Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.
Når de første rabarber for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.
Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Ingredienser
- 125 g smør
- 300 g hvedemel
- 10 g bagepulver
- 5 g natron
- 1 nip salt
- 200 g sukker
- 1 æg
- 275 g yoghurt
- 3 stængler rabarber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
- 125 gram smør smeltes i gryde eller mikroovn.
- Find en skål frem og vej 300 gram hvedemel af sammen med 10 gram bagepulver, 5 gram natron og 1 nip salt.
- I en anden skål vejes 200 gram sukker af og røres sammen med smeltet smør og 1 æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter 275 gram yoghurt i.
- Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
- Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
- 3 stængler rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
- Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
- Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe.
Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.
Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.
Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.
Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne Hedelund
Lidt kedelige
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er jeg da ked af at høre, og jeg ved desværre ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg synes de plejer at smage lidt for godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Jonna gregersen
Hej H Rørbye Madsen
Jeg er vild med dine opskrifter, men når jeg bager, vil jeg gerne have bagepulver o.l. i teskeer, da jeg ikke har en vægt, der kan veje disse ting af.
Jeg skulle lige i gang med rabarber muffins - så havde jeg problemet igen.
Mange gode hilsner
Jonna Gregersen
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Tak for det og det er da en god pointe. Personligt synes jeg vægt er mere præcist end eks, en teske, men jeg forstår godt hvad du mener. I dette tilfælde er 5 gram ca. en teske. Jeg forsøger at huske begge mål fremadrettet 🙂
Alt det bedste og tak for de venlige ord
Holger
Bodil
Virkelige luftige, nemme at lave
Bør prøves😋
Kirsten Højsager
Kan ikke lide natron i kager, kan man komme lidt mere bagepulver i?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Det kan du tro - det kan du sagtens.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Lisa Vigsø
Hjæælp -din opskrift på rabarbermuffins fra Jydske Vestkysten er pist væk😫
De var luftige og svampede og havde en Go smag. De får 5 stjerner.
Gurli Bek
Ang rabarbermuffin
Hvorfor skal der både bagepulver og natron i samme opskrift.
Mvh Gurli Bek
Holger Rørby Madsen
Hej Gurli
Min erfaring er, at kombinationen af bagepulver og natron gør bagværket mere luftigt når der er et syrligt mælkeprodukt i dejen. Du kan i øvrigt læse mere hævemidler her.
Alt det bedste
Holger
Lonnie Krarup Løber
Smagte pragtfuld
Jette
Super lækker og dejlig smag.