Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rugboller

Rugboller (skøn opskrift med rugmel og hvidtøl)

Rugboller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook9PinterestSMSEmailMessenger
9
DELINGER
Indhold
  • Rugboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på rugboller
  • Servering
  • Kommentarer

Rugboller

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 1 time t 45 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du min opskrift på rugboller bagt med sigtet rugmel, hvidtøl og kefir. Bollerne får en god krumme og smager skønt på morgenbordet.
Antal: 12
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 33 cl hvidtøl
  • 100 g kefir
  • 25 g rapsolie
  • 10 g salt
  • 20 g sukker
  • 200 g rugmel (sigtet)
  • 400 g hvedemel
Pynt
  • 40 g knækkede rugkerner

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Smuldr 50 g gær i skålen til din røremaskine. Du kan også ælte bolledejen i hånden, men jeg foretrækker at gøre det på maskine.
  2. Kom 33 cl hvidtøl ned til gæren og rør det ud med en ske, så gæren er opløst i hvidtøllen.
  3. Tilsæt 100 g kefir, 25 g rapsolie, 10 g salt og 20 g sukker, og kør blandingen med dejkrog på røremaskinen i et minut, så det er blandet sammen.
  4. Vend nu 200 g rugmel og 400 g hvedemel sammen i en skål og tilsæt det til den flydende blanding.
  5. Kør dejen ved lav hastighed i røremaskinen i 8 minutter, til dejen er godt gennemæltet og slipper kanten fint.
  6. Tag nu dejen op af skålen på et meldækket bord og virk den op. Læg den tilbage i skålen, som du tildækker med et viskestykke.
    Dej til rugboller
  7. Lad dejen til dine rugboller hæve i 1 time og et kvarter til dobbelt størrelse.
  8. Vend nu forsigtigt dejen ud af skålen på det meldækkede bord. Og del dejen med en dejdeler i 12 lige store stykker. Rør dem så forsigtigt som muligt, så bollerne ikke falder sammen.
  9. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og dæk dem til med et viskestykke. Lad dem efterhæve i 30 minutter.
    Rugboller klar til efterhævning
  10. Pensl nu bollerne med vand og drys dem med 40 g knækkede rugkerner.
  11. Bag dine rugboller ved 200 grader varmluft i 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier226kcalKulhydrater43gProtein6gFedt3gMættet fedt0.5gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt0.4gKolesterol1mgNatrium330mgKalium124mgKostfibre4gSukker2gVitamin A17IUVitamin C0.004mgCalcium22mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på rugboller

Rugboller er dejlige boller bagt med rugmel, hvidtøl og kefir, der giver bollerne en virkelig dejlig krumme og god skorpe.

Bollerne er gode både til morgenmad eller som en eftermiddagsbolle. De kan også sagtens bruges som sandwichboller.

Jeg har pyntet mine rugboller med knækkede rugkerner for at give lidt struktur på toppen af bollerne.

Og så har jeg givet lidt syrlighed til bollerne med kefir. Her kan du også bruge yoghurt naturel, hvis du i stedet har det i køleskabet.

Se også disse opskrifter:

  • Rugstykker
  • Rugbrødssnacks
  • Skyrboller
  • Gulerodsboller

Servering

Køl bollerne lidt af på en rist, inden du serverer dem. Du kan bruge rugbollerne på morgenbordet eller som en del af madpakken.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne Madsen skriver

    september 10, 2025 at 1:52 pm

    Kan der bruges andet end kefir

    Svar
  2. Per sommer skriver

    april 24, 2025 at 9:37 pm

    Alletiders

    Svar
  3. Katrine Rørby Madsen skriver

    april 13, 2025 at 3:43 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give denne opskrift stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Støt Madens Verden og bliv medlem nu...

madens verden logo opskrifter på god mad

For et mindre årligt beløb kan du blive blive PLUS-medlem af Madens Verden. Så slipper du bla. for alle annoncer.

Bliv PLUS-medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required