Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Rugboller - skøn opskrift med rugmel og hvidtøl

Rugboller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.

Rugboller er dejlige boller bagt med rugmel, hvidtøl og kefir, der giver bollerne en virkelig dejlig krumme og god skorpe.

Bollerne er gode både til morgenmad eller som en eftermiddagsbolle. De kan også sagtens bruges som sandwichboller.

Jeg har pyntet mine rugboller med knækkede rugkerner for at give lidt struktur på toppen af bollerne.

Og så har jeg givet lidt syrlighed til bollerne med kefir. Her kan du også bruge yoghurt naturel, hvis du i stedet har det i køleskabet.

Se også disse opskrifter:

  • Rugstykker
  • Rugbrødssnacks
  • Skyrboller

Opskrift på rugboller

Rugboller

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 1 time t 45 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 33 cl hvidtøl
  • 100 g kefir
  • 25 g rapsolie
  • 10 g salt
  • 20 g sukker
  • 200 g rugmel (sigtet)
  • 400 g hvedemel
Pynt
  • 40 g knækkede rugkerner

Fremgangsmåde

  1. Smuldr gær i skålen til din røremaskine. Du kan også ælte bolledejen i hånden, men jeg foretrækker at gøre det på maskine.
  2. Kom hvidtøl ned til gæren og rør det ud med en ske, så gæren er opløst i hvidtøllen.
  3. Tilsæt kefir, rapsolie, salt og sukker, og kør blandingen med dejkrog på røremaskinen i et minut, så det er blandet sammen.
  4. Vend nu rugmel og hvedemel sammen i en skål og tilsæt det til den flydende blanding.
  5. Kør dejen ved lav hastighed i røremaskinen i 8 minutter, til dejen er godt gennemæltet og slipper kanten fint.
  6. Tag nu dejen op af skålen på et meldækket bord og virk den op. Læg den tilbage i skålen, som du tildækker med et viskestykke.
    Dej til rugboller
  7. Lad dejen til dine rugboller hæve i 1 time og et kvarter til dobbelt størrelse.
  8. Vend nu forsigtigt dejen ud af skålen på det meldækkede bord. Og del dejen med en dejdeler i 12 lige store stykker. Rør dem så forsigtigt som muligt, så bollerne ikke falder sammen.
  9. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og dæk dem til med et viskestykke. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
    Rugboller klar til efterhævning
  10. Pensl nu bollerne med vand og drys dem med knækkede rugkerner.
  11. Bag dine rugboller ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier226kcalKulhydrater43gProtein6gFedt3gMættet fedt0.5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt0.4gKolesterol1mgNatrium330mgKalium124mgKostfibre4gSukker2gVitamin A17IUVitamin C0.004mgCalcium22mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Køl bollerne lidt af på en rist, inden du serverer dem. Du kan bruge rugbollerne på morgenbordet eller som en del af madpakken.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Madsen skriver

    september 10, 2025 at 1:52 pm

    Kan der bruges andet end kefir

    Svar
  2. Per sommer skriver

    april 24, 2025 at 9:37 pm

    Alletiders

    Svar
  3. Katrine Rørby Madsen skriver

    april 13, 2025 at 3:43 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required