Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Billede til rødtunge med svampestuvning.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på rødtunge med svampestuvning, der er en skøn fiskeret til både hverdag og weekend.

Rødtungen er en fortrinlig spisefisk, der er meget fin og mild i smagen. Og jo, den er heller ikke billig. Du kan læse mere om rødtungen her.

Netop på grund af den milde smag i fisken, skal du ikke krydre den for meget. Og du kan sagtens nøjes med blot at give den lidt salt.

Svampestuvningen er nem at lave, og her har jeg tilført den lidt spinat, der både er sund, men som også giver et flot farvespil ved serveringen.

Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op.

Se også disse opskrifter:

  • Stegt rødtunge
  • Fiskefrikadeller
  • Fiskefilet - paneret rødspættefilet
  • Ovnbagt laks

Opskrift

Rødtunge med svampestuvning

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få min opskrift på rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler. En nem og præsentabel ret med den fantastiske spisefisk.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g kartofler små, skåret i både
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber
Rødtunge
  • 4 rødtunge fileter uden skind og ben
  • 1 citron
Svampestuvning
  • 150 g champignon i kvarte eller skiver
  • 1 rødløg halveret og skåret i tynde både
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram spinat
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk grøntsagfond koncentrat, kan købes i supermarkedet
  • 1 håndfuld persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  2. Skær de små kartofler i kvarte eller tynde både, og vend dem med rapsolie, salt og lidt peber.
  3. Fordel kartoffelbådene i den ene ende af en bageplade med bagepapir. Bages i først 15 minutter.
  4. Rødtungefileterne dryppes med lidt friskpresset citronsaft, rulles sammen og krydres med lidt salt og peber.
  5. Efter 15 minutter tages kartoflerne ud af ovnen, og rødtungerullerne lægges i den anden ende af bagepladen.
  6. Stil pladen tilbage i ovnen, og giv nu kartofler og fisk ca. 15 minutter mere. Så har kartoflerne i alt fået 30 minutter.
  7. Imens laver du svampestuvning. Brun champignon grundigt ved en god varme i en pande eller gryde. Tilsæt gerne lidt rapsolie. Steg derefter rødløg og hvidløg kort med.
  8. Tilsæt spinat og lad den netop falde sammen, inden madlavningsfløde og grøntsagsfond tilsættes. I stedet for fond kan du smuldre en bouillonterning (grøntsag) i. Vend hakket persille i lige inden servering.
  9. Vend rundt og smag til med salt, peber og citronsaft.

Næringsindhold

Kalorier460kcalKulhydrater55gProtein43gFedt9gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.03gKolesterol125mgNatrium1492mgKalium2077mgKostfibre9gSukker12gVitamin A4966IUVitamin C89mgCalcium284mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

De ovnstegte rødtungeruller serveres straks på en bund af svampestuvning og med de ristede kartofler til. Pynt gerne med lidt hakket persille.

Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke ciabattabrød smager godt til. Velbekomme.

FAQ

Hvordan smager rødtunge?

Rødtungen er meget mild i smagen, og den regnes for at være den fineste fladfisk. Hvilket også afspejles i prisen, da den også er blandt de absolut dyreste fladfisk. Smagen er nærmest lidt sødlig og meget delikat.

Kan rødtungen udskiftes med en anden fisk?

Du kan sagtens lave retten lidt billigere ved at erstatte rødtunge med rødspættefilet. Det er også fint.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger skriver

    maj 16, 2025 at 1:22 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om retten.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required