Indhold
Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
Ingredienser
- 1 blomkål
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk oregano tørret
- salt og friskkværnet peber
- 30 g pinjekerner
- 2 håndfulde rucola
- 1 citron
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skær blomkålen i skiver og bræk eller skær den derefter i små buketter., som du lægger på bagepladen. Lad ikke stykkerne være alt for store.
- Fordel blomkålsstykkerne ud på pladen, så de ikke overlapper hinanden. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
- Bag blomkålen midt i ovnen ved 200 grader varmluft, så den bliver til brændt blomkål - uden dog at blive for sort. Det tager ca. 25 minutter. Lad derefter kålen køle af.
- Rist pinjekernerne på en varm pande og tag til side.
- Byg din salat med brændt blomkål op i en skål eller et fad. Gør det lagvis med blomkål og rucola, og til sidst toppes med pinjekerner. Dryp lidt olivenolie og friskpresset citronsaft over, og krydr også gerne med lidt salt og peber på toppen.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på salat med brændt blomkål
Salat med brændt blomkål er lækker som tilbehør til mange forskekllige retter, og så er den nem at lave.
Her er den brændte blomkål i godt selskab med lidt rucola og pinjekerner, og det giver altså en rigtig fin smag.
Lad meget gerne blomkålen køle helt af inden den anrettes sammen med de øvrige ingredienser. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
- Blomkålssalat (sund og lækker salat med rå blomkål)
- Salat med bagt blomkål og tomat opskrift
- Blomkål i ovn (nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål)
- Blomkålsris (på 3 forskellige måder - nem opskrift)
- Cremet blomkålssuppe (med blomkål, kartofler og fløde)
Servering
Den nemme salat med brændt blomkål serveres straks. Du kan blandt andet servere den kalkun med salvie, frikadeller og mange andre retter. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.