Asparges med parmesansauce og hakkede mandler er en fin lille forret, men du kan også bruge den som tilbehør. Asparges grilles eller steges.
Asparges med parmesansauce og et drys af hakkede mandler samt friske oreganoblade er en dejlig ret, som kan serveres som forret.
Du kan også bruge den grønne ret som tilbehør til for eksempel bagt laks, en god grillbøf eller sprøde vegetarfrikadeller.
Skal du alligevel grille, kan du stege aspargesene på grillen et par minutter - ellers bager du dem bare i ovnen i fem minutter, før saucen og mandlerne hældes over.
Opskrift på asparges med parmesansauce
Ingredienser
- 500 gram asparges grønne
- 1 spiseskefuld olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Ostesauce
- 1 lille løg finthakket
- 1 fed hvidløg
- 1 deciliter piskefløde
- 0,5 deciliter hvidvin
- 100 gram parmesan
- 1 teskefuld citronskal
Drys
- 50 gram mandler hakkede
- oregano friske blade
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Knæk det nederste stykke af aspargesene, skyl dem og læg dem ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir. Dryp olivenolie ud over dem og krydr med salt og peber. Tænd ovnen på 175 grader.
- Hak mandler og bland dem med friske oreganoblade. Sæt til side.
- Lav nu saucen ved at hakke løg og hvidløg fint. Steg løg for lav til medium varme, til de har taget lidt farve og er begyndt at blive bløde. Kom hvidløg og oregano ved, vend det et minuts tid.
- Hæld hvidvin i gryden og skru op for varmen, så det koger et par minut. Hæld nu fløde og revet parmesan i gryden og rør rundt i saucen.
- Skru ned, så saucen kun lige simrer, imens du bager asparges på næstøverste rille i ovnen ca. fem minutter.
- Tag asparges ud af ovnen, når hovederne har fået lidt farve. Placer dem på et fad, vend lidt hakket citronskal i saucen og hæld den nu henover midten, drys med de hakkede mandler og oreganoblade. Krydr til sidst med lidt peber. Nu kan du servere asparges i parmesansauce som en let forret.
Næringsindhold
Noter
Asparges med parmesansauce kan også serveres til kogte tortellini eller andre typer pasta.
Prøv også vores opskrift på grillede hvide asparges med serrano-skinke eller opskriften på en lækker aspargestærte.
Du kan udskifte oreganoen med timian eller andre krydderurter, som du har i haven - eller i det hele taget bedst kan lide. Mandlerne kan også skiftes ud med for eksempel ristede pinjekerner.
Comments
No Comments