Ibérico Presa er kvalitetskød fra spanske sortfodsgrise, og det er perfekt til både panden og grillen. Få fakta og tips til tilberedning her.
Ibérico Presa er svinekød, når det er allerbedst.
Udskæringen kommer fra den spanske sortfodsgris, og kødet er meget marmoret, hvilket giver dig et virkelig mørt stykke kød.
Du kan se den markante fedtmarmorering på billedet, hvor der er tynde skiver af kødet klar til stegning.
Ibérico Presa udskæres fra skulderen på sortfodsgrisen, og det er også kendetegnet ved at være mørkt i farven. Og noget mørkere end traditionelt svinekød.
Der er masser af smag i kødet, som næsten kan minde om nødder, og efter tilberedning er Presa-udskæringen mørt som smør.
Ibérico Presa kan du købe i diverse supermarkeder, og blandt andet Irma har det indimellem i køledisken. Og ellers hos din slagter eller på nettet.
Tilberedning
Ibérico Presa skæres gerne i tynde skiver, og tages ud af køleskabet i god tid før tilberedningen. Jeg hiver gerne kødet ud en halv time før.
Her plejer jeg at salte kødet med flagesalt, hvorefter det får lov at hvile i en halv times tid. Du kan også lave en gourmetsaltning.
Nu kan du tilberede kødet fra den spanske sortfodsgris på to måder.
Pandestegning: Kom lidt olie på en ret varm pande, og steg kødet i 1-2 minutter på hver side. Stegetiden afhænger blandt andet af hvor tyk kødet er. Men steg det ikke for længe.
Tag kødet af, krydr med friskkværnet peber og lad det hvile fem minutter inden udskæring eller servering.
Grill: Her grilles de skønne skiver af Ibérico Presa ved en høj og direkte varme.
Pensl grillristen med lidt olie, og grill så kødet i ca. 45 sekunder på hver side, og derefter igen 45 sekunder på hver side, hvor du anden gang drejer kødet en halv omgang, så du får de karakteristiske grillstriber på kødet.
Samlet grilltid er altså halvandet minut på hver side.
Tag kødet af, krydr med friskkværnet peber og læg derefter evt. en lille skive persillesmør på kødet.
Serveres gerne med mine grillede bagekartofler.
Del dine ideer og tanker med os andre her: