Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Perlebygsalat med broccoli

Perlebygsalat med broccoli

billede til perlebygsalat med broccoli
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på perlebygsalat med broccoli. Sunde og kogte perlebyg, der vendes med broccoli, æble og dressing. Lækkert tilbehør.

Perlebygsalat med broccoli er ikke kun nem at lave, det smager også fremragende som tilbehør til mange retter.

Ofte kan det være svært at finde på nye opskrifter på tilbehør, men her er et godt bud, som kan serveres til utrolig mange måltider til aftensmad.

Bemærk, at kogetiden på perlebyg kan variere, så kig lige på pakken. Den kogte perlebyg må gerne have et lille bid - men ikke for meget.

Se også mine opskrifter på:

  • Perlebygsalat med blomkål
  • Perlebygsalat med avocado
  • Perlebyg med græskar

Opskrift på perlebygsalat med broccoli

Perlebygsalat med broccoli

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du min opskrift på perlebygsalat med broccoli. Sunde og kogte perlebyg, der vendes med broccoli, æble og dressing. Lækkert tilbehør.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g perlebyg
  • 4 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 1 lille broccoli i små buketter
  • 1 æble i små tern
  • 1 rødløg i tynde både
  • 3 spsk rapsolie
  • 1 spsk honning flydende
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 tsk sennep
  • salt og friskkværnet peber
  • 40 g valnødder hakkes groft

Fremgangsmåde

  1. Perlebyg kommes i en sigte og skylles grundigt i lunkent vand, så urenhederne fjernes. Så skummer de ikke op under kogning. Kommes i en gryde sammen med vand og en bouillonterning og koges som anvist på pakken. Hæld vandet fra og kom dem i en skål.
  2. De små broccolibuketter dampes 30 sekunder i gryden, hvor du lige har kogt perlebyggen. Tilsæt en smule salt. Hæld straks vandet fra og kom broccolibuketterne ned til perlebyggen.
  3. Æblet skæres i små tern og kommes ved sammen med et rødløg i tynde både. Vend det let rundt.
  4. Dressing: Rør rapsolie sammen med honning, hvidvinseddike og sennep, og smag godt til med salt og friskkværnet peber.
  5. Kom dressingen ned til din perlebygsalat med broccoli, æble og rødløg og vend det grundigt sammen.
  6. Anret det smukt i et passende fad, og drys hakkede valnødder over. Mandler kan også bruges.

Næringsindhold

Kalorier397kcalKulhydrater54gProtein10gFedt18gMættet fedt2gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt9gNatrium826mgKalium725mgKostfibre12gSukker13gVitamin A983IUVitamin C140mgCalcium106mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Den lækre perlebygsalat med broccoli kan bruges som tilbehør til mange retter, herunder ovnstegt kylling, frikadeller og stegt laks. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jane Oelke skriver

    december 07, 2024 at 10:45 am

    Lækker opskrift, men jeg tænker på om salaten skal blandes mens perlebyg og broccoli stadig er varme ? Mvh Jane

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 07, 2024 at 5:48 pm

      Hej Jane
      Du kan gøre begge dele - men blander dem gerne sammen mens det er lunt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    december 05, 2024 at 9:03 am

    Tak fordi du bruger opskriften - skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required