Her får du en lækker og sund opskrift på min kyllingeret med hvide bønner, blomkål og krydret sauce. Perfekt som sund og mættende aftensmad.
Denne kyllingeret med hvide bønner og blomkål er virkelig lækker aftensmad, der samtidig er både nem og hurtig at lave.
Retten laves uden hverken smør eller fløde, og derfor er den også en kolesterolvenlig opskrift, og samtidig er den heller ikke kalorietung.
De enkelte mængder i opskriften kan sagtens varieres, og du kan servere retten som den er - eller sammen med kogte ris. Evt. en omgang sunde fuldkornsris.
Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg er sikker på du bliver glad for kyllingeretten med de sunde hvide bønner.
Opskrift på kyllingeret med hvide bønner
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 300 gram kyllingebryst - i tynde strimler
- 2 spiseskefuld rapsolie
- 2 teskefulde karry
- 1 rødløg - i både
- 4 fed hvidløg - hakkes groft
- 0,5 lille blomkål - i små buketter
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 240 gram hvide bønner - skyllet, svarende til en dåse
- 4 deciliter hønsebouillon
- 2 teskefulde paprika
- 0,5 teske spidskommen - stødt
- citronsaft - friskpresset
- 1 spiseskefuld majsstivelse - udrørt i lidt vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Start med at klargøre både 300 gram kyllingebryst og grøntsager. Kyllingebrystfileterne kan halveres på langt, og derefter skæres ud i mindre stykker.
- Varm en høj pande op ved en god varme, og steg kyllingekødet i 2 spiseskefuld rapsolie i et par minutter. Kom 2 teskefulde karry ved, og lad det lige svitse med.
- Tilsæt 1 rødløg og 4 fed hvidløg og steg videre i et minuts tid.
- Tilsæt 0,5 lille blomkål sammen med 1 rød peberfrugt og 240 gram hvide bønner. Vendes godt rundt.
- Hæld 4 deciliter hønsebouillon ved sammen med 2 teskefulde paprika, 0,5 teske spidskommen og lidt friskpresset citronsaft.
- Din kyllingeret med hvide bønner skal nu simre i ca. 20 minutter uden låg. Vendes rundt et par gange undervejs. Om nødvendigt tilsættes lidt mere bouillon, men mængden plejer at passe meget fint.
- Jævn retten med 1 spiseskefuld majsstivelse udrørt i en smule koldt vand. Smages til med salt og friskkværnet peber og evt. lidt mere krydderi og citronsaft.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Den færdige kyllingeret med hvide bønner og blomkål serveres straks.
Retten kan serveres som den er - men kogte ris passer også perfekt til.
Del dine ideer og tanker med os andre her: