Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)

Opskrift på italiensk saltimbocca (kalv med salvie)

billederesultat for saltimbocca med salvie
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailSMS

En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.

Saltimbocca er noget af det allermest italienske man næsten kan forestille sig, og så er den så nem at lave.

Saltimbocca betyder egentlig bare at springe i munden, og det er netop hvad disse stykker kalvekød med parmaskinke og salvie gør.

Det smager uimodståeligt godt, og retten kan laves på få minutter. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

Italiensk mørbrad i fad med aubergine og tomater

Verdens bedste italienske kødsovs opskrift

Opskrift på saltimbocca

Italiensk saltimbocca

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
En super lækker opskrift på saltimbocca, der er skiver af kalvekød, som steges med parmaskinke og frisk salvie. Giver en god sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 skiver kalvefilet
  • 2 skiver parmaskinke
  • 1 håndfuld salvie frisk
  • salt og friskkværnet peber
Til sauce
  • 2 bananskalotteløg
  • 1 dl hvidvin gerne italiensk
  • 2 dl kalvefond
  • 1 tsk sukker

Fremgangsmåde

  1. Læg kalveskiverne mellem to fryseposer på et skærebræt, og bank dem let flade med en kagerulle. Du skal ikke smadre kalvekødet, men samtidig også bankeskiverne ud, så de ikke er for tykke. Så er saltimbocca bedst.
  2. Del parmaskinken på midten i to halve, og læg en halv skive skinke i den ene ende af en skive kalvefilet.
  3. Kom lidt salvieblade ovenpå skinken, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
  4. Luk nu enderne på saltimboccaen sammen med en kødnål eller en tandstikker. Fortsæt på samme måde de andre.
  5. Smelt en god klat smør på en varm pande, og steg saltimbocca i cirka tre minutter på hver side. Ikke længere, da de så kan blive for tørre.
  6. Tag dem af panden, og svits så hakket bananskalotteløg i et minuts tid.
  7. Tilsæt hvidvin, og lad det koge lidt ind.
  8. Kom så kalvefond ved, og lad det igen koge lidt ind.
  9. Læg lidt salvie blade ned i saucen sammen med en teskefuld sukker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Læg de stegte saltimbocca tilbage i panden, og anret dem straks.

Næringsindhold

Kalorier270kcalKulhydrater4gProtein30gFedt12gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.01gKolesterol126mgNatrium737mgKalium551mgKostfibre1gSukker2gVitamin A2IUVitamin C1mgCalcium47mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Du kan blandt andet servere saltimbocca med en varm bønnesalat, pasta eller rosmarinkartofler.

Saltimbocca af skinkeschnitzler med tomatflødesovs

Saltimbocca af skinkeschnitzler lyder måske besværligt, men det er i virkeligheden er ganske nem ret at lave.

Inspirationen er selvfølgelig tydelig italiensk, og saltimbocca betyder i virkeligheden blot "springer i munden". Og det er lige hvad denne ret gør.

Normalt laves saltimbocca af kalvekød, men den er bestemt også fin med skinkeschnitzler, som du lige banker lidt flade inden de steges.

Traditionelt anvendes salvie, men her er kødet stegt med rosmarin, hvilket giver en super dejlig smag til både kød og sovs. Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

4 skinkeschnitzler
4 skiver parmaskinke
Frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber

1 deciliter vand
1 dåse hakkede tomater
1 bouillonterning
2,5 deciliter fløde

  1. Skinkeschnitzlerne bankes let flade med en kødhammer eller en kagerulle. Læg kødet mellem to fryseposer, så er det nemmest.
  2. Krydr kødet med salt, friskkværnet peber og finthakkede blade rosmarin.
  3. Læg derefter en skive parmaskinke på hver, hvorefter skinkeschnitzlerne foldes sammen, så den ene halvdel lægges ovenpå den anden. Hold dem eventuelt sammen med en kødnål eller en tandstikker.
  4. Varm en stor stegepande op. kom  en sjat olivenolie på og brun dine saltimbocca af skinkeschnitzler godt på begge sider.
  5. Kom så vand, hakkede tomater, en smuldret bouillonterning, og fløde ved. Tilsæt også gerne lidt mere finthakket rosmarin til sovsen.
  6. Skru ned for varmen og lad det simre cirka 10 minutter under låg.
  7. Smag sovsen til med salt og peber, og så er den klar til servering.

Servering

Saltimbocca af skinkeschnitzler serveres straks sammen med enten råstegte kartofler eller en god omgang pasta.

Stil bare panden med skinkeschnitzlerne på bordet, og så kan hver tage et stykke kød og masser af den lækre tomatflødesovs.

Der kan også serveres et stykke luftigt ciabattabrød med huller til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required