• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør

Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør

billede til pluma gris med pasta
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. februar 2025 - Udgivet: 18. februar 2025

Nem og lækker opskrift på pluma, der er en fantastisk udskæring fra grisen. Her har jeg lavet den med pasta og en lækker ratatouille.

Pluma er en virkelig lækker udskæring af den spanske sortfodsgris, og her får du et stykke kød med masser af velsmag.

Plumakødet skæres af nakkefileten, og derfor er den godt marmoreret, hvilket giver både mørhed og den fantastiske smag.

Du finder kødet i en del supermarkeder og hos mange slagtere, og ellers kan du købe det på nettet.

Her har jeg pandestegt plumakødet, og tilbehøret er en god pasta med ratatouille. Det passer at godt sammen. Godt fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Ibérico gryde - perfekt gryderet
  • Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin
  • Sådan steger du Presa nakkefilet
  • Koteletter i fad

Opskrift på pluma gris med tilbehør

billede til pluma gris med pasta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på pluma, der er en fantastisk udskæring fra grisen. Her har jeg lavet den med pasta og en lækker ratatouille.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 690
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

Pandestegt pluma
  • 600 g pluma
  • salt og friskkværnet peber
  • olivenolie - til stegning
Ratatouille
  • 1 stort rødløg - i tynde både
  • 6 fed hvidløg - hakket
  • 1 lille squash - i små tern
  • 1 lille aubergine - i små tern
  • 1 rød peberfrugt - i mindre tern
  • 300 g tomater - små
  • 400 g tomatpassata
  • 1 dl vand - måske lidt mere
  • 1 tsk oregano - tørret
  • 1 tsk basilikum - tørret
  • 1 citron
Pasta
  • 500 g pasta - evt. fettuccine, koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid. Gerne mindst en halv time før tilberedning. Plumakødet krydres grundigt med salt og friskkværnet peber på begge sider. Lad det hvile.
    pluma udskæringerne krydres i god tid inden tilberedning
  2. Svits løg og hvidløg i en god sjat olivenolie, men uden det tager farve. Brug en gryde eller dyb pande.
  3. Tilsæt derefter squash, aubergine, peberfrugt og små tomater. Vend rundt.
  4. Kom tomatpassata ved sammen med lidt vand, oregano og basilikum. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber lige inden servering.
  5. Pluma fileterne brunes grundigt af i lidt olie på en pande ved høj varme. Steges derefter ca. 5 minutter på hver side, men stegetiden afhænger af hvor tykke udskæringerne er. Undervejs skrues lidt ned for varmen.
  6. Kog pasta i saltet vand, så den bliver al dente. Altså stadig har lidt bid.

Næringsindhold

Kalorier: 690kcalKulhydrater: 94gProtein: 53gFedt: 13gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.04gKolesterol: 190mgNatrium: 1176mgKalium: 1834mgKostfibre: 8gSukker: 14gVitamin A: 2188IUVitamin C: 84mgCalcium: 99mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Anret gerne retten med pasta nederst på lun tallerkner, derpå den udsøgte ratatouille.

Plumakødet skæres i tynde skiver og lægges øverst. Pynt med lidt hakket persille. Et stykke flute passer godt til. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 18, 2025 at 8:35 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.
    Salat med rest af kylling og grønne bønner
  • Billede af pasta med knoldselleri og porre.
    Pasta med knoldselleri og porre (vegetarisk pastaret)
  • Billede af thailandsk kylling.
    Thailandsk kylling med grøntsager, kokosmælk og ris
  • Billede af salat med torsk og grøntsager.
    Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med ribsmuffins.

Ribsmuffins - sommerens bedste muffins med ribs

Billede af chokoladekage med revner.

Derfor revner din chokoladekage

uge32-bedsteVinkøbMV

Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb

Billede af salat med rest af kylling og grønne bønner.

Salat med rest af kylling og grønne bønner

Billede af bladbede og sølvbede.

Bladbede og sølvbede - fakta og viden

Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.

Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?

Forsiden lige nu

billederesultat for honningmarinerede kyllingelår
Honningmarinerede kyllingelår i fad med grøntsager→ Se opskriften
Opskrifter til børn
Mad til børn - opskrifter på børnevenlig mad→ Se opskriften
billede med blåbærtærte
Blåbærtærte - lækker tærte med blåbær→ Se opskriften
billederesultat for kyllingsandwich
Kyllingesandwich→ Se opskriften
Billede resultat for ferskensalat
Ferskensalat med melon og parmaskinke→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
kålkrebinetter med spidskål
Kålkrebinetter med spidskål (vegetar krebinetter)→ Se opskriften
Billede af chokoladekage med revner.
Derfor revner din chokoladekage→ Se opskriften
billederesultat for pastasalat med bønner
Pastasalat med bønner, kylling og basilikumsolie→ Se opskriften
uge32-bedsteVinkøbMV
Ugens vine, uge 32, 2025: Her er de 19 bedste vinkøb→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required