1 spsk citronsaft - friskpresset
  • 12 grønne asparges
  • 2 spsk dild - kviste

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at koge ægget hårdkogt. Det tager 8 minutter, hvorefter ægget hviler 8 minutter i koldt vand. Pilles og hakkes fint.
  2. Kom lidt vindruekerneolie i en lille gryde, og kog op. Afdryp og tør en spiseskefuld kapers på køkkenrulle, hvorefter du friterer kapers i 30 sekunder i olien. Tages op på køkkenrulle.
  3. I en lille skål piskes vindruekerneolie gradvist sammen med sennep og eddike. Pisk også halvdelen af det hakkede æg i sammen med en spiseskefuld hakkede kapers. Smag til med lidt friskpresset citronsaft.
  4. Tilbered de grønne asparges som ønsket. De kan enten dampes i 30 sekunder, grilles et par minutter på hver side eller steges på panden i lidt olie i et minuts tid.
  5. Anret de grønne asparges i et passende fad, og fordel den færdige sauce gribiche over som du kan se på billedet. Pynt med resten af det hakkede æg, de friterede kapers og friske dildkviste.

Næringsindhold

Kalorier: 215kcalKulhydrater: 3gProtein: 3gFedt: 22gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 15gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 41mgNatrium: 155mgKalium: 123mgKostfibre: 1gSukker: 1gVitamin A: 445IUVitamin C: 4mgCalcium: 22mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De grønne asparges med sauce gribiche serveres straks. Enten som en skøn forret eller som tilbehør til grillretter og anden god mad. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Hvide asparges med brunet smør

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på hvide asparges med brunet smør. En helt fantastisk forret og en skøn forårsbebuder, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede til hvide asparges med brunet smør

Hvid aspargessalat med tomater

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på hvid aspargessalat med tomater og en skøn dressing. En rigtig sommersalat med hvide asparges, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på asparges i butterdej, der er nemme og lækre butterdejspakker med grønne asparges. Bruges som forret eller tilbehør.
Gå til opskrift
Billede med asparges i butterdej.

Asparges med parmesansauce - let forret

5 fra 1 stemme
Asparges med parmesansauce og hakkede mandler er en fin lille forret, men du kan også bruge den som tilbehør. Asparges grilles eller steges.
Gå til opskrift
Asparges med parmesansauce

Sauce Mousseline

5 fra 12 stemmer
Sauce Mousseline er en lækker og klassisk sovs til blandt andet hvide asparges og lyse fisk. Her er min opskrift, der aldrig slår fejl.
Gå til opskrift
billede med sauce mousseline

Aspargessalat med bagte radiser

5 fra 4 stemmer
Aspargessalat er en skøn salat, og i min opskrift laves salaten med ristede grønne asparges, bagte radiser og en meget lækker dressing.
Gå til opskrift
billede med aspargessalat

FAQ

Hvad er sauce gribiche?

Sauce gribiche er en klassisk fransk, kold sauce baseret på hårdkogte æg, olie og eddike, og den minder lidt om en rustik mayonnaise med et syrligt og krydret twist.

Hvad bruger man sauce gribiche til?

Sauce gribiche serveres typisk kold og bruges som tilbehør til:
- Kogt kalvekød eller oksetunge
- Pandestegt eller grillet fisk
- Grøntsager – eks. asparges, blomkål eller artiskok
- Hårdkogte æg eller æg i skiver.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 02, 2025 at 10:55 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required