Pasta med frisk spinat er en nem pastaret, som jeg her har lavet med madlavningsfløde. Du kan lave retten på 15 minutter, og nyde pastaretten som den er.
Opskriften på pasta med frisk spinat er beregnet som en hovedret til fire personer.
Serveres eventuelt med lidt kylling eller laks til, eller spis pastaretten som den er med et stykke brød til.
Spinatpastaen er en mættende vegetarret, og madlavningsfløde kan jo udskiftes med en almindelig fløde.
Ingredienser til pasta med frisk spinat
1 løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
250 gram frisk spinat
5 deciliter madlavningsfløde
1 citron
Salt og friskkværnet peber
500 gram frisk pasta
Fremgangsmåde
- Løg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres af i en god sjat olie.
- Den friske spinat snittes og kommes ved. Husk altid at skylle spinat grundigt - eller køb en spinat, der allerede er skyllet og klar til brug.
- Lad spinaten falde sammen, hvorefter du kommer madlavningsfløden ved. Lad det creme lidt ind.
- Kog imens den friske pasta - her er kogetiden som regel blot et par minutter.
- Smag spinatsaucen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Vend den kogte, friske pasta i - og lad det varme igennem i et minuts tid.
Pasta med frisk spinat serveres straks. Som sagt kan pastaretten serveres som den er - eller til stegt kylling eller ovnbagt laks.
I stedet for frisk pasta kan du også anvende en tørret pasta, men vær opmærksom på, at kogetiden her er længere.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden