Italiensk grøntsagssuppe er en minestrone, der laves med bla. grønkål, bønner og pasta. Suppen er meget nærende, og laves uden kød. God vegetarsuppe.
Italiensk grøntsagssuppe er en lækker suppe til dig, der gerne vil nyde en mættende suppe uden kød.
For denne suppe er lavet helt kød, og faktisk er det ikke kun en vegetarsuppe, men den er også vegansk.
Grøntsagssuppen er en italiensk minestrone, og indeholder blandt andet forskellige slags bønner og grønkål.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og selvom du måske tænker, at man ikke kan blive mæt af en suppe med grøntsager, så er den meget mættende og nærende.
Så du behøver ikke mere - udover et godt stykke brød til.
Ingredienser til italiensk grøntsagssuppe
1 rødløg
1 finthakket hvidløgsfed
150 gram gulerødder i tynde skiver
150 gram bladselleri i små tern
100 gram grønne bønner
3 spiseskefulde olivenolie
1,5 liter grøntsagsbouillon
100 gram fintsnittet grønkål
1 dåse hvide butterbeans (limabønner)
1 dåse røde kidneybønner
100 gram suppehorn
En halv citron
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at gøre grøntsagerne klar, hvor rødløg hakkes groft og bønner snittes i mere mundrette stykker. Brug gerne bønner fra frost.
- Kom olie i en stor gryde og svits rødløg, hvidløg, gulerødder, bladselleri og bønner et minuts tid ved god varme.
- Kom grøntsagsbouillon i og lad det koge op. Du kan eventuelt anvende 1,5 liter vand og tre terninger grøntsagsbouillon.
- Når suppen koger skrues ned for varmen, og nu skal suppen koge i 20 minutter under låg, hvor grøntsagerne koges møre.
- Skyld de hvide bønner og kidneybønner i en sigte, og kom dem i gryden sammen med fintsnittet grønkål og suppehorn. Pres også saften af en halv citron i.
- Lad grøntsagssuppen koge yderligere fem minutter så pastaen er kogt, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Italiensk grøntsagssuppe med grønkål, bønner og pasta serveres straks i dybe tallerkner.
Tilbyd gerne et stykke koldhævet grydebrød med surdej til. Det er ret nemt at lave, men du skal i gang dagen før.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: