• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sådan skifter du smør ud med olie når du bager

Sådan skifter du smør ud med olie når du bager

billede til sådan skifter du smør ud med olie når du bager
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  28. april 2023

Du kan sagtens skifte smør ud med olie når du bager, og her kan du se hvor meget olie du skal bruge i stedet for smør.

Kan man skifte smør ud med olie når man bager kager?

Det er et af de mange spørgsmål, der ofte dukker op i mailboksen her på Madens Verden, og derfor har jeg lavet denne lille artikel med svaret.

Og jo, det kan du sagtens. Og du får stadig en rigtig god kage.

Se også: Hvordan redder man en skilt dej?

Smør eller olie i bagværk?

Der kan være mange grunde til, at man vil skifte smør ud med olie i kagedejen.

Oftest skyldes det, at man vil undgå det mættede fedt i smør, og i stedet skifte det ud med det umættede fedt i olie. Hvilket er godt, hvis du eks. kæmper med et for højt kolesteroltal.

Men det kan jo også være, at man simpelthen ikke har smør nok til en kageopskrift, og derfor skal bytte noget af smørret ud med noget olie.

Mængde af olie vs. smør

Når du bytter smør ud med olie, skal du bruge 85 gram olie i stedet for 100 gram smør.

Så skal der bruges 200 gram smør i opskriften svarer det til 170 gram olie, Og så fremdeles.

Og 50 gram smør erstattes altså med ca. 42 gram olie.

Brug smagsneutral olie

Når smør udskiftes med olie er det vigtigt, at du anvender en smagsneutral olie.

Jeg foretrækker selv en solsikkeolie, men du kan også bruge vindruekerneolie, majsolie eller koldpresset rapsolie til dine kager.

Endelig skal det siges, at undtagelsen er småkager, hvor du ikke kan erstatte smør med olie, og selvfølgelig heller ikke i wienerbrød eller butterdej.

Se også disse opskrifter:

Alletiders mumse chokoladekage

Drømmekage fra Brovst

Svampet banankage

Jordbærtærte

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 10, 2024 at 5:06 pm

    Hvad synes du om artiklen?

    Svar
  2. Henrik Brunstedt

    februar 20, 2023 at 5:54 pm

    Smør smager langt bedre. Olie bliver brugt på kager fra supermarkeder og andre tvivlsomme bagere. Der står helhærdet kokossoyaolie i indholdsfortegnelsen. Jeg kan lige se olie kommer fra hvor orangutangen engang boede

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her