Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS

Ribsteaks med marinerede grøntsager er en nem ret at lave, fordi det hele blot stilles i ovnen. Samtidig er det ikke nødvendigt med sovs til kødet på denne måde.

En ribsteak (ikke at forveksle med ribeye) skæres af svinebryst, hvor du skærer skiver på ca. 3 centimeters tykkelse, som du derefter kan tilberede. Her er det i ovnen, men de kan også pandesteges eller grilles.

Kødet kan sagtens marineres nogle timer i forvejen, og det samme kan du gøre med grøntsagerne. Det er dog ikke nødvendigt. Faktisk kan forberede kød og grøntsager dagen før, og lad det hele marinere (hver for sig) i køleskabet natten over.

Mængden af grøntsager kan du variere, og opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Ribsteaks med marinerede grøntsager
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Ribsteaks med marinerede grøntsager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Få min opskrift på ribsteaks med marinerede grønstager, hvor du nemt tilbereder hele retten i ovnen. En ribsteak skæres af svinebryst.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Ribsteaks
  • 1,2 kg svinebryst (skæres i ca. 3 cm. tykke skiver)
  • timian (tørret)
  • oregano (tørret)
  • salt og friskkværnet peber
Marinerede grøntsager
  • 150 g blomkål (i små buketter)
  • 1 lille squash (i mundrette stykke)
  • 1 gul peberfrugt (i mundrette tern)
  • 1 lille aubergine (i mindre tern)
  • 200 g tomater (gerne cherrytomater, i kvarte)
  • 4 fed hvidløg (i tynde skiver)
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Marinade
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Svinebryst skæres ud i ribsteaks, der gerne må være ca. 3 centimeter tykke. Du kan eventuelt skære sværen fra. Krydres grundigt og lægges på en rist i en bradepande.
  2. Steges nu i en time ved 180 grader varmluft.
  3. Klargør i mens grøntsagerne som beskrevet, og kom dem i et ildfast fad eller lignende. Vendes grundigt med olivenolie, oregano, salt og peber.
  4. Når kødet har stegt en time vendes skiverne om. Samtidig sættes fadet med grønstagerne ind, og nu skal det have yderligere ca. 45 minutter ved samme temperatur. Ønskes mere bid i grøntsagerne, kan de tages ud efter 35-40 minutter.
  5. Tag kødet ud og lad det hvile i 5 minutter, mens grøntsagerne tages og vendes sammen med marinaden, som du laver af olie, æbleeddike, oregano, salt og peber. Smag gerne til.

Næringsindhold

Kalorier589kcalKulhydrater15gProtein70gFedt27gMættet fedt6gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt15gKolesterol189mgNatrium1912mgKalium1785mgKostfibre6gSukker7gVitamin A579IUVitamin C88mgCalcium70mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Billeder

krydrede ribsteaks i ovnen
de stegte ribsteaks vendes efter en time  i ovnen
marinerede grøntsager klar til servering
ribsteaks

Servering

De møre ribsteaks serveres straks sammen med grøntsagerne. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et godt stykke flute passer fint til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Ribbensteg med sprøde svær
Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Se opskriften her
ribbensteg
Langtidsstegt ribbensteg i ovn
Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
Se opskriften her
Billederesultat for langtidsstegt ribbensteg
Asiatisk flæsk
Sådan laver du sticky asiatisk flæsk i din grill eller ovn. En nem opskrift på skiver af ribbensteg, der steges med en lækker BBQ-sauce.
Se opskriften her
Sticky asiatisk flæsk i grill eller ovn
Stegt flæsk med persillesovs
Opskrift på stegt flæsk med persillesovs. Retten er kåret som Danmarks nationalret, og med denne opskrift er du sikker på sprøde skiver flæsk.
Se opskriften her
billederesultat for stegt flæsk med persillesovs
Svinebryst med spinat
Her er min opskrift på svinebryst med spinat, der er en både nem og hurtig gryderet. En ribbensteg skæres i strimler, som koges møre. Serveres med ris.
Se opskriften her
billede til svinebryst med spinat
Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Se opskriften her
billede med Amagergryde

FAQ

Hvad er ribsteaks?

En ribsteak af svinebryst er en skive skåret af brystet på grisen med både kød og fedt - lidt som en mellemting mellem nakkekotelet og spareribs, men ofte uden ben. Den har en god mængde fedt og er velegnet til grill, pande og ovn.

Kan man fryse ribsteaks af svinebryst?

Ja, du kan sagtens fryse ribsteaks. Rå i op til 6 måneder, mens de tilberedte har en holdbarhed på 2-3 måneder. Pak dem enkeltvis og optø langsomt i køleskab.

Skal man skære fedtkanten af en ribsteak?

Nej, helst ikke. Fedtet giver smag og saft, og smelter delvist under tilberedning. Det kan skæres væk ved servering, hvis man ønsker det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 11, 2025 at 10:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om de lækre ribsteaks.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required