Ribsteaks med marinerede grøntsager er en nem ret at lave, fordi det hele blot stilles i ovnen. Samtidig er det ikke nødvendigt med sovs til kødet på denne måde.
En ribsteak (ikke at forveksle med ribeye) skæres af svinebryst, hvor du skærer skiver på ca. 3 centimeters tykkelse, som du derefter kan tilberede. Her er det i ovnen, men de kan også pandesteges eller grilles.
Kødet kan sagtens marineres nogle timer i forvejen, og det samme kan du gøre med grøntsagerne. Det er dog ikke nødvendigt. Faktisk kan forberede kød og grøntsager dagen før, og lad det hele marinere (hver for sig) i køleskabet natten over.
Mængden af grøntsager kan du variere, og opskriften er beregnet til fire personer.
Indhold

Ribsteaks med marinerede grøntsager
Ingredienser
- 1,2 kg svinebryst - skæres i ca. 3 cm. tykke skiver
- timian - tørret
- oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 150 g blomkål - i små buketter
- 1 lille squash - i mundrette stykke
- 1 gul peberfrugt - i mundrette tern
- 1 lille aubergine - i mindre tern
- 200 g tomater - gerne cherrytomater, i kvarte
- 4 fed hvidløg - i tynde skiver
- 1 tsk oregano - tørret
- 2 spsk olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 1 tsk oregano
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Svinebryst skæres ud i ribsteaks, der gerne må være ca. 3 centimeter tykke. Du kan eventuelt skære sværen fra. Krydres grundigt og lægges på en rist i en bradepande.
- Steges nu i en time ved 180 grader varmluft.
- Klargør i mens grøntsagerne som beskrevet, og kom dem i et ildfast fad eller lignende. Vendes grundigt med olivenolie, oregano, salt og peber.
- Når kødet har stegt en time vendes skiverne om. Samtidig sættes fadet med grønstagerne ind, og nu skal det have yderligere ca. 45 minutter ved samme temperatur. Ønskes mere bid i grøntsagerne, kan de tages ud efter 35-40 minutter.
- Tag kødet ud og lad det hvile i 5 minutter, mens grøntsagerne tages og vendes sammen med marinaden, som du laver af olie, æbleeddike, oregano, salt og peber. Smag gerne til.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Servering
De møre ribsteaks serveres straks sammen med grøntsagerne. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et godt stykke flute passer fint til. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Ribbensteg med sprøde svær
Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift
Asiatisk flæsk
Stegt flæsk med persillesovs
Svinebryst med spinat
Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
FAQ
En ribsteak af svinebryst er en skive skåret af brystet på grisen med både kød og fedt – lidt som en mellemting mellem nakkekotelet og spareribs, men ofte uden ben. Den har en god mængde fedt og er velegnet til grill, pande og ovn.
Ja, du kan sagtens fryse ribsteaks. Rå i op til 6 måneder, mens de tilberedte har en holdbarhed på 2–3 måneder. Pak dem enkeltvis og optø langsomt i køleskab.
Nej, helst ikke. Fedtet giver smag og saft, og smelter delvist under tilberedning. Det kan skæres væk ved servering, hvis man ønsker det.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om de lækre ribsteaks.