• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Råcreme til frugtsalat - nem og lækker opskrift

Råcreme til frugtsalat - nem og lækker opskrift

billede med råcreme og frugtsalat
Råcreme laves af pasteuriserede æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde, og den er altid et hit hos både børn og voksne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  29. november 2021

Del gerne:
74
SHARES
FacebookMessenger74PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Gammeldags råcreme - nem opskrift
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Æg og salmonella
  9. Spørgsmål og svar
Gå til opskrift

Råcreme er det perfekte tilbehør til frisk frugt - og en både nem og hurtig dessert.

Du kan blandt andet bruge vaniljecremen til frugtsalat (også kaldet abemad), som du finder opskriften på længere nede.

Hvis du vil gøre råcremen endnu mere lækker, kan du tilsætte ægte vanilje - korn fra en vaniljestang. Du undlader vaniljesukkeret i opskriften, og i stedet skraber du kornene ud af en hel stang vanilje, og moser kornene sammen med en teskefuld sukker.

Kom så denne hjemmelavede vaniljesukker i æggemassen - det smager fantastisk.

Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Frugtsalat
  • Creme Anglaise
  • Vaniljecreme uden æg

Opskrift

billede med råcreme og frugtsalat

Gammeldags råcreme - nem opskrift

Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.
Bedømmelse
4.8 fra 40 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Samlet tid: 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 g sukker
  • 5 g vaniljesukker - eller vaniljestang
  • 150 g piskefløde - kold

Serveres med

  • banan - eller kiwi, bær, dragefrugt og mange andre
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Pisk først pasteuriserede æggeblommer luftige med sukker og vaniljesukker. Brug gerne en håndmikser.
  • I en anden skål pisker du piskefløde stiv, og den skal have en god og fast konsistens. Det er vigtigt fløden er kold, for så bliver flødeskummet bedst.
  • Så lægger du håndmikseren væk, og finder dejskraberen frem.
  • Vend forsigtigt flødeskummet i den piskede æggesnaps - gør det ned rolige bevægelser, så du ikke får meget luft ud af råcremen.
  • Så er din råcreme klar til servering. Og du kan blandt andet bruge råcremen til en skøn frugtsalat med bær, dragefrugt, banan eller hvad du synes.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
181
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
140
mg
47
%
Natrium
 
15
mg
1
%
Kalium
 
46
mg
1
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Sukker
 
7
g
8
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
681
IU
14
%
Vitamin C
 
0.2
mg
0
%
Calcium
 
36
mg
4
%
Jern
 
0.3
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Frugtsalat - eller abemad, laver du ved at skære forskellige frugter ud i mundrette stykker.

Du kan sådan set bruge alt, men de mest populære hos ungerne er nok bananer, æbler, pærer, kiwi, mandariner, appelsiner, vindruer, ferskner, nektariner og forskellige bær.

Fjern kernehuse og hvad der ellers ikke er rart at komme i munden - abemad skal være til at spise uden videre.

Anret i flotte skåle - og læg et par generøse klatter råcreme oven på. Ungerne vil elske det!

Kom gerne med flere forslag til abemad i kommentarfeltet herunder.

Æg og salmonella

Risikoen for at få salmonella fra hele æg er i dag lavere end tidligere, men jeg vil stadig anbefale, at du bruger pasteuriserede æggeblommer til råcreme, da vaniljecremen jo ikke varmebehandles.

Så er du i hvert fald på den sikre side.

Spørgsmål og svar

Hvad er råcreme?

Råcremen er en lækker vaniljecreme, der laves af æggeblommer og fløde.

Hvad bruger man råcreme til?

Råcreme kan anvendes til frugt. Både frisk frugt og dåsefrugt. Blandt andet perfekt til jordbær, frugtsalat og abemad.

Kan man få salmonella af råcremen?

Nej, anvend pasteuriserede æggeblommer. Og selv med friske æggeblommer er risikoen meget lille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth raluy

    februar 20, 2025 at 1:49 pm

    Hej Holger
    Tak for dine gode og nemme opskrifter,som jeg bruger flittigt.
    Jeg laver mad, engang om måneden, for demente og deres pårørende. Denne gang bliver de 30, og jeg havde tænkt mig at lave desserten med roladen og vaniljecremen. Så mit spørgsmål er: Hvor meget vaniljecreme skal jeg lave, og kan den laves dagen før?
    God dag
    Mvh Lisbeth

    Svar
  2. Inger Kristensen

    juli 02, 2024 at 2:33 pm

    Hos os er vi glade for at komme frisk citronsaft i cremen og spise den på søde jordbær.

    Svar
  3. Birthe

    maj 14, 2024 at 3:01 pm

    habe noch nicht gemacht erst freitag

    Svar
  4. Annegrethe

    april 12, 2022 at 7:47 pm

    Super opskrifter

    Svar
  5. Anne-Grethe

    december 30, 2019 at 5:40 pm

    Gør det nogen forskel om man bruger alm sukker kontra rørsukker?
    Godt nytår 🍾🎉😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      december 31, 2019 at 7:49 am

      Hej Anne-Grethe
      Du kan sagtens bruge begge dele - så alm. sukker bestemt også fint 🙂
      Også et rigtigt godt nytår til dig
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. kirsten høffner

    december 28, 2019 at 5:38 pm

    Min farmor lærte mig at komme ananas, revet chokolade og hakkede nødder eller mandler i abemaden. Nu er der en luxusdessert 🙂

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required