Her er min opskrift på rødtunge med svampestuvning, der er en skøn fiskeret til både hverdag og weekend.
Rødtungen er en fortrinlig spisefisk, der er meget fin og mild i smagen. Og jo, den er heller ikke billig. Du kan læse mere om rødtungen her.
Netop på grund af den milde smag i fisken, skal du ikke krydre den for meget. Og du kan sagtens nøjes med blot at give den lidt salt.
Svampestuvningen er nem at lave, og her har jeg tilført den lidt spinat, der både er sund, men som også giver et flot farvespil ved serveringen.
Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Rødtunge med svampestuvning
Ingredienser
- 400 g kartofler - små, skåret i både
- rapsolie
- salt og friskkværnet peber
Rødtunge
- 4 rødtunge - fileter uden skind og ben
- 1 citron
Svampestuvning
- 150 g champignon - i kvarte eller skiver
- 1 rødløg - halveret og skåret i tynde både
- 2 fed hvidløg
- 100 gram spinat
- 2 dl madlavningsfløde
- 1 spsk grøntsagfond - koncentrat, kan købes i supermarkedet
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
- Skær de små kartofler i kvarte eller tynde både, og vend dem med rapsolie, salt og lidt peber.
- Fordel kartoffelbådene i den ene ende af en bageplade med bagepapir. Bages i først 15 minutter.
- Rødtungefileterne dryppes med lidt friskpresset citronsaft, rulles sammen og krydres med lidt salt og peber.
- Efter 15 minutter tages kartoflerne ud af ovnen, og rødtungerullerne lægges i den anden ende af bagepladen.
- Stil pladen tilbage i ovnen, og giv nu kartofler og fisk ca. 15 minutter mere. Så har kartoflerne i alt fået 30 minutter.
- Imens laver du svampestuvning. Brun champignon grundigt ved en god varme i en pande eller gryde. Tilsæt gerne lidt rapsolie. Steg derefter rødløg og hvidløg kort med.
- Tilsæt spinat og lad den netop falde sammen, inden madlavningsfløde og grøntsagsfond tilsættes. I stedet for fond kan du smuldre en bouillonterning (grøntsag) i. Vend hakket persille i lige inden servering.
- Vend rundt og smag til med salt, peber og citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
De ovnstegte rødtungeruller serveres straks på en bund af svampestuvning og med de ristede kartofler til. Pynt gerne med lidt hakket persille.
Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke ciabattabrød smager godt til. Velbekomme.
FAQ
Rødtungen er meget mild i smagen, og den regnes for at være den fineste fladfisk. Hvilket også afspejles i prisen, da den også er blandt de absolut dyreste fladfisk. Smagen er nærmest lidt sødlig og meget delikat.
Du kan sagtens lave retten lidt billigere ved at erstatte rødtunge med rødspættefilet. Det er også fint.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om retten.