Oversigt over indhold
- Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
- Opskrift på rabarbermuffins
- Rabarbermuffins
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Tips
- Rabarbermuffins i airfryer
- Verdens bedste rabarberkage
- Rabarbercrumble
- Rabarberhapsere
- Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
- Rabarber gifler
- FAQ
- Kommentarer
Her får du opskriften på verdens bedste rabarbermuffins, der både er luftige og nemme at bage. Stykker af rabarber kommes direkte i dejen og bages 20 min.
Rabarbermuffins er en af de kager, som minder mig mest om forår.
Når de første rabarber for alvor begynder at vokse frem, og man kan plukke de første stængler, ja så er det tid til muffins med rabarber.
Opskriften giver 12 store og lækre og nemme muffins med friske rabarber.
Opskrift på rabarbermuffins
Rabarbermuffins
Ingredienser
- 125 g smør
- 300 g hvedemel
- 10 g bagepulver
- 5 g natron
- 1 nip salt
- 200 g sukker
- 1 æg
- 275 g yoghurt
- 3 stængler rabarber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og lad den blive varm inden kagerne kommer ind. Imens kan du lave dejen til dine rabarbermuffins.
- 125 gram smør smeltes i gryde eller mikroovn.
- Find en skål frem og vej 300 gram hvedemel af sammen med 10 gram bagepulver, 5 gram natron og 1 nip salt.
- I en anden skål vejes 200 gram sukker af og røres sammen med smeltet smør og 1 æg. Rør indtil sukkeret er opløst. Rør derefter 275 gram yoghurt i.
- Kom den våde blanding ned til melblandingen og rør hurtigt dejen sammen.
- Fordel muffindejen i 12 store muffinforme, som fyldes ca. ¾ op med dej.
- 3 stængler rabarber vaskes og top og bund skæres fra. Skær derefter stænglerne ud i cirka en centmeter tykke skiver. Er det store stængler rabarber kan de med fordel også lige deles på langs.
- Fordel nu stykker af rabarber øverst på alle muffins, og tryk rabarberstykker let ned i dejen.
- Bag dine rabarbermuffins i 20 minutter, hvorefter de køles af inden de nydes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De nemme og færdigbagte rabarbermuffins nydes straks og er gode til en kop kaffe. Rabarberen har en god og syrlig smag, der passer perfekt til kager, og det kommer til fulde til udtryk i disse muffins.
Vidste du i øvrigt godt, at rabarber faktisk er en grøntsag - og altså ikke en frugt? Eller gør du i hvert fald nu.
Rabarbersæsonen starter allerede i april, og rabarberne synes jeg smager bedst frem til sankt hans aften.
Køber du rabarber i supermarkedet, så husk altid at gå efter de sprødeste stængler - aldrig de bløde.
Flere inspirerende opskrifter:
Rabarbermuffins i airfryer
Verdens bedste rabarberkage
Rabarbercrumble
Rabarberhapsere
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Rabarber gifler
FAQ
Normalt ikke. Kun hvis de er meget grove. Vask dem grundigt og skær dem i små stykker.
Brug ikke for meget frugt. Ca. 150 gram rabarber til 12 muffins er passende. Man kan vende rabarberstykkerne i lidt mel før de tilsættes dejen, da det hjælper med at binde væsken. Men jeg synes normalt ikke det er nødvendigt.
De afkølede rabarbermuffins opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 2 dage. I køleskab holder de op til 4-5 dage, men de bliver lidt tørre med tiden.
Ja, du kan sagtens fryse dem ned. Rabarbermuffins kan fryses i op til 3 måneder. Optøs ved stuetemperatur eller lunes i ovn.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Eva skriver
Lena Nicolaisen skriver
Hejsa Holger 🌞
Den portion dej til de 12 stk muffins, kan den bages som en kage ? Og hvilken størrelse form ?
Sommer hilsen Lena 😎
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Lena
Yep - det bør du sagtens kunne. Og størrelsen på formen? Mon ikke vi er ude i noget 20 gange 30 centimeter 🙂
God bagelyst og skriv da gerne lige hvordan det er gået - så kan andre også blive inspireret af dig.
Alt det bedste
Holger
Mona-Lise Maagaard Christensen skriver
Super lækre muffins, heldigvis bagte jeg dobbelt portion. Jeg kom hakket hvid chokolade i, mums.
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Mona-Lise
Tak for de pæne ord - og god ide med den hvide chokolade. Kagerne har nemlig et fint samspil mellem det lidt syrlige fra rabarberne og det søde - og her spiller chokoladen godt med.
Alt det bedste
Holger
Marianne Hedelund skriver
Lidt kedelige
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Marianne
Det er jeg da ked af at høre, og jeg ved desværre ikke lige hvad der er gået galt hos dig. Jeg synes de plejer at smage lidt for godt 🙂
Alt det bedste
Holger
Jonna gregersen skriver
Hej H Rørbye Madsen
Jeg er vild med dine opskrifter, men når jeg bager, vil jeg gerne have bagepulver o.l. i teskeer, da jeg ikke har en vægt, der kan veje disse ting af.
Jeg skulle lige i gang med rabarber muffins - så havde jeg problemet igen.
Mange gode hilsner
Jonna Gregersen
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Jonna
Tak for det og det er da en god pointe. Personligt synes jeg vægt er mere præcist end eks, en teske, men jeg forstår godt hvad du mener. I dette tilfælde er 5 gram ca. en teske. Jeg forsøger at huske begge mål fremadrettet 🙂
Alt det bedste og tak for de venlige ord
Holger