Bag navnet Ibérico gryde gemmer sig en lækker gryderet med Iberico Secreto, der er spansk kvalitetskød af gris. Brug den til en omgang pasta.
Her får du en lækker opskrift på en Iberico gryde, der laver med et super godt stykke kød.
Det drejer sig om udskæringen secreto, som man finder mellem grisens kamfilet og skulder. Din garanti for et mørt stykke kød, og den skæres normalt fra den iberiske sortfodsgris.
Udskæringen secreto er super god på grillen eller panden, men kan bestemt også bruges med succes i denne Iberico gryde.
Kødet kan købes i diverse supermarkeder, men kan du ikke finde den, der hvor du handler kød, kan du også sagtens bruge en almindelig nakkefilet.
Den skærer du i mindre tern, og følger derefter blot opskriften. Det er skam også rigtig godt.
Opskrift på Ibérico gryde
Ibérico gryde - perfekt gryderet med gris til din pasta
Ingredienser
- 500 gram Iberico Secreto - eller alm. nakkefilet
- olivenolie - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - knust og finthakket
- 1 rød peberfrugt - i tyndestrimler, der halveres
- 3 spiseskefulde soltørrede tomater - i mindre stykker
- 1 teskefuld paprika
- 1 potte timian
- 1 potte rosmarin
- 1 spiseskefuld hvedemel - med stor top
- 5 deciliter hønsebouillon - 5 deciliter vand og en terning, koges op i en anden gryde
- 3 stængler bladselleri - i tynde skiver
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 2 spiseskefulde gastrik - kan udelades
Sådan gør du
- Find en god stegegryde frem, og skær kødet ud i mindre og mundrette stykker. Dette gælder også, hvis du bruger en almindelig nakkefilet.
- Kom en sjat olie i gryden, og steg kødet i et par minutter, så det får lidt farve.
- Tilsæt så løg og hvidløg, og lad det sautere med et par minutter tid mere.
- Derefter tilsættes peberfrugt, soltørrede tomater sammen med paprika, lidt timian og rosmarin. Vendes rundt og steges et minuts tid.
- Drys hvedemel over, rør rundt og hæld varm bouillon ved. Røres rundt igen.
- Skru ned for varmen, læg låg på og lad nu din Ibérico gryde simre i en time.
- Ti minutter før kommes bladselleri ved og koges med til sidst.
- Smag gryderetten til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber. Gerne også lidt gastrik, men det kan udelades.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige Ibérico gryde serveres straks - og den er som sagt perfekt sammen med pasta.
Se også disse opskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: