Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Rodfrugtfritter - nem og lækker opskrift

Rodfrugtfritter - nem og lækker opskrift

billede med rodfrugtfritter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMS

Nem og lækker opskrift på rodfrugtfritter. De er sunde, gode som tilbehør til mange retter - og du kan bruge alle slags rodfrugter til dem.

Rodfrugtfritter er ikke kun nemme og lækre at servere som tilbehør, de er også en god anledning til at få ryddet op i køleskabet.

Her haar jeg skæret kartofler, persillerødder og gulerødder ud i stave, men du kan bruge alle slags rodfrugter til fritterne.

De skal blot vendes med lidt olie og krydderier, og så er det ellers bare at bage dem lækre i ovnen. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Rodfrugtlasagne
  • Rodfrugtmos
  • Bagte rodfrugter

Opskrift på nemme rodfrugtfritter

Rodfrugtfritter - nem og lækker opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Nem og lækker opskrift på rodfrugtfritter. De er sunde, gode som tilbehør til mange retter - og du kan bruge alle slags rodfrugter til dem.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kartofler (skåret i stænger)
  • 300 g persillerod (skåret i stænger)
  • 300 g gulerødder (skåret i stænger)
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 220 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Skær rodfrugterne ud i tynde stave. Der sidder masser af næringsindhold i skrællen, så undgå helst at skrælle dem. Her er der brugt kartofler, persillerødder og gulerødder, men sammensæt som du synes.
  3. Kom rodfrugtstængerne i en skål, hvor de vendes med olivenolie, oregano, salt og friskkværnet peber.
  4. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
    rå rodfrugtfritter klar til ovn
  5. Bag rodfrugtfritterne i ca. 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
    bagte rodfrugtfritter

Næringsindhold

Kalorier220kcalKulhydrater30gProtein3gFedt11gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gNatrium644mgKalium738mgKostfibre7gSukker8gVitamin A12539IUVitamin C27mgCalcium66mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

De ovnbagte rodfrugtfritter kan serveres til mange retter.

Brug dem gerne til frikadeller, ovnbagt laks og mange andre serveringer. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 20, 2025 at 5:52 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required