Bygotto er en klassisk italiensk ret med perlebyg med græskar, hvor butternut græskar koges sammen med perlebyggen i en god hønsefond.
Perlebyg med græskar er sundt og nærende tilbehør til mange retter med kød.
Perlebyggen er en fin afløser for kartofler, ris og pasta, og den smager meget som den måske mere velkendte perlespelt.
Og så den nem og hurtig at tilberede - her får den selskab af lidt butternut græskar.
Opskrift på perlebyg med græskar
Opskriften er beregnet til fire personer. De 8 deciliter hønsefond kan du nemt lave af 8 deciliter vand og 2 terninger hønsebouillon.
Perlebyg med græskar (bygotto med hønsefond)
Ingredienser
- 100 gram græskar - butternut
- 0,5 deciliter olivenolie
- 1 spiseskefuld soja
- 300 gram perlebyg
- 8 deciliter hønsefond
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær græskarret over, og fjern kernerne. Skræl den, og skær græskarret i små tern.
- Varm olivenolien op i en tykbundet gryde, og svits nu græskarstykkerne i 2-3 minutter. Græskarstykkerne skal nærmest koges helt ud i den færdige bygotto, så vær ikke bekymret over at de flyder ud under turen i gryden.
- Kom også soja ved, og tilsæt derefter perlebyg. Lad byggen svitse med et par minutter, og tilsæt nu halvdelen af hønsefonden.
- Lad det koge op, og skru igen ned for varmen, så perlebyggen står og småkoger.
- Nu skal det småkoge i 18-20 minutter, hvor du undervejs gradvist tilfører mere hønsefond.
- Hvis bygottoen ikke er helt mør efter du har brugt alle otte deciliter hønsefond, ja så tilfører du en smule mere vand til retten.
- Når perlebyggen er mør, smager du den til med salt (pas på med saltet, da hønsefonden også er meget saltet) og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Vend også en håndfuld friskhakket persille i, og servér straks til grillede koteletter eller andet godt kød.
En dejlig melonsalat passer også godt til både koteletter og bygotto. Velbekomme.
Se også mine opskrifter på:
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din bedømmelse af den.