• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Drinks og cocktails › Pina Colada cocktail med eller uden alkohol

Pina Colada cocktail med eller uden alkohol

Pina Colada
4.7 fra 62 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
109
SHARES
FacebookMessenger109PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. maj 2024 - Udgivet:  26. juni 2021

Indhold

  1. Nationaldrink i Puerto Rico
  2. Opskrift
  3. Pina Colada - den rigtige opskrift
  4. Tips
  5. Andre opskrifter på Pina Colada
  6. Alkoholfri Pina Colada
  7. Hvorfor hedder det Piña Colada?

Pina Colada er nok en af de allermest kendte drinks og cocktails, og den eksotiske drink er udbredt kloden rundt.

Drinken laves primært med lys rom, ananas og kokos, men alligevel findes der et utal af varianter.

Personligt har jeg i hvert fald selv fået et hav af forskellige versioner, afhængig af sted, bar eller bartender.

Nationaldrink i Puerto Rico

Pina Coladaen både lyder og er eksotisk, og den har da også status af nationaldrink mindst et sted i Caribien.

Det er nemlig i Puerto Rico, der ligger i den nordøstlige del af Caribien.

Her nydes Pina Coladaen i stor stil, og her findes også forskellige lokale opskrifter på den.

Her er min opskrift, og den er beregnet til én drink/pr. person.

Du kan i øvrigt med fordel anvende friskpresset ananasjuice, hvis du orker at lave den.

Se også disse opskrifter:

  • Virgin Pina Colada
  • Sommerdrinks
  • Caipirinha
  • Malibu Spritz

Opskrift

Pina Colada
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pina Colada - den rigtige opskrift

4.68 fra 62 stemmer
Pina Colada er en klassisk cocktail med lys rom, ananas og kokos. Her er den rigtige opskrift, men også fakta og andre opskrifter af den.
Forb. tid 3 minutter min
Samlet tid 3 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Drinks
Køkken: Caribisk
Kalorier: 262
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 4 cl rom - lys/hvid rom
  • 4 cl kokosmælk
  • 1 cl sukkersirup - kaldes også Sugar Cane - opskrift på hjemmelavet sukkersirup her
  • 12 cl ananas juice
  • limesaft
  • isterninger

Fremgangsmåde
 

  1. Lys rom hældes i en shaker sammen med kokosmælk, sukkersirup og ananasjuice.
  2. Pres også en smule limesaft i.
  3. Fyld op med isterninger.
  4. Ryst din Pina Colada grundigt sammen, og hæld den i et passende glas. Pyntes evt. med frisk ananas, en parasol, limeskive eller hvad du nu synes eller har i køkkenet.

Næringsindhold

Kalorier: 262kcalKulhydrater: 24gProtein: 1gFedt: 9gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.4gNatrium: 14mgKalium: 251mgKostfibre: 0.2gSukker: 19gVitamin A: 6IUVitamin C: 12mgCalcium: 24mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kokosmælk og sukkersirup kan erstattes med en kokoscreme, der kaldes Coco Lopez. Den kan købes i udvalgte supermarkeder.

Andre opskrifter på Pina Colada

Som sagt findes der mange forskellige opskrifter på den populære Pina Colada.

En af dem er med kokoslikøren Malibu, der anvendes i stedet for den lyse rom.

Her kommes fire centiliter Malibu i en shaker, og rystes sammen med fire centiliter kokosmælk og 10 centiliter ananasjuice og isterninger eller knust is.

Den kan også blendes, og der kan såmænd også tilsættes en smule piskefløde, hvis du ønsker din cocktail endnu mere cremet.

Alkoholfri Pina Colada

Du kan naturligvis også lave Pina Coladaen uden alkohol.

Her skal du bruge 12 centiliter ananas juice, som du blender eller shaker med 6 centiliter kokosmælk og 3-4 spiseskefulde vaniljeis.

Hvis du blender cocktailen, kan du også smide nogle stykker frisk ananas med for at øge smagen af det eksotiske paradis.

Pyntes med frisk ananas og et par blade mynte. Denne udgave smager altså super godt.

Hvorfor hedder det Piña Colada?

Hvor kommet navnet så fra? Som så ofte før er der hjælp at hente fra jer brugere.

En bruger skriver nemlig, at det helt korrekt staves Piña Colada.

Og at piña betyder ananas på spansk, og colada er når noget har været igennem en tragt, som eks. et kaffefilter eller et stykke stof. Den væske kaldes colado, men bliver til colada for hunkøn.

Tak for det, og så ved vi det.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kim Wael

    august 12, 2022 at 6:42 pm

    Man bruger under ingen omstændigheder kokosmælk i en Pina Colada.

    Svar
  2. Rebekka

    marts 15, 2021 at 10:25 am

    Gerne fra the modern og gerne i Honolulu

    Svar
  3. Karina

    marts 15, 2021 at 10:24 am

    et bringer ferie minder frem ☺️🍍🌞🍹 behøver jeg at sige mere 😅

    Svar
  4. Mette

    marts 14, 2021 at 7:17 am

    det skal vi have på Zakynthos🥰🍹

    Svar
  5. Gitte

    marts 14, 2021 at 7:16 am

    sådan en skal vi snart have, 😋

    Svar
  6. Lisette

    marts 14, 2021 at 7:15 am

    Ja det er bare mange pr siden jeg smagt en sidst

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required