Her får du min opskrift på honningglaseret svinebryst, som du enten kan lave i grill eller ovn, Billig mad med masser af smag, og kødet er nemt at stege.
Honningglaseret svinebryst er mad til rimelig billige penge.
Her har jeg tilberedt et stykke svinebryst på lidt over to kilo, og det er købt for under 100 kroner.
Kødet langtidssteges i enten grillen eller ovnen, hvorefter det glaseres med honning til sidst.
Det er ret nem grundopskrift på honningglaseret kød, der godt nok tager lidt tid at lave, men svinebrystet passer meget selv undervejs.
Nederst er der forslag til tilbehør.
Opskriften er beregnet som hovedret til seks personer.
Ingredienser til honningglaseret svinebryst
2 kilo svinebryst uden svær
Salt
Olivenolie
2 teskefulde tørret rosmarin
4 spiseskefulde akacie honning
Peber
Fremgangsmåde
- Først klargøres svinebrystet. Det skal være et stykke uden svær, men ellers må du lige selv skære sværen af. Det er ikke så svært.
- Rids fedtlaget i ruder/skrå tern, og salt svinebrystet grundigt på alle sider. Massér saltet godt ind i kødet.
- Læg det i en alubakke og kom 3 deciliter vand i bunden, så det ikke brænder på.
- Dryp kødet med en god sjat olivenolie, og krydr med tørret rosmarin.
- Grilles nu ved ca. 175 grader indirekte varme i to timer. Kan også laves i ovnen ved samme temperatur og over- og undervarme.
- Undervejs kan du med fordel dryppe noget af stegeskyen op over kødet, og du skal nok tilføre lidt mere vand undervejs, så det ikke steger tørt.
- Efter to timer glaseres med honning. Kom honningen over kødet, og krydr med friskkværnet peber. Lad det derefter stege færdigt i yderligere en halv time. Så den samlede stegetid på honningglaseret svinebryst er altså cirka 2,5 timer.
- Tag kødet af og lad det hvile utildækket på et skærebræt i et kvarter inden udskæring.
Anretning
Honningglaseret svinebryst er et lækkert stykke kød, som serveres i tykke klodser.
Skær tre centimeter tykke skiver af svinebrystet, og del dem på midten. Og sådan et stykke kød er lækkert at servere.
Tilbehør kan være mange forskellige ting, men jeg kan godt lide at servere svinebrystet med en broccolisalt og råstegte kartofler.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Honningglaseret svinebryst
Stem her
( stemmer)- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: