• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Sådan steger du Presa nakkefilet

Sådan steger du Presa nakkefilet

billede med Presa nakkefilet
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. september 2023 - Udgivet: 2. februar 2023

Her er min opskrift på stegning af Presa nakkefilet, der er et super mørt og lækkert stykke kød, som du kan stege i ovn eller på grillen.

Presa nakkefilet er et meget mørt stykke kød, og det er nemt at tilberede i ovnen eller grillen.

Her er den bedste fremgangsmåde, og til fire personer skal du bruge ca. 700 gram kød.

Længere nede kan du se, hvordan du griller nakkefileten, der er forslag til tilbehør og lidt mere fakta om det spanske svinekød.

Se også disse opskrifter:

Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin

Ibérico Presa - kød fra spansk sortfodsgris

Husarsteg - opskrift på fyldt nakkefilet i ovn

Teres major

Opskrift på Presa nakkefilet

billede med Presa nakkefilet
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Presa nakkefilet

4.80 fra 5 stemmer
Her er min opskrift på stegning af Presa nakkefilet, der er et super mørt og lækkert stykke kød, som du kan stege i ovn eller på grillen.
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Spansk
Kalorier: 223
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 700 g nakkefilet - af Presa
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk timian
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 125 grader varmluft.
  2. Varm en pande op ved høj varme og olivenolie på.
  3. Læg din Presa nakkefilet på panden, og brun nu kødet grundigt hele vejen rundt. Det skal havce en god stegeskorpe.
  4. Krydr med salt og peber på alle sider.
  5. Læg kødet i et ildfast fad, og krydr også med lidt timian og hvidløgspulver.
  6. Steges nu ca. 40 minutter i ovnen - eller indtil kernetemperaturen er på 75 grader. Det er altså en god at anvende et stegetermometer.

Næringsindhold

Kalorier: 223kcalKulhydrater: 1gProtein: 21gFedt: 15gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 9gKolesterol: 72mgNatrium: 663mgKalium: 376mgKostfibre: 0.1gSukker: 0.02gVitamin A: 30IUVitamin C: 2mgCalcium: 18mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Den færdigstegte Presa nakkefilet tages ud af ovnen, og nu må den gerne hvile i ca. 10 minutter inden udskæring.

Tilbehør kan være som på billedet, hvor jeg har serveret den med perlespelt med knoldselleri og dampede pak choy.

Presa nakkefilet i grill

Du kan også nemt grille kødet med et godt resultat.

Her brunes kødet først af ved direkte varme, hvorefter det steges færdigt ved indirekte varme indtil det har en kernetemperatur på 75 grader.

Det kan være svært at holde en temperatur på 125 grader i grillen, men grill kødet ved så lav temperatur som muligt. Derfor er tilberedningstiden også lidt kortere end i ovnen, men det er altså kernetemperaturen der afgør hvornår stegen er færdig.

Fakta om Presa svinekød

Presa kød er en type kød, der stammer fra en specifik race af gris, kendt som Iberico-grisen eller Iberico-svinet.

Denne race stammer oprindeligt fra den Iberiske halvø i Spanien og Portugal.

Presa kød er kendt for sin unikke smag og tekstur, som er resultatet af grisens fritgående livsstil og den specielle diæt, bestående af majs og græs.

Presa kød er meget mørt og saftigt og har en dyb, naturlig smag. Det er ofte anvendt i klassiske spanske retter som chorizo og jamón ibérico. Kødet er også populært som en delikatesse i mange andre lande.

Det er vigtigt at bemærke, at presa kød kan være dyrere end almindelig grisekød, da Iberico-grisene kun producerer et begrænset antal kilo kød om året, og fordi produktionen kræver en højere grad af faglig viden og opmærksomhed.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Flemming Eriksen

    maj 30, 2024 at 10:52 pm

    Hvordan kan det være at du giver kødet en kernetemp. på 75 gr. når næsten alle andre opskrifter ligger på fra 54 gr og op til ca. 60 gr. Kødet skal være svagt rosa og det er det ihertfald ikke ved 75 gr.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required