Pak choy er en rigtig lille pakke. De hvide bundblade kan bruges i wokretter og den grønne top i salater. Her får du fakta og tips til at bruge den.
Kær grøntsag har mange navne. Pak choy ditto. I hvert fald kan du også finde den under stavemåder som pak choi og bok choy.
Den sidste er god nok, da det er miniversionen af pak choy - også kaldet Shanghai bok choy.
Pak choy er en kinesisk kål, som har vundet mere og mere ind på det europæiske marked på grund af den fine smag og bladenes knasende sprødhed.
Hvis du eller din familie ikke bryder dig om en stærk kålsmag, er denne grøntsag løsningen.
Smagen er nærmest en blanding af kinakål og babyspinat og du kan bruge det hele undtagen bunden.
Indhold
- Pak choy er en rigtig lille pakke. De hvide bundblade kan bruges i wokretter og den grønne top i salater. Her får du fakta og tips til at bruge den.
- Anvendelse
- Næringsindhold
- Opbevaring
- Opskrifter
- Pak choi i karrysovs
- Salat med Pak Choy
- Grillet pak choy med sesamfrø og hvidløgsolie (tilbehør)
- Kylling med pak choy i wok
- Kommentarer
Anvendelse
Pak choy er sublim i wokretter. Du skærer den nederste, hvide del i stave og river eller snitter de grønne blade.
De hvide underblade skal have et par minutter i wokken eller stegepanden og de grønne skal blot vendes i retten i et halvt minut, ellers bliver de bløde, og det er synd.
I salater bruger du samme princip: De grønne blade kommes direkte i salaten, og de hvide skæres i stave eller mindre stykker.
Pak choy og de små bok choy passer fremragende i en salat med frugter som appelsin og mango.
Bok choy er også smukke og lækre at servere hele eller halve skåret igennem på midten. Tre til fem minutter på panden sammen med lidt olie, ingefær og hvidløg og så har du et lækkert tilbehør til din middagsret.
Du kan også grille dem hele i stedet. Det ser smukt ud og smager godt.
Næringsindhold
Energi: 71 kJ
Proteiner: 1,5 gram
Kulhydrater: 2,2 gram
Fedt: 0,2 gram
Som det ses, er der stort set ingen kalorier i denne vandholdige grøntsag.
Til gengæld har den til overflod af vitaminer og mineraler blandt andet C-, K- og A-vitaminer samt folat og kalcium.
Opbevaring
Pak choy smager allerbedst og er mest sprød, når den er helt frisk.
Den kan dog holde sig nogenlunde sprød i tre til fem dage i køleskabet i en lukket pose.
Det er en dårlig ide at fryse den, da det høje vandindhold for grøntsagen til at blive blød, når den skal tøs op.
Opskrifter
Her får du nogle udvalgte opskrifter med pak choy på Madens Verden:
Pak choi i karrysovs
Salat med Pak Choy
Grillet pak choy med sesamfrø og hvidløgsolie (tilbehør)
Kylling med pak choy i wok
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments