Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Sådan skifter du smør ud med olie når du bager

Sådan skifter du smør ud med olie når du bager

billede til sådan skifter du smør ud med olie når du bager
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS

Du kan sagtens skifte smør ud med olie når du bager, og her kan du se hvor meget olie du skal bruge i stedet for smør.

Indhold
  • Du kan sagtens skifte smør ud med olie når du bager, og her kan du se hvor meget olie du skal bruge i stedet for smør.
  • Smør eller olie i bagværk?
  • Mængde af olie vs. smør
  • Brug smagsneutral olie
  • Kommentarer

Kan man skifte smør ud med olie når man bager kager?

Det er et af de mange spørgsmål, der ofte dukker op i mailboksen her på Madens Verden, og derfor har jeg lavet denne lille artikel med svaret.

Og jo, det kan du sagtens. Og du får stadig en rigtig god kage.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

Smør eller olie i bagværk?

Der kan være mange grunde til, at man vil skifte smør ud med olie i kagedejen.

Oftest skyldes det, at man vil undgå det mættede fedt i smør, og i stedet skifte det ud med det umættede fedt i olie. Hvilket er godt, hvis du eks. kæmper med et for højt kolesteroltal.

Men det kan jo også være, at man simpelthen ikke har smør nok til en kageopskrift, og derfor skal bytte noget af smørret ud med noget olie.

Mængde af olie vs. smør

Når du bytter smør ud med olie, skal du bruge 85 gram olie i stedet for 100 gram smør.

Så skal der bruges 200 gram smør i opskriften svarer det til 170 gram olie, Og så fremdeles.

Og 50 gram smør erstattes altså med ca. 42 gram olie.

Brug smagsneutral olie

Når smør udskiftes med olie er det vigtigt, at du anvender en smagsneutral olie.

Jeg foretrækker selv en solsikkeolie, men du kan også bruge vindruekerneolie, majsolie eller koldpresset rapsolie til dine kager.

Endelig skal det siges, at undtagelsen er småkager, hvor du ikke kan erstatte smør med olie, og selvfølgelig heller ikke i wienerbrød eller butterdej.

Se også disse opskrifter:

  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Drømmekage fra Brovst
  • Svampet banankage
  • Jordbærtærte
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 10, 2024 at 5:06 pm

    Hvad synes du om artiklen?

    Svar
  2. Henrik Brunstedt skriver

    februar 20, 2023 at 5:54 pm

    Smør smager langt bedre. Olie bliver brugt på kager fra supermarkeder og andre tvivlsomme bagere. Der står helhærdet kokossoyaolie i indholdsfortegnelsen. Jeg kan lige se olie kommer fra hvor orangutangen engang boede

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.