Spinat curry er en super lækker karryret, som du kan lave på omkring 30 minutter. Min opskrift er med frossen spinat, kylling og masser af krydderier.
Spinat curry er en både nem, lækker og tilpas krydret ret til aftensmad, som her serveres med kogte brune ris.
De brune ris kan sagtens erstattes med almindelige hvide ris, og hele retten tager ikke meget mere end ca. 30 minutter at lave.
Se også: Boller i karry - nem opskrift med ris
Opskriften på karryretten er beregnet som en nem hovedret og aftensmad til fire personer.
Du kan eventuelt servere et stykke brød til, og styrken på retten kan naturligvis justeres som du synes. Husk at smage den godt til.
Opskrift på spinat curry
Ingredienser
- 400 gram kylling filet
- 2 spiseskefulde olie til stegning
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 knold ingefær svarende til en spiseskefuld med top
- 2 teskefulde karry
- 1 teskefuld gurkemeje
- 1 teske spidskommen lille
- 400 gram spinat fra frost - optøet
- 3 deciliter fløde
- 1 citron lidt friskpresset saft
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram brune ris til fire personer
Sådan gør du
- Til spinat curry starter du med, at koge de brune ris som anvist på pakken. Vær opmærksom på, at kogetiden kan variere.
- Kyllingfileter skæres i små tern, der sauteres af i lidt olie i en varm gryde. Steges ved god varme så kødet får lidt stegeskorpe.
- Løg og hvidløgsfed hakkes fint og sauteres med et halvt minut.
- Skræl ingefær og riv den i sammen med karry, gurkemeje og spidskommen. Vendes rundt.
- Vrid vandet af den optøede spinat, og kom spinaten i gryden sammen med fløde.
- Lad din spinat curry koge ved svag varme i cirka 8-10 minutter.
- Smag din karryret til med salt, peber og lidt friskpresset citronsaft, og anret med de brune ris.
Næringsindhold
Tips
Den færdige spinat curry serveres straks sammen med ris og eventuelt et godt stykke brød.
Her passer et hjemmebagt naan brød perfekt til, og de er altså meget nemme at bage.
Se også: Kylling i karry - nem opskrift på 25 minutter med ris
Bemærk: De enkelt mål i denne opskrift kan varieres som man synes.
Jeg bruger gerne hvad der svarer til en god spiseskefuld revet ingefær, men du kan sagtens komme mere eller mindre ingefær i.
Det samme med hvidløg og karry, så smag dig godt frem. Så får du den perfekte karryret.
Se også: Ristaffel - hyggemad med kylling, karry, ris og tilbehør
Comments
No Comments