Her er min opskrift på ribsmuffins. Du får sommerens bedste muffins med ribs, der smager himmelsk godt. De er nemme at bage og er uden smør.
Indhold på siden
Ribsmuffins er smagen af dansk sommer. Store og luftige muffins, der er bagt med friske ribs. Så bliver det ikke meget bedre.
Dejen er nem at lave, og den er med rapsolie i stedet for smør. Anden smagsneutral olie som eksempelvis solsikkeolie kan også anvendes. brug også gerne de store muffinsforme, som du kan købe i de fleste supermarkeder. Her kan du læse mere om de sunde ribs.
Tip: Husk at drysse dine muffins med sukker inden bagning, fordi det gør dem mere sprøde og lækre på toppen. Denne mængde sukker indgår ikke i opskriften. De bagte ribsmuffins har en fin holdbarhed. God bagelyst.
Se flere opskrifter:
- Ribskage - mormors luftige kage med ribs
- Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble
- Rysteribs - sådan laves de lækre ribs med sukker
Opskrift på ribsmuffins

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs
Ingredienser
- 2 æg
- 150 g sukker
- 250 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 100 g yoghurt
- 100 g rapsolie - eller solsikkeolie
- 150 g ribs
Fremgangsmåde
- Kom æg og sukker i en skål. Pisk det lyst og luftigt med en elpisker. Det er vigtigt at æggemassen piskes grundigt.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver og vaniljesukker, og kom det ned til æggemassen sammen med yoghurt og rapsolie.
- Vend dejen forsigtigt sammen med en dejskraber, og her skal der ikke piskes. Bevar så meget luftighed i dejen som muligt.
- Tilsæt skyllede og afdryppede friske ribs, og vend dem forsigtigt rundt, så de ikke smatter for meget ud.
- Fordel toppen.dejen i store muffinsforme. Drys dem med rigeligt med sukker på toppen, og pynt eventuelt med 3-4 friske ribs på
- Bag de lækre muffins med ribs i ca. 20 minutter ved 175 grader varmluft på nederste rille i ovnen. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men de må gerne se afbagte ud.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Lad de bagte ribsmuffins køle inden servering. De må være gerne være lune, men ikke for varme. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
- Blåbærmuffins med friske eller frosne blåbær
- Bananmuffins med eller uden chokolade
- Lækre brombærmuffins uden smør
FAQ
Ja, ribsmuffins er gode at fryse ned. Lad dem køle af, hvorefter de kan fryses i en plastpose eller tæt beholder. Tø dem gerne op ved stuetemperatur.
Uden for sæsonen kan du godt bruge frosne ribs til disse muffins. Du skal ikke tø dem op først, men blot lige vende dem i hvedemel inden de tilsættes i dejen. Så bliver kagerne ikke for fugtige.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på mine ribsmuffins. Jeg bliver altid glad for at høre din mening om den her.