Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.
Rugboller er dejlige boller bagt med rugmel, hvidtøl og kefir, der giver bollerne en virkelig dejlig krumme og god skorpe.
Bollerne er gode både til morgenmad eller som en eftermiddagsbolle. De kan også sagtens bruges som sandwichboller.
Jeg har pyntet mine rugboller med knækkede rugkerner for at give lidt struktur på toppen af bollerne.
Og så har jeg givet lidt syrlighed til bollerne med kefir. Her kan du også bruge yoghurt naturel, hvis du i stedet har det i køleskabet.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på rugboller
Rugboller
Ingredienser
- 50 g gær
- 33 cl hvidtøl
- 100 g kefir
- 25 g rapsolie
- 10 g salt
- 20 g sukker
- 200 g rugmel - sigtet
- 400 g hvedemel
Pynt
- 40 g knækkede rugkerner
Fremgangsmåde
- Smuldr gær i skålen til din røremaskine. Du kan også ælte bolledejen i hånden, men jeg foretrækker at gøre det på maskine.
- Kom hvidtøl ned til gæren og rør det ud med en ske, så gæren er opløst i hvidtøllen.
- Tilsæt kefir, rapsolie, salt og sukker, og kør blandingen med dejkrog på røremaskinen i et minut, så det er blandet sammen.
- Vend nu rugmel og hvedemel sammen i en skål og tilsæt det til den flydende blanding.
- Kør dejen ved lav hastighed i røremaskinen i 8 minutter, til dejen er godt gennemæltet og slipper kanten fint.
- Tag nu dejen op af skålen på et meldækket bord og virk den op. Læg den tilbage i skålen, som du tildækker med et viskestykke.
- Lad dejen til dine rugboller hæve i 1 time og et kvarter til dobbelt størrelse.
- Vend nu forsigtigt dejen ud af skålen på det meldækkede bord. Og del dejen med en dejdeler i 12 lige store stykker. Rør dem så forsigtigt som muligt, så bollerne ikke falder sammen.
- Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og dæk dem til med et viskestykke. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensl nu bollerne med vand og drys dem med knækkede rugkerner.
- Bag dine rugboller ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Køl bollerne lidt af på en rist, inden du serverer dem. Du kan bruge rugbollerne på morgenbordet eller som en del af madpakken.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Katrine Rørby Madsen
Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.