• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Perlebyg med græskar (bygotto med hønsefond)

Holger Rørby Madsen
Perlebyg med græskar er super lækkert tilbehør til grillmad eller kylling i ovn, og her den lækre bygotto lavet med butternut græskar. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Tilbehør

Oversigt over indhold

  1. Bygotto er en klassisk italiensk ret med perlebyg med græskar, hvor butternut græskar koges sammen med perlebyggen i en god hønsefond.
  2. Ingredienser til perlebyg med græskar
  3. Fremgangsmåde

Bygotto er en klassisk italiensk ret med perlebyg med græskar, hvor butternut græskar koges sammen med perlebyggen i en god hønsefond.

Perlebyg med græskar er sundt og nærende tilbehør til mange retter med kød.

Perlebyggen er en fin afløser for kartofler, ris og pasta, og den smager meget som den måske mere velkendte perlespelt.

Og så den nem og hurtig at tilberede - her får den selskab af lidt butternut græskar.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Ingredienser til perlebyg med græskar

100 gram butternut græskar
0,5 deciliter olivenolie
1 spiseskefuld soja
300 gram perlebyg
8 deciliter hønsefond
Salt og friskkværnet peber

Kogetid for perlebyg med græskar er 18-20 minutter

Fremgangsmåde

  1. Skær græskarret over, og fjern kernerne. Skræl den, og skær græskarret i små tern.
  2. Varm olivenolien op i en tykbundet gryde, og svits nu græskarstykkerne i 2-3 minutter. Græskarstykkerne skal nærmest koges helt ud i den færdige bygotto, så vær ikke bekymret over at de flyder ud under turen i gryden.
  3. Kom også soja ved, og tilsæt derefter perlebyg. Lad byggen svitse med et par minutter, og tilsæt nu halvdelen af hønsefonden.
  4. Lad det koge op, og skru igen ned for varmen, så perlebyggen står og småkoger.
  5. Nu skal det småkoge i 18-20 minutter, hvor du undervejs gradvist tilfører mere hønsefond.
  6. Hvis bygottoen ikke er helt mør efter du har brugt alle otte deciliter hønsefond, ja så tilfører du en smule mere vand til retten.
  7. Når perlebyggen er mør, smager du den til med salt (pas på med saltet, da hønsefonden også er meget saltet) og friskkværnet peber.

Vend også en håndfuld friskhakket persille i, og servér straks til grillede koteletter eller andet godt kød.

En dejlig melonsalat passer også godt til.

Se også mine opskrifter på:

Perlebyg med grønkål

Perlebygsalat med spinat

Perlespelt med spidskål

Din vurdering
  • Perlebyg med græskar
Sending
Stem her
5 (1 stemme)
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Gammeldags sirupskage med eller uden smørcreme
Nem dessert med kirsebær og flødeskum »

Populært indhold lige nu

Billede med æblekage med marcipan

Nem æblekage med marcipan

billede med tomatsuppe

Hjemmelavet og cremet tomatsuppe med friske tomater

billederesultat for fattigmands tournedos i fad

Fattigmands tournedos - opskrift til fad med flødesovs

grydestegt kylling

Grydestegt kylling - opskrift på kylling i gryde med sovs

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!