Her er min opskrift på en velsmagende pastaret uden kød. En lækker og meget hurtig vegetarisk ret med spaghetti og masser af tomater.
Kan man lave en pastaret uden kød, der virkelig smager godt?
Ja da, det kan du sagtens, og opskriften får du lige her.
Det er nemlig en meget velsmagende og hurtig vegetarisk pastaret, der blandt andet laves med masser af friske tomater og soltørrede tomater.
Jeg anvender også lidt bladselleri, og husk også at komme lidt af kogevandet fra pastaen i retten til sidst. Du skal nok bruge omkring to deciliter af kogevandet.
Se flere opskrifter her:
Opskrift på pastaret uden kød
Pastaret uden kød
Ingredienser
- Lidt olivenolie - til stegning
- 1 stort løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 3 stængler bladselleri - i tynde skiver
- 500 g tomater - hakkes groft
- 8 soltørrede tomater - snittes groft
- 1 spsk balsamico
- 2 tsk paprika
- 1 spsk timian - blade, eller lidt mere
- 1 citron - friskpresset citronsaft
- 1 håndfuld basilikum
- salt og friskkværnet peber
- 400 g spaghetti - eller anden pasta
Fremgangsmåde
- Varm en pande op ved middel varme, og kom lidt olivenolie på. Sauter løg og hvidløg uden det tager farve.
- Tilsæt bladselleri, tomater og soltørrede tomater. Jeg plejer at bruge store tomater, som jeg skærer ud i mindre stykker. Du behøver ikke hakke dem fint. Lad det sautere et par minutter.
- Kom så lidt balsamico ved sammen med paprika og timian, og lad det sautere ved svag varme mens du koger spaghetti.
- Her koges spaghetti saltet vand indtil den er al dente. Kogetid står på pakken, men den anviste kogetid er ofte for lang, så smag dig lige frem. Pasta må gerne have lidt bid.
- Smag nu tomatsovsen i panden til med lidt friskpresset citronsaft, salt og frisk kværnet peber. Vend masser af friske basilikumsblade i.
- Tag derefter den kogte pasta over i panden, og vend det hele rundt. Tilsæt også noget af pastavandet, hvor jeg plejer at bruge ca. 2 deciliter af kogevandet fra pastaen. Måske skal du bruge lidt mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Pastaret uden kød serveres straks, og gerne sammen med et lækkert stykke hjemmebagt focaccia.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Gitte Andersen
Hej Holger
Jeg skal i gang med at lave din opskrift på vegetar pastaret, lyder rigtig dejlig , men er i tvivl , når deri opskriften står en potte timian,og en potte basilikum,er det en stor potte eller en lille 🙄
Mvh Gitte
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Tak for det - og jeg præciserer lige opskriften. Det er en lille, hvilket svarer til en håndfuld 🙂
God fornøjelse
Alt det bedste
Holger