• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Rugboller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. april 2025 - Udgivet:  13. april 2025

Indhold

  1. Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.
  2. Opskrift på rugboller
  3. Rugboller
  4. Servering

Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.

Rugboller er dejlige boller bagt med rugmel, hvidtøl og kefir, der giver bollerne en virkelig dejlig krumme og god skorpe.

Bollerne er gode både til morgenmad eller som en eftermiddagsbolle. De kan også sagtens bruges som sandwichboller.

Jeg har pyntet mine rugboller med knækkede rugkerner for at give lidt struktur på toppen af bollerne.

Og så har jeg givet lidt syrlighed til bollerne med kefir. Her kan du også bruge yoghurt naturel, hvis du i stedet har det i køleskabet.

Se også disse opskrifter:

  • Rugstykker
  • Rugbrødssnacks
  • Skyrboller

Opskrift på rugboller

Rugboller
KatrineKatrine Rørby Madsen

Rugboller

5 fra 2 stemmer
Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 45 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 226
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 50 g gær
  • 33 cl hvidtøl
  • 100 g kefir
  • 25 g rapsolie
  • 10 g salt
  • 20 g sukker
  • 200 g rugmel - sigtet
  • 400 g hvedemel
Pynt
  • 40 g knækkede rugkerner

Fremgangsmåde
 

  1. Smuldr gær i skålen til din røremaskine. Du kan også ælte bolledejen i hånden, men jeg foretrækker at gøre det på maskine.
  2. Kom hvidtøl ned til gæren og rør det ud med en ske, så gæren er opløst i hvidtøllen.
  3. Tilsæt kefir, rapsolie, salt og sukker, og kør blandingen med dejkrog på røremaskinen i et minut, så det er blandet sammen.
  4. Vend nu rugmel og hvedemel sammen i en skål og tilsæt det til den flydende blanding.
  5. Kør dejen ved lav hastighed i røremaskinen i 8 minutter, til dejen er godt gennemæltet og slipper kanten fint.
  6. Tag nu dejen op af skålen på et meldækket bord og virk den op. Læg den tilbage i skålen, som du tildækker med et viskestykke.
    Dej til rugboller
  7. Lad dejen til dine rugboller hæve i 1 time og et kvarter til dobbelt størrelse.
  8. Vend nu forsigtigt dejen ud af skålen på det meldækkede bord. Og del dejen med en dejdeler i 12 lige store stykker. Rør dem så forsigtigt som muligt, så bollerne ikke falder sammen.
  9. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og dæk dem til med et viskestykke. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
    Rugboller klar til efterhævning
  10. Pensl nu bollerne med vand og drys dem med knækkede rugkerner.
  11. Bag dine rugboller ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 226kcalKulhydrater: 43gProtein: 6gFedt: 3gMættet fedt: 0.5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 0.4gKolesterol: 1mgNatrium: 330mgKalium: 124mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 17IUVitamin C: 0.004mgCalcium: 22mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Køl bollerne lidt af på en rist, inden du serverer dem. Du kan bruge rugbollerne på morgenbordet eller som en del af madpakken.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per sommer

    april 24, 2025 at 9:37 pm

    Alletiders

    Svar
  2. Katrine Rørby Madsen

    april 13, 2025 at 3:43 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required