• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Billede af ramen.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  30. maj 2025 - Udgivet:  30. maj 2025

Ramen er en japansk suppe, der både smager fantastisk - og som samtidig er både sund og rimelig nem at tilberede.

I hvert fald hvis du bruger min ramenopskrift her, som jeg har tilpasset en smule til virkeligheden i et dansk køkken, og derfor kan du lave retten på under en time.

Denne udgave er med kylling, hvor jeg typisk anvender kyllingebryst eller udbenet kyllingelår, men du kan også lave den med koteletter eller eventuelt en god bøf, der skæres i tynde skiver efter stegning.

Mængden af grøntsager, kød og æg kan varieres som man synes, og denne opskrift er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Oversigt
  • Ramen - nem japansk suppe med fyld
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af ramen.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ramen - nem japansk suppe med fyld

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på ramen, der er en populær japansk suppe med masser af grøntsager, kylling og æg. Min version er tilpasset og nem at tilberede.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Japansk
Kalorier: 439
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 kyllingebryst - eller udbenet kyllingelår
  • 2 æg - eller flere
  • 150 g champignon - i skiver
  • 4 fed hvidløg - hakket
  • 1 spsk ingefær - revet
  • 1 l vand
  • 2 terninger bouillon - jeg bruger grøntsag
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk mirin
  • 1 rød peberfrugt - i tynde strimler
  • 125 g sukkerærter
  • 200 g nudler - gerne ramennudler
  • 1 bundt forårsløg - snittet i 1. cm. skiver
  • 1 lime

Fremgangsmåde
 

  1. Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 7 minutter, så de stadig er smilende. Hæld vandet fra og dæk æggene med koldt vand.
  2. Steg kyllingekødet mørt på en pande i lidt smør eller olie. Husk at gennemstege det, og det skal have ca. 6-7 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Du kan også bruge udbenet kyllingelår, der skal steges i ca. samme tid. Lægges til side.
  3. Vask panden af og kom champignon i skiver på. Steg svampene til de har en god farve og kom så lidt olie ved sammen med hvidløg og revet ingefær. Lad det svitse kort uden at tage farve.
  4. Hæld vand ved sammen med bouillonterninger, soja og mirin. Lad det koge op og skrue derefter ned. Lad suppen småkoge i 5 minutter.
  5. Tilsæt rød peberfrugt i strimler sammen med sukkerærter, og lad det koge et minut. Tilsæt så nudler, der skal koges med til de er kogt. Ramennudler skal blot have 1-2 minutter, andre nudler måske et par minutter mere.
  6. Vend forårsløg i og smag ramensuppen til med friskpresset limesaft.
  7. Pil æggene og del dem i halve på den lange led.
  8. Anret ramensuppen i passende skåle, og læg et halvt æg i hver. Skær kyllingekødet i tynde skiver og læg det ved. Pynt eventuelt med lidt snittet forårsløg, koriander eller hvad du synes.

Næringsindhold

Kalorier: 439kcalKulhydrater: 50gProtein: 41gFedt: 8gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 204mgNatrium: 1367mgKalium: 974mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 1647IUVitamin C: 68mgCalcium: 87mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige ramen serveres straks som beskrevet. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

FAQ

Er ramen sundt?

Som sådan er ramen en sund ret, da den laves med masser af grøntsager. Man skal dog være opmærksom på indholdet af salt i retten, men grundlæggende er det en sund spise.

Hvad betyder ramen?

Ramen er egentlig en slags japanske nudler, men navnet opfattes ofte som den japanske suppe, der netop indeholder nudler. i øvrigt er ramensuppen faktisk en kinesisk opfindelse, hvor den hedder lamian, men den vandt indpas i det japanske køkken i det 19. århundrede. Her er den siden blevet udviklet med særligt japansk udtryk.

Hvad skal der i ramensuppe?

Der findes utallige variationer af ramensuppen, men grundlæggende er det bouillon, der laves med ingefær og hvidløg. Dertil kommer forskellige grøntsager og selvfølgelig nudler. endelig hører de halve æg, der helst skal være smilende. Altså hverken blødkogt eller hårdkogt.

Hvordan spiser man ramen?

Ramen spises typisk med spisepinde og en ske til suppen. Man bruger spisepindene til at tage nudler og grøntsager, og skeen til at drikke suppen. Det er tilladt, og endda anbefalet, at du slubrer din ramen, da det øger smagsoplevelsen. Du kan også bunde skålen for at få de sidste dråber med. Det må man gerne.

Hvad kan jeg bruge i stedet for mirin?

Du kan godt erstatte mirin med en blanding af risvin og sukker eller honning. Alternativt kan du bruge en blanding af sød sherry, marsala vin eller tør hvidvin tilsat lidt sukker. Du kan også udelade mirin, men den giver dybde i smagen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    maj 30, 2025 at 8:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver altid glad for at høre din mening om den.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Madplan uge 22

Ugens madplan uge 22 med syv lækre retter

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required