Portvinssyltede blommer får den fineste smag, og kan serveres som dessert, så du forlænger sensommeren. Passer godt sammen med vaniljeis.
Portvinssyltede blommer er en delikatesse, som er god at have på lager. Så kan man altid fremtrylle en dessert i løbet af få minutter.
Server dem med creme fraiche eller en god vaniljeis, top med nogle friske mynteblade og nyd den dejlige smag.
Når du har kogt blommerne i portvinssirup, kan du opbevare dem i flere mindre glas, da de holder længere, når de står i uåbnet glas.
På den måde kan du bruge af blommerne uden, det går ud over holdbarheden.
Her er flere opskrifter til inspiration:
Opskrift på portvinssyltede blommer
Portvinssyltede blommer med en god vaniljeis
Ingredienser
- 16 blommer - halve, udstenede
- 2,5 dl portvin
- 1 vaniljestang
- 100 g brun farin
- 20 g sukker
- 0,5 citron - fintrevet skal
- 2 kardemommekapsler
Fremgangsmåde
- Del vaniljestangen på langs, skrab korn ud.
- Skyl citronen og riv, så du får skræl fra den halve citron.
- Skyl og udsten blommerne og skær dem over på midten.
- Kog sukker, brun farin, portvin og vaniljestang samt korn. De skal koge i fem minutter, eller indtil sukkeret er helt smeltet.
- Tilsæt citronskal og kardemommekapsler og kog et par minutter.
- Tilsæt de udstenede blommer og kog dem med i fem minutter.
- Skold et par patentglas og læg blommerne deri med en ske. Hæld portvin-sukkermassen henover, så blommerne dækkes. Opbevar mørkt og køligt og server dem, når de har ligget i lagen i mindst 10 timer.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Blommerne smager bedst, når de lige har fået lov at ligge i sirupslagen i et halvt døgn.
På den måde får de rigtigt suget portvinen til sig. Du kan både bruge blå og røde blommer. Det er ikke afgørende for smagen.
Synes du, at der bliver for lidt væske, koger du hurtigt mere portvin og farin op, som du fordeler i glassene.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: