Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Ramen

Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)

Billede af ramen.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ramen - nem japansk suppe med fyld
  • Opskrift på ramen
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Ramen - nem japansk suppe med fyld

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Få min opskrift på ramen, der er en populær japansk suppe med masser af grøntsager, kylling og æg. Min version er tilpasset og nem at tilberede.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Japansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst eller udbenet kyllingelår
  • 2 æg eller flere
  • 150 g champignon i skiver
  • 4 fed hvidløg hakket
  • 1 spsk ingefær revet
  • 1 l vand
  • 2 terninger bouillon jeg bruger grøntsag
  • 3 spsk soja
  • 2 spsk mirin
  • 1 rød peberfrugt i tynde strimler
  • 125 g sukkerærter
  • 200 g nudler gerne ramennudler
  • 1 bundt forårsløg snittet i 1. cm. skiver
  • 1 lime

Fremgangsmåde

  1. Kom æggene i kogende vand, og kog dem i 7 minutter, så de stadig er smilende. Hæld vandet fra og dæk æggene med koldt vand.
  2. Steg kyllingekødet mørt på en pande i lidt smør eller olie. Husk at gennemstege det, og det skal have ca. 6-7 minutter på hver side, afhængig af tykkelse. Du kan også bruge udbenet kyllingelår, der skal steges i ca. samme tid. Lægges til side.
  3. Vask panden af og kom champignon i skiver på. Steg svampene til de har en god farve og kom så lidt olie ved sammen med hvidløg og revet ingefær. Lad det svitse kort uden at tage farve.
  4. Hæld vand ved sammen med bouillonterninger, soja og mirin. Lad det koge op og skrue derefter ned. Lad suppen småkoge i 5 minutter.
  5. Tilsæt rød peberfrugt i strimler sammen med sukkerærter, og lad det koge et minut. Tilsæt så nudler, der skal koges med til de er kogt. Ramennudler skal blot have 1-2 minutter, andre nudler måske et par minutter mere.
  6. Vend forårsløg i og smag ramensuppen til med friskpresset limesaft.
  7. Pil æggene og del dem i halve på den lange led.
  8. Anret ramensuppen i passende skåle, og læg et halvt æg i hver. Skær kyllingekødet i tynde skiver og læg det ved. Pynt eventuelt med lidt snittet forårsløg, koriander eller hvad du synes.

Næringsindhold

Kalorier439kcalKulhydrater50gProtein41gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol204mgNatrium1367mgKalium974mgKostfibre5gSukker7gVitamin A1647IUVitamin C68mgCalcium87mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ramen

Ramen er en japansk suppe, der både smager fantastisk - og som samtidig er både sund og rimelig nem at tilberede.

I hvert fald hvis du bruger min ramenopskrift her, som jeg har tilpasset en smule til virkeligheden i et dansk køkken, og derfor kan du lave retten på under en time.

Denne udgave er med kylling, hvor jeg typisk anvender kyllingebryst eller udbenet kyllingelår, men du kan også lave den med koteletter eller eventuelt en god bøf, der skæres i tynde skiver efter stegning.

Mængden af grøntsager, kød og æg kan varieres som man synes, og denne opskrift er beregnet til fire personer. God fornøjelse.

Andre populære opskrifter:

  • Thaisuppe med kylling og kokosmælk
  • Nudelsuppe
  • Ramen med svinekød

Billeder

Her er et par billeder fra tilberedningen af retten:

ramen suppe
servering af ramen

Servering

Den færdige ramen serveres straks som beskrevet. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Karrysuppe med kylling
  • Cremet kartoffel porre suppe
  • Minestrone

FAQ

Er ramen sundt?

Som sådan er ramen en sund ret, da den laves med masser af grøntsager. Man skal dog være opmærksom på indholdet af salt i retten, men grundlæggende er det en sund spise.

Hvad betyder ramen?

Ramen er egentlig en slags japanske nudler, men navnet opfattes ofte som den japanske suppe, der netop indeholder nudler. i øvrigt er ramensuppen faktisk en kinesisk opfindelse, hvor den hedder lamian, men den vandt indpas i det japanske køkken i det 19. århundrede. Her er den siden blevet udviklet med særligt japansk udtryk.

Hvad skal der i ramensuppe?

Der findes utallige variationer af ramensuppen, men grundlæggende er det bouillon, der laves med ingefær og hvidløg. Dertil kommer forskellige grøntsager og selvfølgelig nudler. endelig hører de halve æg, der helst skal være smilende. Altså hverken blødkogt eller hårdkogt.

Hvordan spiser man ramen?

Ramen spises typisk med spisepinde og en ske til suppen. Man bruger spisepindene til at tage nudler og grøntsager, og skeen til at drikke suppen. Det er tilladt, og endda anbefalet, at du slubrer din ramen, da det øger smagsoplevelsen. Du kan også bunde skålen for at få de sidste dråber med. Det må man gerne.

Hvad kan jeg bruge i stedet for mirin?

Du kan godt erstatte mirin med en blanding af risvin og sukker eller honning. Alternativt kan du bruge en blanding af sød sherry, marsala vin eller tør hvidvin tilsat lidt sukker. Du kan også udelade mirin, men den giver dybde i smagen.

Hvordan udtaler man ramen?

Den japanske ret udtales RAH-men med tryk på første stavelse. "Ra" udtales som i "rah", og "men" som i det engelske ord "men", og ikke som det danske "mænd". Fonetisk er det /'raː.mən/ eller på japansk tættere [ɾaːmeɴ]. På japansk rulles "r"-lyden let (mellem r og l), og "n" i slutningen kan være lidt nasal, men det er helt fint at sige "rah-men" med dansk accent.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 30, 2025 at 8:38 am

    Tak fordi du bruger opskriften - jeg bliver altid glad for at høre din mening om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)
  • thaisuppe
    Thaisuppe (med kylling og kokosmælk - den bedste opskrift)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required