• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Svinebryst med spinat

Svinebryst med spinat

billede til svinebryst med spinat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
36
SHARES
FacebookMessenger36PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 20. december 2019

Her er min opskrift på svinebryst med spinat, der er en både nem og hurtig gryderet. En ribbensteg skæres i strimler, som koges møre. Serveres med ris.

Svinebryst med spinat er et fint eksempel på, hvordan du kan bruge udskæringerne til anderledes retter end normalt.

Normalt steger man en hel ribbensteg, eller anvender skiverne til en stegt flæsk med persillesovs.

Men her har jeg i stedet lavet en god og lækker gryderet ud af kødet, og det smager altså fremragende.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Langtidsstegt svinebryst
  • Honningglaseret svinebryst
  • Svinebryst med italienske flødekartofler
  • Gæstegryde

Opskrift på svinebryst med spinat

billede til svinebryst med spinat
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Svinebryst med spinat

5 fra 1 stemme
Her er min opskrift på svinebryst med spinat, der er en både nem og hurtig gryderet. En ribbensteg skæres i strimler, som koges møre. Serveres med ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 780
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 kg ribbensteg - eller stegeflæsk i skiver
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 3 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 dl fløde
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g spinat - frisk
  • 1 bundt forårsløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ris - koges som anvist på pakken

Fremgangsmåde
 

  1. Skær sværen af ribbenstegen eller flæskeskiverne. Har du en hel ribbensteg skæres den i skiver, og skær derefter i strimler på et par centimeters bredde.
  2. Varm en god stegegryde op og kom en klat smør i. Steg svinekødet ved høj varme, og gerne over to omgange, så du først bruner den ene halvdel af kødet, som lægges til side, inden du bruner den anden halvdel.
  3. Løg og hvidløg hakkes fint og brunes med den anden halvdel af kødet, og når det er svitset af, kommes den første halvdel af kødet ligeledes i gryden.
  4. Skræl en knold ingefær og riv ingefæren i gryden. Tilsæt også rød karrypasta (kom mere i hvis du ønsker en stærk omgang svinebryst med spinat), chilisauce, vand og en bouillonterning.
  5. Lad nu gryderetten simre under låg i en time.
  6. Kog ris som anvist på pakken.
  7. Tag låget af gryden med svinebryst og kom fløden ved sammen med peberfrugt, der er skåret i mindre tern. Tilsæt mere fløde hvis du ønsker mere sovs.
  8. Skru lidt op for blusset, og tilsæt nu gradvist den friske spinat, så den falder sammen i gryderetten.
  9. Snit forårsløg i tynde strimler og tilsæt halvdelen i retten.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber, og pynt med den sidste del forårsløg lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 780kcalKulhydrater: 62gProtein: 65gFedt: 29gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 214mgNatrium: 982mgKalium: 1504mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 6732IUVitamin C: 58mgCalcium: 141mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Svinebryst med spinat serveres straks sammen med kogte ris og eventuelt en hvidkålssalat til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 05, 2024 at 10:50 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om retten her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required