Her får du min opskrift på perlebygsalat med broccoli. Sunde og kogte perlebyg, der vendes med broccoli, æble og dressing. Lækkert tilbehør.
Perlebygsalat med broccoli er ikke kun nem at lave, det smager også fremragende som tilbehør til mange retter.
Ofte kan det være svært at finde på nye opskrifter på tilbehør, men her er et godt bud, som kan serveres til utrolig mange måltider til aftensmad.
Bemærk, at kogetiden på perlebyg kan variere, så kig lige på pakken. Den kogte perlebyg må gerne have et lille bid - men ikke for meget.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på perlebygsalat med broccoli
Perlebygsalat med broccoli
Ingredienser
- 150 g perlebyg
- 4 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 lille broccoli - i små buketter
- 1 æble - i små tern
- 1 rødløg - i tynde både
- 3 spsk rapsolie
- 1 spsk honning - flydende
- 1 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk sennep
- salt og friskkværnet peber
- 40 g valnødder - hakkes groft
Fremgangsmåde
- Perlebyg kommes i en sigte og skylles grundigt i lunkent vand, så urenhederne fjernes. Så skummer de ikke op under kogning. Kommes i en gryde sammen med vand og en bouillonterning og koges som anvist på pakken. Hæld vandet fra og kom dem i en skål.
- De små broccolibuketter dampes 30 sekunder i gryden, hvor du lige har kogt perlebyggen. Tilsæt en smule salt. Hæld straks vandet fra og kom broccolibuketterne ned til perlebyggen.
- Æblet skæres i små tern og kommes ved sammen med et rødløg i tynde både. Vend det let rundt.
- Dressing: Rør rapsolie sammen med honning, hvidvinseddike og sennep, og smag godt til med salt og friskkværnet peber.
- Kom dressingen ned til din perlebygsalat med broccoli, æble og rødløg og vend det grundigt sammen.
- Anret det smukt i et passende fad, og drys hakkede valnødder over. Mandler kan også bruges.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den lækre perlebygsalat med broccoli kan bruges som tilbehør til mange retter, herunder ovnstegt kylling, frikadeller og stegt laks. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jane Oelke
Lækker opskrift, men jeg tænker på om salaten skal blandes mens perlebyg og broccoli stadig er varme ? Mvh Jane
Holger Rørby Madsen
Hej Jane
Du kan gøre begge dele - men blander dem gerne sammen mens det er lunt 🙂
Alt det bedste
Holger
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.