Bygotto er en klassisk italiensk ret med perlebyg med græskar, hvor butternut græskar koges sammen med perlebyggen i en god hønsefond.
Perlebyg med græskar er sundt og nærende tilbehør til mange retter med kød.
Perlebyggen er en fin afløser for kartofler, ris og pasta, og den smager meget som den måske mere velkendte perlespelt.
Og så den nem og hurtig at tilberede - her får den selskab af lidt butternut græskar.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til perlebyg med græskar
100 gram butternut græskar
0,5 deciliter olivenolie
1 spiseskefuld soja
300 gram perlebyg
8 deciliter hønsefond
Salt og friskkværnet peber
Kogetid for perlebyg med græskar er 18-20 minutter
Fremgangsmåde
- Skær græskarret over, og fjern kernerne. Skræl den, og skær græskarret i små tern.
- Varm olivenolien op i en tykbundet gryde, og svits nu græskarstykkerne i 2-3 minutter. Græskarstykkerne skal nærmest koges helt ud i den færdige bygotto, så vær ikke bekymret over at de flyder ud under turen i gryden.
- Kom også soja ved, og tilsæt derefter perlebyg. Lad byggen svitse med et par minutter, og tilsæt nu halvdelen af hønsefonden.
- Lad det koge op, og skru igen ned for varmen, så perlebyggen står og småkoger.
- Nu skal det småkoge i 18-20 minutter, hvor du undervejs gradvist tilfører mere hønsefond.
- Hvis bygottoen ikke er helt mør efter du har brugt alle otte deciliter hønsefond, ja så tilfører du en smule mere vand til retten.
- Når perlebyggen er mør, smager du den til med salt (pas på med saltet, da hønsefonden også er meget saltet) og friskkværnet peber.
Vend også en håndfuld friskhakket persille i, og servér straks til grillede koteletter eller andet godt kød.
En dejlig melonsalat passer også godt til.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Perlebyg med græskar
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments