Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis

Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis

Portvinssyltede blommer
4.5 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMS

Portvinssyltede blommer får den fineste smag, og kan serveres som dessert, så du forlænger sensommeren. Passer godt sammen med vaniljeis.

Portvinssyltede blommer er en delikatesse, som er god at have på lager. Så kan man altid fremtrylle en dessert i løbet af få minutter.

Server dem med creme fraiche eller en god vaniljeis, top med nogle friske mynteblade og nyd den dejlige smag.

Når du har kogt blommerne i portvinssirup, kan du opbevare dem i flere mindre glas, da de holder længere, når de står i uåbnet glas.

På den måde kan du bruge af blommerne uden, det går ud over holdbarheden.

Her er flere opskrifter til inspiration:

  • Blommetærte med mandler
  • Nem gryderet med blommer og nakkekoteletter
  • Grillede blommer med lun crumble og mascarpone-is
  • Nem vaniljeis med eller uden ismaskine

Opskrift på portvinssyltede blommer

Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis

Karen SenecaKaren Seneca
4.5 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Portvinssyltede blommer får den fineste smag, og kan serveres som dessert, så du forlænger sensommeren. Passer godt sammen med vaniljeis.
Antal: 16 blommer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 16 blommer halve, udstenede
  • 2,5 dl portvin
  • 1 vaniljestang
  • 100 g brun farin
  • 20 g sukker
  • 0,5 citron fintrevet skal
  • 2 kardemommekapsler

Fremgangsmåde

  1. Del vaniljestangen på langs, skrab korn ud.
  2. Skyl citronen og riv, så du får skræl fra den halve citron.
  3. Skyl og udsten blommerne og skær dem over på midten.
  4. Kog sukker, brun farin, portvin og vaniljestang samt korn. De skal koge i fem minutter, eller indtil sukkeret er helt smeltet.
  5. Tilsæt citronskal og kardemommekapsler og kog et par minutter.
  6. Tilsæt de udstenede blommer og kog dem med i fem minutter.
  7. Skold et par patentglas og læg blommerne deri med en ske. Hæld portvin-sukkermassen henover, så blommerne dækkes. Opbevar mørkt og køligt og server dem, når de har ligget i lagen i mindst 10 timer.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Blommerne smager bedst, når de lige har fået lov at ligge i sirupslagen i et halvt døgn.

På den måde får de rigtigt suget portvinen til sig. Du kan både bruge blå og røde blommer. Det er ikke afgørende for smagen.

Synes du, at der bliver for lidt væske, koger du hurtigt mere portvin og farin op, som du fordeler i glassene.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required