• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Pastaret uden kød

Pastaret uden kød

pastaret uden kød
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  24. april 2023

Indhold

  1. Her er min opskrift på en velsmagende pastaret uden kød. En lækker og meget hurtig vegetarisk ret med spaghetti og masser af tomater.
  2. Opskrift på pastaret uden kød
  3. Pastaret uden kød
  4. Note

Her er min opskrift på en velsmagende pastaret uden kød. En lækker og meget hurtig vegetarisk ret med spaghetti og masser af tomater.

Kan man lave en pastaret uden kød, der virkelig smager godt?

Ja da, det kan du sagtens, og opskriften får du lige her.

Det er nemlig en meget velsmagende og hurtig vegetarisk pastaret, der blandt andet laves med masser af friske tomater og soltørrede tomater.

Jeg anvender også lidt bladselleri, og husk også at komme lidt af kogevandet fra pastaen i retten til sidst. Du skal nok bruge omkring to deciliter af kogevandet.

Se flere opskrifter her:

  • Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret på 15 min.
  • Provencalsk pastaret uden kød
  • Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
  • Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret
  • Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.

Opskrift på pastaret uden kød

pastaret uden kød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pastaret uden kød

4.75 fra 4 stemmer
Her er min opskrift på en velsmagende pastaret uden kød. En lækker og meget hurtig vegetarisk ret med spaghetti og masser af tomater.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 505
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • Lidt olivenolie - til stegning
  • 1 stort løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • 3 stængler bladselleri - i tynde skiver
  • 500 g tomater - hakkes groft
  • 8 soltørrede tomater - snittes groft
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk timian - blade, eller lidt mere
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g spaghetti - eller anden pasta

Fremgangsmåde
 

  1. Varm en pande op ved middel varme, og kom lidt olivenolie på. Sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
  2. Tilsæt bladselleri, tomater og soltørrede tomater. Jeg plejer at bruge store tomater, som jeg skærer ud i mindre stykker. Du behøver ikke hakke dem fint. Lad det sautere et par minutter.
  3. Kom så lidt balsamico ved sammen med paprika og timian, og lad det sautere ved svag varme mens du koger spaghetti.
  4. Her koges spaghetti saltet vand indtil den er al dente. Kogetid står på pakken, men den anviste kogetid er ofte for lang, så smag dig lige frem. Pasta må gerne have lidt bid.
  5. Smag nu tomatsovsen i panden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og frisk kværnet peber. Vend masser af friske basilikumsblade i.
  6. Tag derefter den kogte pasta over i panden, og vend det hele rundt. Tilsæt også noget af pastavandet, hvor jeg plejer at bruge ca. 2 deciliter af kogevandet fra pastaen. Måske skal du bruge lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier: 505kcalKulhydrater: 92gProtein: 16gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 5gNatrium: 625mgKalium: 853mgKostfibre: 7gSukker: 11gVitamin A: 1404IUVitamin C: 43mgCalcium: 78mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Pastaret uden kød serveres straks, og gerne sammen med et lækkert stykke hjemmebagt focaccia.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Andersen

    juli 24, 2024 at 3:21 pm

    Hej Holger
    Jeg skal i gang med at lave din opskrift på vegetar pastaret, lyder rigtig dejlig , men er i tvivl , når deri opskriften står en potte timian,og en potte basilikum,er det en stor potte eller en lille 🙄
    Mvh Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 24, 2024 at 3:40 pm

      Hej Gitte
      Tak for det - og jeg præciserer lige opskriften. Det er en lille, hvilket svarer til en håndfuld 🙂
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required