Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Pastaret uden kød

Pastaret uden kød

pastaret uden kød
4.8 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
43
SHARES
FacebookMessenger43PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på en velsmagende pastaret uden kød. En lækker og meget hurtig vegetarisk ret med spaghetti og masser af tomater.

Kan man lave en pastaret uden kød, der virkelig smager godt?

Ja da, det kan du sagtens, og opskriften får du lige her.

Det er nemlig en meget velsmagende og hurtig vegetarisk pastaret, der blandt andet laves med masser af friske tomater og soltørrede tomater.

Jeg anvender også lidt bladselleri, og husk også at komme lidt af kogevandet fra pastaen i retten til sidst. Du skal nok bruge omkring to deciliter af kogevandet.

Se flere opskrifter her:

  • Pasta i tomatfløde - nem one-pot ret på 15 min.
  • Provencalsk pastaret uden kød
  • Pasta med aubergine - nem pastaret uden kød
  • Spaghetti med gulerødder - nem kødfri pastaret
  • Vegetarisk pastaret med squash og tomater på 15 min.

Opskrift på pastaret uden kød

Pastaret uden kød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her er min opskrift på en velsmagende pastaret uden kød. En lækker og meget hurtig vegetarisk ret med spaghetti og masser af tomater.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • Lidt olivenolie (til stegning)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 3 stængler bladselleri (i tynde skiver)
  • 500 g tomater (hakkes groft)
  • 8 soltørrede tomater (snittes groft)
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk paprika
  • 1 spsk timian (blade, eller lidt mere)
  • 1 citron (friskpresset citronsaft)
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt og friskkværnet peber
  • 400 g spaghetti (eller anden pasta)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Varm en pande op ved middel varme, og kom lidt olivenolie på. Sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
  2. Tilsæt bladselleri, tomater og soltørrede tomater. Jeg plejer at bruge store tomater, som jeg skærer ud i mindre stykker. Du behøver ikke hakke dem fint. Lad det sautere et par minutter.
  3. Kom så lidt balsamico ved sammen med paprika og timian, og lad det sautere ved svag varme mens du koger spaghetti.
  4. Her koges spaghetti saltet vand indtil den er al dente. Kogetid står på pakken, men den anviste kogetid er ofte for lang, så smag dig lige frem. Pasta må gerne have lidt bid.
  5. Smag nu tomatsovsen i panden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og frisk kværnet peber. Vend masser af friske basilikumsblade i.
  6. Tag derefter den kogte pasta over i panden, og vend det hele rundt. Tilsæt også noget af pastavandet, hvor jeg plejer at bruge ca. 2 deciliter af kogevandet fra pastaen. Måske skal du bruge lidt mere.

Næringsindhold

Kalorier505kcalKulhydrater92gProtein16gFedt9gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt5gNatrium625mgKalium853mgKostfibre7gSukker11gVitamin A1404IUVitamin C43mgCalcium78mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Note

Pastaret uden kød serveres straks, og gerne sammen med et lækkert stykke hjemmebagt focaccia.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Andersen skriver

    juli 24, 2024 at 3:21 pm

    Hej Holger
    Jeg skal i gang med at lave din opskrift på vegetar pastaret, lyder rigtig dejlig , men er i tvivl , når deri opskriften står en potte timian,og en potte basilikum,er det en stor potte eller en lille 🙄
    Mvh Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 24, 2024 at 3:40 pm

      Hej Gitte
      Tak for det - og jeg præciserer lige opskriften. Det er en lille, hvilket svarer til en håndfuld 🙂
      God fornøjelse
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce.
    Selleri i fad med bønner, spinat og krydret tomatsauce
  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required