• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis

Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis

Portvinssyltede blommer
4.5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  7. september 2021

Portvinssyltede blommer får den fineste smag, og kan serveres som dessert, så du forlænger sensommeren. Passer godt sammen med vaniljeis.

Portvinssyltede blommer er en delikatesse, som er god at have på lager. Så kan man altid fremtrylle en dessert i løbet af få minutter.

Server dem med creme fraiche eller en god vaniljeis, top med nogle friske mynteblade og nyd den dejlige smag.

Når du har kogt blommerne i portvinssirup, kan du opbevare dem i flere mindre glas, da de holder længere, når de står i uåbnet glas.

På den måde kan du bruge af blommerne uden, det går ud over holdbarheden.

Her er flere opskrifter til inspiration:

  • Blommetærte med mandler
  • Nem gryderet med blommer og nakkekoteletter
  • Grillede blommer med lun crumble og mascarpone-is
  • Nem vaniljeis med eller uden ismaskine

Opskrift på portvinssyltede blommer

Portvinssyltede blommer
Karen SenecaKaren Seneca

Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis

4.50 fra 8 stemmer
Portvinssyltede blommer får den fineste smag, og kan serveres som dessert, så du forlænger sensommeren. Passer godt sammen med vaniljeis.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 16 blommer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 16 blommer - halve, udstenede
  • 2,5 dl portvin
  • 1 vaniljestang
  • 100 g brun farin
  • 20 g sukker
  • 0,5 citron - fintrevet skal
  • 2 kardemommekapsler

Fremgangsmåde
 

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab korn ud.
  2. Skyl citronen og riv, så du får skræl fra den halve citron.
  3. Skyl og udsten blommerne og skær dem over på midten.
  4. Kog sukker, brun farin, portvin og vaniljestang samt korn. De skal koge i fem minutter, eller indtil sukkeret er helt smeltet.
  5. Tilsæt citronskal og kardemommekapsler og kog et par minutter.
  6. Tilsæt de udstenede blommer og kog dem med i fem minutter.
  7. Skold et par patentglas og læg blommerne deri med en ske. Hæld portvin-sukkermassen henover, så blommerne dækkes. Opbevar mørkt og køligt og server dem, når de har ligget i lagen i mindst 10 timer.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Blommerne smager bedst, når de lige har fået lov at ligge i sirupslagen i et halvt døgn.

På den måde får de rigtigt suget portvinen til sig. Du kan både bruge blå og røde blommer. Det er ikke afgørende for smagen.

Synes du, at der bliver for lidt væske, koger du hurtigt mere portvin og farin op, som du fordeler i glassene.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required