Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør

Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør

billede til pluma gris med pasta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMS

Nem og lækker opskrift på pluma, der er en fantastisk udskæring fra grisen. Her har jeg lavet den med pasta og en lækker ratatouille.

Pluma er en virkelig lækker udskæring af den spanske sortfodsgris, og her får du et stykke kød med masser af velsmag.

Plumakødet skæres af nakkefileten, og derfor er den godt marmoreret, hvilket giver både mørhed og den fantastiske smag.

Du finder kødet i en del supermarkeder og hos mange slagtere, og ellers kan du købe det på nettet.

Her har jeg pandestegt plumakødet, og tilbehøret er en god pasta med ratatouille. Det passer at godt sammen. Godt fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Ibérico gryde - perfekt gryderet
  • Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin
  • Sådan steger du Presa nakkefilet
  • Koteletter i fad

Opskrift på pluma gris med tilbehør

Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Nem og lækker opskrift på pluma, der er en fantastisk udskæring fra grisen. Her har jeg lavet den med pasta og en lækker ratatouille.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Pandestegt pluma
  • 600 g pluma
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie (til stegning)
Ratatouille
  • 1 stort rødløg (i tynde både)
  • 6 fed hvidløg (hakket)
  • 1 lille squash (i små tern)
  • 1 lille aubergine (i små tern)
  • 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
  • 300 g tomater (små)
  • 400 g tomatpassata
  • 1 dl vand (måske lidt mere)
  • 1 tsk oregano (tørret)
  • 1 tsk basilikum (tørret)
  • 1 citron
Pasta
  • 500 g pasta (evt. fettuccine, koges som anvist)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid. Gerne mindst en halv time før tilberedning. Plumakødet krydres grundigt med salt og friskkværnet peber på begge sider. Lad det hvile.
    pluma udskæringerne krydres i god tid inden tilberedning
  2. Svits løg og hvidløg i en god sjat olivenolie, men uden det tager farve. Brug en gryde eller dyb pande.
  3. Tilsæt derefter squash, aubergine, peberfrugt og små tomater. Vend rundt.
  4. Kom tomatpassata ved sammen med lidt vand, oregano og basilikum. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber lige inden servering.
  5. Pluma fileterne brunes grundigt af i lidt olie på en pande ved høj varme. Steges derefter ca. 5 minutter på hver side, men stegetiden afhænger af hvor tykke udskæringerne er. Undervejs skrues lidt ned for varmen.
  6. Kog pasta i saltet vand, så den bliver al dente. Altså stadig har lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier690kcalKulhydrater94gProtein53gFedt13gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.04gKolesterol190mgNatrium1176mgKalium1834mgKostfibre8gSukker14gVitamin A2188IUVitamin C84mgCalcium99mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Anret gerne retten med pasta nederst på lun tallerkner, derpå den udsøgte ratatouille.

Plumakødet skæres i tynde skiver og lægges øverst. Pynt med lidt hakket persille. Et stykke flute passer godt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 18, 2025 at 8:35 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required