Nem og lækker opskrift på pluma, der er en fantastisk udskæring fra grisen. Her har jeg lavet den med pasta og en lækker ratatouille.
Pluma er en virkelig lækker udskæring af den spanske sortfodsgris, og her får du et stykke kød med masser af velsmag.
Plumakødet skæres af nakkefileten, og derfor er den godt marmoreret, hvilket giver både mørhed og den fantastiske smag.
Du finder kødet i en del supermarkeder og hos mange slagtere, og ellers kan du købe det på nettet.
Her har jeg pandestegt plumakødet, og tilbehøret er en god pasta med ratatouille. Det passer at godt sammen. Godt fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
- Ibérico gryde - perfekt gryderet
- Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin
- Sådan steger du Presa nakkefilet
- Koteletter i fad
Opskrift på pluma gris med tilbehør
Pluma gris med pasta og lækkert tilbehør
Ingredienser
Pandestegt pluma
- 600 g pluma
- salt og friskkværnet peber
- olivenolie - til stegning
Ratatouille
- 1 stort rødløg - i tynde både
- 6 fed hvidløg - hakket
- 1 lille squash - i små tern
- 1 lille aubergine - i små tern
- 1 rød peberfrugt - i mindre tern
- 300 g tomater - små
- 400 g tomatpassata
- 1 dl vand - måske lidt mere
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk basilikum - tørret
- 1 citron
Pasta
- 500 g pasta - evt. fettuccine, koges som anvist
Fremgangsmåde
- Start med at tage kødet ud af køleskabet i god tid. Gerne mindst en halv time før tilberedning. Plumakødet krydres grundigt med salt og friskkværnet peber på begge sider. Lad det hvile.
- Svits løg og hvidløg i en god sjat olivenolie, men uden det tager farve. Brug en gryde eller dyb pande.
- Tilsæt derefter squash, aubergine, peberfrugt og små tomater. Vend rundt.
- Kom tomatpassata ved sammen med lidt vand, oregano og basilikum. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter. Smages til med friskpresset citronsaft, salt og peber lige inden servering.
- Pluma fileterne brunes grundigt af i lidt olie på en pande ved høj varme. Steges derefter ca. 5 minutter på hver side, men stegetiden afhænger af hvor tykke udskæringerne er. Undervejs skrues lidt ned for varmen.
- Kog pasta i saltet vand, så den bliver al dente. Altså stadig har lidt bid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Anret gerne retten med pasta nederst på lun tallerkner, derpå den udsøgte ratatouille.
Plumakødet skæres i tynde skiver og lægges øverst. Pynt med lidt hakket persille. Et stykke flute passer godt til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver glad for at høre din mening om den her.