• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Ribsteaks med marinerede grøntsager er en nem ret at lave, fordi det hele blot stilles i ovnen. Samtidig er det ikke nødvendigt med sovs til kødet på denne måde.

En ribsteak (ikke at forveksle med ribeye) skæres af svinebryst, hvor du skærer skiver på ca. 3 centimeters tykkelse, som du derefter kan tilberede. Her er det i ovnen, men de kan også pandesteges eller grilles.

Kødet kan sagtens marineres nogle timer i forvejen, og det samme kan du gøre med grøntsagerne. Det er dog ikke nødvendigt. Faktisk kan forberede kød og grøntsager dagen før, og lad det hele marinere (hver for sig) i køleskabet natten over.

Mængden af grøntsager kan du variere, og opskriften er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Ribsteaks med marinerede grøntsager
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Ribbensteg med sprøde svær
  • Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift
  • Asiatisk flæsk
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Svinebryst med spinat
  • Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribsteaks med marinerede grøntsager

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på ribsteaks med marinerede grønstager, hvor du nemt tilbereder hele retten i ovnen. En ribsteak skæres af svinebryst.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 589
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Ribsteaks
  • 1,2 kg svinebryst - skæres i ca. 3 cm. tykke skiver
  • timian - tørret
  • oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Marinerede grøntsager
  • 150 g blomkål - i små buketter
  • 1 lille squash - i mundrette stykke
  • 1 gul peberfrugt - i mundrette tern
  • 1 lille aubergine - i mindre tern
  • 200 g tomater - gerne cherrytomater, i kvarte
  • 4 fed hvidløg - i tynde skiver
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
Marinade
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1 tsk oregano
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Svinebryst skæres ud i ribsteaks, der gerne må være ca. 3 centimeter tykke. Du kan eventuelt skære sværen fra. Krydres grundigt og lægges på en rist i en bradepande.
  2. Steges nu i en time ved 180 grader varmluft.
  3. Klargør i mens grøntsagerne som beskrevet, og kom dem i et ildfast fad eller lignende. Vendes grundigt med olivenolie, oregano, salt og peber.
  4. Når kødet har stegt en time vendes skiverne om. Samtidig sættes fadet med grønstagerne ind, og nu skal det have yderligere ca. 45 minutter ved samme temperatur. Ønskes mere bid i grøntsagerne, kan de tages ud efter 35-40 minutter.
  5. Tag kødet ud og lad det hvile i 5 minutter, mens grøntsagerne tages og vendes sammen med marinaden, som du laver af olie, æbleeddike, oregano, salt og peber. Smag gerne til.

Næringsindhold

Kalorier: 589kcalKulhydrater: 15gProtein: 70gFedt: 27gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 15gKolesterol: 189mgNatrium: 1912mgKalium: 1785mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 579IUVitamin C: 88mgCalcium: 70mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

krydrede ribsteaks i ovnen
de stegte ribsteaks vendes efter en time  i ovnen
marinerede grøntsager klar til servering
ribsteaks

Servering

De møre ribsteaks serveres straks sammen med grøntsagerne. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men et godt stykke flute passer fint til. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Ribbensteg med sprøde svær

4.8 fra 113 stemmer
Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Gå til opskrift
ribbensteg

Langtidsstegt ribbensteg i ovn opskrift

4.8 fra 130 stemmer
Se her hvordan du laver langtidsstegt ribbensteg i ovnen. Ribbenstegen deles i mindre stykker, og steges ved lav varme i tre timer.
Gå til opskrift
Billederesultat for langtidsstegt ribbensteg

Asiatisk flæsk

5 fra 5 stemmer
Sådan laver du sticky asiatisk flæsk i din grill eller ovn. En nem opskrift på skiver af ribbensteg, der steges med en lækker BBQ-sauce.
Gå til opskrift
Sticky asiatisk flæsk i grill eller ovn

Stegt flæsk med persillesovs

4.7 fra 96 stemmer
Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.
Gå til opskrift
billederesultat for stegt flæsk med persillesovs

Svinebryst med spinat

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på svinebryst med spinat, der er en både nem og hurtig gryderet. En ribbensteg skæres i strimler, som koges møre. Serveres med ris.
Gå til opskrift
billede til svinebryst med spinat

Amagergryde - opskrift på nem og klassisk gryderet

4.5 fra 36 stemmer
Her er min opskrift på en Amagergryde. Det er en meget nem og velsmagende gryderet med svinebryst og masser af grøntsager.
Gå til opskrift
billede med Amagergryde

FAQ

Hvad er ribsteaks?

En ribsteak af svinebryst er en skive skåret af brystet på grisen med både kød og fedt – lidt som en mellemting mellem nakkekotelet og spareribs, men ofte uden ben. Den har en god mængde fedt og er velegnet til grill, pande og ovn.

Kan man fryse ribsteaks af svinebryst?

Ja, du kan sagtens fryse ribsteaks. Rå i op til 6 måneder, mens de tilberedte har en holdbarhed på 2–3 måneder. Pak dem enkeltvis og optø langsomt i køleskab.

Skal man skære fedtkanten af en ribsteak?

Nej, helst ikke. Fedtet giver smag og saft, og smelter delvist under tilberedning. Det kan skæres væk ved servering, hvis man ønsker det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 11, 2025 at 10:22 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne hvad du synes om de lækre ribsteaks.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required