• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Billede til rødtunge med svampestuvning.
Det er denne ret med rødtunge med svampestuvning, som du kan lave med opskriften her. Serveret med ristede kartofler. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  16. maj 2025 - Udgivet:  16. maj 2025

Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Indhold

  1. Opskrift
  2. Rødtunge med svampestuvning
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Servering
  7. FAQ
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her er min opskrift på rødtunge med svampestuvning, der er en skøn fiskeret til både hverdag og weekend.

Rødtungen er en fortrinlig spisefisk, der er meget fin og mild i smagen. Og jo, den er heller ikke billig. Du kan læse mere om rødtungen her.

Netop på grund af den milde smag i fisken, skal du ikke krydre den for meget. Og du kan sagtens nøjes med blot at give den lidt salt.

Svampestuvningen er nem at lave, og her har jeg tilført den lidt spinat, der både er sund, men som også giver et flot farvespil ved serveringen.

Bemærk, at opskriften er beregnet til 2 personer, men den er jo nem at gange op.

Se også disse opskrifter:

  • Stegt rødtunge
  • Fiskefrikadeller
  • Fiskefilet - paneret rødspættefilet
  • Ovnbagt laks

Opskrift

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning

Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger

Ingredienser

  • 400 g kartofler - små, skåret i både
  • rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Rødtunge

  • 4 rødtunge - fileter uden skind og ben
  • 1 citron

Svampestuvning

  • 150 g champignon - i kvarte eller skiver
  • 1 rødløg - halveret og skåret i tynde både
  • 2 fed hvidløg
  • 100 gram spinat
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk grøntsagfond - koncentrat, kan købes i supermarkedet
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Skær de små kartofler i kvarte eller tynde både, og vend dem med rapsolie, salt og lidt peber.
  • Fordel kartoffelbådene i den ene ende af en bageplade med bagepapir. Bages i først 15 minutter.
  • Rødtungefileterne dryppes med lidt friskpresset citronsaft, rulles sammen og krydres med lidt salt og peber.
  • Efter 15 minutter tages kartoflerne ud af ovnen, og rødtungerullerne lægges i den anden ende af bagepladen.
  • Stil pladen tilbage i ovnen, og giv nu kartofler og fisk ca. 15 minutter mere. Så har kartoflerne i alt fået 30 minutter.
  • Imens laver du svampestuvning. Brun champignon grundigt ved en god varme i en pande eller gryde. Tilsæt gerne lidt rapsolie. Steg derefter rødløg og hvidløg kort med.
  • Tilsæt spinat og lad den netop falde sammen, inden madlavningsfløde og grøntsagsfond tilsættes. I stedet for fond kan du smuldre en bouillonterning (grøntsag) i. Vend hakket persille i lige inden servering.
  • Vend rundt og smag til med salt, peber og citronsaft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
460
% Daglig værdi*
Fedt
 
9
g
14
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
125
mg
42
%
Natrium
 
1492
mg
65
%
Kalium
 
2077
mg
59
%
Kulhydrater
 
55
g
18
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
4966
IU
99
%
Vitamin C
 
89
mg
108
%
Calcium
 
284
mg
28
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

De ovnstegte rødtungeruller serveres straks på en bund af svampestuvning og med de ristede kartofler til. Pynt gerne med lidt hakket persille.

Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et stykke ciabattabrød smager godt til. Velbekomme.

FAQ

Hvordan smager rødtunge?

Rødtungen er meget mild i smagen, og den regnes for at være den fineste fladfisk. Hvilket også afspejles i prisen, da den også er blandt de absolut dyreste fladfisk. Smagen er nærmest lidt sødlig og meget delikat.

Kan rødtungen udskiftes med en anden fisk?

Du kan sagtens lave retten lidt billigere ved at erstatte rødtunge med rødspættefilet. Det er også fint.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger

    maj 16, 2025 at 1:22 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil meget gerne høre hvad du synes om retten.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Billede med kyllingegyros.

Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål

Billede af Allingetærte

Allingetærte med rabarber og creme

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required