Få min opskrift på pasta med hvide bønner, der er inspireret af det italienske køkken. Retten er uden kød og super nem og hurtig at lave.
Pasta med hvide bønner er en genial middagsret, der både er sund, hurtig og meget nem at lave. Og så er den populær i hele familien.
Pastaretten er uden kød, men det kommer du heller ikke til at savne her. Og så er den lavet med små stykker makaroni, men du kan også anvende pastapenne, pastaskruer eller hvad du synes.
Jeg har i opskriften brugt en dåse med hvide bønner, og her kan du anvende almindelige hvide bønner, lima bønner eller butter beans.
Du kan også anvende tørrede bønner, som så skal sættes i blød dagen før og koges. Der er nok til 4 personer.
Se også mine populære opskrifter på:
- Toscansk gryde
- Alt i et fad med bønner og kylling
- Italiensk grøntsagssuppe
- Kyllingeret med hvide bønner og blomkål
Opskrift på pasta med hvide bønner
Pasta med hvide bønner
Ingredienser
- 4 mellemstore gulerødder - i små tern
- olivenolie - til stegning
- 1 lille squash - i mindre tern
- 1 rødløg - hakket
- 4 fed hvidløg - knust og haket, gerne flere hvidløgsfed
- 500 g tomatpassata
- 1 dåse hvide bønner - svarende til ca. 240 gram
- 2 tsk oregano - tørret
- 300 g pasta - gerne små makaronihorn eller lignende
- citronsaft - friskpresset
- salt og friskkværnet peber
- 1 håndfuld persille - hakket
Fremgangsmåde
- Jeg laver gerne min pasta med hvide bønner i en dyb sauterpande, men en stor pande eller gryde kan også bruges. Varm op ved en god varme og kom en god sjat olivenolie på.
- Steg først 4 mellemstore gulerødder i små tern i et minuts tid, hvorefter 1 lille squash i mindre tern tilsættes sammen med 1 rødløg og 4 fed hvidløg. Lad det stege et par minutter.
- Tilsæt så 500 gram tomatpassata sammen med hvide bønner, der er skyllet og dryppet af, 2 teske oregano og lad det simre mens du koger pasta.
- Her koges 300 gram pasta al dente, da pastaen gerne må have lidt bid.
- Tag pastaen over i panden sammen med lidt af pastavandet, der er godt til at jævne retten.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille (hakket) i pastaretten. Du kan både bruge kruspersille og bredbladet persille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Pasta med hvide bønner serveres straks, og retten kan sagtens stå alene, men det er godt med en tomatsalat og et stykke brød til. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift, og skriv gerne hvad du synes om den her.