Sauce gribiche er en kold æggesauce, der som så meget andet kommer fra det franske køkken.
Den laves blandt andet med hårdkogt æg, olie og eddike, men også med kapers, hvor jeg plejer at hakke halvdelen af dem, mens den anden halvdel nemt og hurtigt friteres.
Her har jeg serveret den klassiske, franske sauce sammen med grønne asparges, og den servering er god både som en forret eller som tilbehør til andre retter. God fornøjelse.
Indhold
Sauce gribiche med grønne asparges
Ingredienser
- 1 æg (koges hårdkogt i 8 minutter)
- 2 spsk kapers
- 6 spsk vindruekerneolie (eller anden smagsneutral olie)
- 2 tsk dijonsennep
- 1 tsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
- 1 spsk citronsaft (friskpresset)
- 12 grønne asparges
- 2 spsk dild (kviste)
Fremgangsmåde
- Start med at koge ægget hårdkogt. Det tager 8 minutter, hvorefter ægget hviler 8 minutter i koldt vand. Pilles og hakkes fint.
- Kom lidt vindruekerneolie i en lille gryde, og kog op. Afdryp og tør en spiseskefuld kapers på køkkenrulle, hvorefter du friterer kapers i 30 sekunder i olien. Tages op på køkkenrulle.
- I en lille skål piskes vindruekerneolie gradvist sammen med sennep og eddike. Pisk også halvdelen af det hakkede æg i sammen med en spiseskefuld hakkede kapers. Smag til med lidt friskpresset citronsaft.
- Tilbered de grønne asparges som ønsket. De kan enten dampes i 30 sekunder, grilles et par minutter på hver side eller steges på panden i lidt olie i et minuts tid.
- Anret de grønne asparges i et passende fad, og fordel den færdige sauce gribiche over som du kan se på billedet. Pynt med resten af det hakkede æg, de friterede kapers og friske dildkviste.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De grønne asparges med sauce gribiche serveres straks. Enten som en skøn forret eller som tilbehør til grillretter og anden god mad. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:






FAQ
Sauce gribiche er en klassisk fransk, kold sauce baseret på hårdkogte æg, olie og eddike, og den minder lidt om en rustik mayonnaise med et syrligt og krydret twist.
Sauce gribiche serveres typisk kold og bruges som tilbehør til:
- Kogt kalvekød eller oksetunge
- Pandestegt eller grillet fisk
- Grøntsager - eks. asparges, blomkål eller artiskok
- Hårdkogte æg eller æg i skiver.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.