Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbermuffins

Rabarbermuffins (12 luftige muffins med rabarber)

billede med rabarbermuffins
4.8 fra 106 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.8k
SHARES
FacebookMessenger2.8kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarbermuffins
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarbermuffins
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Rabarbermuffins

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 106 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Antal: 12
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 10 g bagepulver
  • 5 g natron
  • 1 nip salt
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 275 g yoghurt
  • 3 stængler rabarber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
  2. 125 g smør smeltes i gryde eller mikroovn.
  3. Find en skål frem og vej 300 g hvedemel af sammen med 10 g bagepulver, 5 g natron og 1 nip salt.
  4. I en anden skål vejes 200 g sukker af og røres sammen med smeltet smør og 1 æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter 275 g yoghurt.
  5. Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
  6. Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
  7. 3 stængler rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
  8. Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
  9. Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.

Næringsindhold

Kalorier252kcalKulhydrater37gProtein4gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.3gKolesterol39mgNatrium429mgKalium107mgKostfibre1gSukker18gVitamin A316IUVitamin C1mgCalcium47mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarbermuffins

Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.

Når de første rabarber for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.

Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Rabarbermuffins i airfryer
  • Rabarberkage
  • Rabarbercrumble
  • Rabarberhapsere
  • Rabarbercrumble med kokos
  • Rabarber gifler

Tips

De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe. Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.

Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.

Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.

Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.

FAQ

Skal rabarber skrælles til rabarbermuffins?

Normalt ikke. Kun hvis de er meget grove. Vask dem grundigt og skær dem i små stykker.

Hvordan undgår man at muffins bliver for våde?

Brug ikke for meget frugt. Ca. 150 gram rabarber til 12 muffins er passende. Man kan vende rabarberstykkerne i lidt mel før de tilsættes dejen, da det hjælper med at binde væsken. Men jeg synes normalt ikke det er nødvendigt.

Hvordan opbevares rabarbermuffins?

De afkølede rabarbermuffins opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2 dage. I køleskab holder de op til 4-5 dage, men de bliver lidt tørre med tiden.

Kan man fryse rabarbermuffins?

Ja, du kan sagtens fryse dem ned. Rabarbermuffins kan fryses i op til 3 måneder. Optøs ved stuetemperatur eller lunes i ovn.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva skriver

    juli 13, 2025 at 7:49 am

    Svar
  2. Lena Nicolaisen skriver

    juli 03, 2025 at 1:29 pm

    Hejsa Holger 🌞
    Den portion dej til de 12 stk muffins, kan den bages som en kage ? Og hvilken størrelse form ?
    Sommer hilsen Lena 😎

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 03, 2025 at 2:37 pm

      Hej Lena
      Yep - det bør du sagtens kunne. Og størrelsen på formen? Mon ikke vi er ude i noget 20 gange 30 centimeter 🙂
      God bagelyst og skriv da gerne lige hvordan det er gået - så kan andre også blive inspireret af dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Mona-Lise Maagaard Christensen skriver

    juni 13, 2025 at 11:54 am

    Super lækre muffins, heldigvis bagte jeg dobbelt portion. Jeg kom hakket hvid chokolade i, mums.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 13, 2025 at 12:13 pm

      Hej Mona-Lise
      Tak for de pæne ord - og god ide med den hvide chokolade. Kagerne har nemlig et fint samspil mellem det lidt syrlige fra rabarberne og det søde - og her spiller chokoladen godt med.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Marianne Hedelund skriver

    august 09, 2024 at 5:10 pm

    Lidt kedelige

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 09, 2024 at 5:48 pm

      Hej Marianne
      Det er jeg da ked af at høre, og jeg ved desværre ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg synes de plejer at smage lidt for godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Jonna gregersen skriver

    august 07, 2024 at 9:41 am

    Hej H Rørbye Madsen
    Jeg er vild med dine opskrifter, men når jeg bager, vil jeg gerne have bagepulver o.l. i teskeer, da jeg ikke har en vægt, der kan veje disse ting af.
    Jeg skulle lige i gang med rabarber muffins - så havde jeg problemet igen.
    Mange gode hilsner
    Jonna Gregersen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 07, 2024 at 12:30 pm

      Hej Jonna
      Tak for det og det er da en god pointe. Personligt synes jeg vægt er mere præcist end eks, en teske, men jeg forstår godt hvad du mener. I dette tilfælde er 5 gram ca. en teske. Jeg forsøger at huske begge mål fremadrettet 🙂
      Alt det bedste og tak for de venlige ord
      Holger

      Svar
  6. Bodil skriver

    juni 29, 2024 at 2:15 pm

    Virkelige luftige, nemme at lave
    Bør prøves😋

    Svar
    • Kirsten Højsager skriver

      juli 03, 2024 at 11:56 am

      Kan ikke lide natron i kager, kan man komme lidt mere bagepulver i?

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        juli 03, 2024 at 1:27 pm

        Hej Kirsten
        Det kan du tro - det kan du sagtens.
        God bagelyst.
        Alt det bedste
        Holger

  7. Lisa Vigsø skriver

    juni 07, 2024 at 3:44 pm

    Hjæælp -din opskrift på rabarbermuffins fra Jydske Vestkysten er pist væk😫
    De var luftige og svampede og havde en Go smag. De får 5 stjerner.

    Svar
  8. Gurli Bek skriver

    maj 27, 2024 at 1:40 pm

    Ang rabarbermuffin
    Hvorfor skal der både bagepulver og natron i samme opskrift.
    Mvh Gurli Bek

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 27, 2024 at 3:49 pm

      Hej Gurli
      Min erfaring er, at kombinationen af bagepulver og natron gør bagværket mere luftigt når der er et syrligt mælkeprodukt i dejen. Du kan i øvrigt læse mere hævemidler her.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Lonnie Krarup Løber skriver

    maj 21, 2024 at 6:29 pm

    Smagte pragtfuld

    Svar
  10. Jette skriver

    maj 09, 2024 at 7:36 am

    Super lækker og dejlig smag.

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required