Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Salat med brændt blomkål

Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Indhold
  • Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på salat med brændt blomkål
  • Servering
  • Kommentarer

Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Sådan laver du en lækker salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner. En nem opskrift på en sund salat som tilbehør til mange retter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
  • 30 g pinjekerner
  • 2 håndfulde rucola
  • 1 citron

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  2. Skær blomkålen i skiver og bræk eller skær den derefter i små buketter., som du lægger på bagepladen. Lad ikke stykkerne være alt for store.
  3. Fordel blomkålsstykkerne ud på pladen, så de ikke overlapper hinanden. Dryp med lidt olivenolie, og krydr med oregano, salt og friskkværnet peber.
  4. Bag blomkålen midt i ovnen ved 200 grader varmluft, så den bliver til brændt blomkål - uden dog at blive for sort. Det tager ca. 25 minutter. Lad derefter kålen køle af.
  5. Rist pinjekernerne på en varm pande og tag til side.
  6. Byg din salat med brændt blomkål op i en skål eller et fad. Gør det lagvis med blomkål og rucola, og til sidst toppes med pinjekerner. Dryp lidt olivenolie og friskpresset citronsaft over, og krydr også gerne med lidt salt og peber på toppen.

Næringsindhold

Kalorier160kcalKulhydrater11gProtein4gFedt13gMættet fedt2gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt7gNatrium628mgKalium555mgKostfibre4gSukker4gVitamin A254IUVitamin C85mgCalcium64mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på salat med brændt blomkål

Salat med brændt blomkål er lækker som tilbehør til mange forskekllige retter, og så er den nem at lave.

Her er den brændte blomkål i godt selskab med lidt rucola og pinjekerner, og det giver altså en rigtig fin smag.

Lad meget gerne blomkålen køle helt af inden den anrettes sammen med de øvrige ingredienser. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Blomkålssalat (sund og lækker salat med rå blomkål)
  • Salat med bagt blomkål og tomat opskrift
  • Blomkål i ovn (nem og lækker opskrift på ovnbagt blomkål)
  • Blomkålsris (på 3 forskellige måder - nem opskrift)
  • Cremet blomkålssuppe (med blomkål, kartofler og fløde)

Servering

Den nemme salat med brændt blomkål serveres straks. Du kan blandt andet servere den kalkun med salvie, frikadeller og mange andre retter. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 20, 2025 at 10:36 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required