Ramen er en japansk suppe, der både smager fantastisk - og som samtidig er både sund og rimelig nem at tilberede.
I hvert fald hvis du bruger min ramenopskrift her, som jeg har tilpasset en smule til virkeligheden i et dansk køkken, og derfor kan du lave retten på under en time.
Denne udgave er med kylling, hvor jeg typisk anvender kyllingebryst eller udbenet kyllingelår, men du kan også lave den med koteletter eller eventuelt en god bøf, der skæres i tynde skiver efter stegning.
Mængden af grøntsager, kød og æg kan varieres som man synes, og denne opskrift er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Ramen - nem japansk suppe med fyld
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 7 minutter, så de stadig er smilende. Hæld vandet fra og dæk æggene med koldt vand.
- Steg kyllingekødet mørt på en pande i lidt smør eller olie. Husk at gennemstege det, og det skal have ca. 6-7 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Du kan også bruge udbenet kyllingelår, der skal steges i ca. samme tid. Lægges til side.
- Vask panden af og kom champignon i skiver på. Steg svampene til de har en god farve og kom så lidt olie ved sammen med hvidløg og revet ingefær. Lad det svitse kort uden at tage farve.
- Hæld vand ved sammen med bouillonterninger, soja og mirin. Lad det koge op og skrue derefter ned. Lad suppen småkoge i 5 minutter.
- Tilsæt rød peberfrugt i strimler sammen med sukkerærter, og lad det koge et minut. Tilsæt så nudler, der skal koges med til de er kogt. Ramennudler skal blot have 1-2 minutter, andre nudler måske et par minutter mere.
- Vend forårsløg i og smag ramensuppen til med friskpresset limesaft.
- Pil æggene og del dem i halve på den lange led.
- Anret ramensuppen i passende skåle, og læg et halvt æg i hver. Skær kyllingekødet i tynde skiver og læg det ved. Pynt eventuelt med lidt snittet forårsløg, koriander eller hvad du synes.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Den færdige ramen serveres straks som beskrevet. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.
FAQ
Som sådan er ramen en sund ret, da den laves med masser af grøntsager. Man skal dog være opmærksom på indholdet af salt i retten, men grundlæggende er det en sund spise.
Ramen er egentlig en slags japanske nudler, men navnet opfattes ofte som den japanske suppe, der netop indeholder nudler. i øvrigt er ramensuppen faktisk en kinesisk opfindelse, hvor den hedder lamian, men den vandt indpas i det japanske køkken i det 19. århundrede. Her er den siden blevet udviklet med særligt japansk udtryk.
Der findes utallige variationer af ramensuppen, men grundlæggende er det bouillon, der laves med ingefær og hvidløg. Dertil kommer forskellige grøntsager og selvfølgelig nudler. endelig hører de halve æg, der helst skal være smilende. Altså hverken blødkogt eller hårdkogt.
Ramen spises typisk med spisepinde og en ske til suppen. Man bruger spisepindene til at tage nudler og grøntsager, og skeen til at drikke suppen. Det er tilladt, og endda anbefalet, at du slubrer din ramen, da det øger smagsoplevelsen. Du kan også bunde skålen for at få de sidste dråber med. Det må man gerne.
Du kan godt erstatte mirin med en blanding af risvin og sukker eller honning. Alternativt kan du bruge en blanding af sød sherry, marsala vin eller tør hvidvin tilsat lidt sukker. Du kan også udelade mirin, men den giver dybde i smagen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver altid glad for at høre din mening om den.