• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Pariserbøf med rødbeder - kromandens egen opskrift

Pariserbøf med rødbeder - kromandens egen opskrift

billede resultat for pariserbøf
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  6. maj 2021

Indhold

  1. Opskrift
  2. Verdens bedste pariserbøf - nem og lækker
  3. Tips
  4. Hvorfor hedder det pariserbøf?

Pariserbøf har gennem mange år været en klassiker i køkkenet mange steder på kloden, og især til frokost er pariserbøffen blevet en populær ret.

Der findes vel ikke en restaurant, der ikke har pariserbøffen på menukortet til frokost.

Pariserbøffen er dog også en populær spise til hverdag, fordi den netop ikke er hverken dyr, besværlig eller tidskrævende. Ja, faktisk kan du lave den på ganske få minutter.

Her får du opskriften som pariserbøffen laves og serveres på Fanefjord Skovpavillon på Møn, hvor Lars Kleist står i køkkenet. Og den er altså god!

Opskriften er beregnet pr. person, men den er jo nem at gange op.

På Fanefjord Skovpavillon laves den med 250 gram kød til hver, men du kan selvfølgelig også lave dem mindre.

Se også disse opskrifter:

  • Cowboytoast
  • Parisertoast
  • Plankebøf

Opskrift

billede resultat for pariserbøf
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste pariserbøf - nem og lækker

4.82 fra 27 stemmer
Her er den bedste opskrift på pariserbøf. En populær ret med hakket oksekød, der steges og anrettes på ristet brød med rødbeder og peberrod.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 763
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g hakket oksekød
  • smør - til stegning
  • 1 skive franskbrød
  • rødbeder - syltede
  • pickles
  • løg
  • kapers
  • peberrod
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde
 

  1. 250 gram hakket oksekød formes til en stor bøf, der steges i smør på en varm pande. Stegetiden er ca. tre minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
  2. 1 skive franskbrød steges/ristes derefter på panden i smør. På begge sider naturligvis.
  3. Anret pariserbøf på det smørristede franskbrød.
  4. Så kommer vi til tilbehøret. Her anrettes med passende mængde af hakkede, syltede rødbeder, pickles og hakket løg. Og kapers.
  5. En god pariserbøf serveres naturligvis også med høvlet peberrod, og på toppen af det hele lægges 1 æggeblomme i en løgringe, så blommen ikke flyder ud. Er du ikke så vild med rå æggeblomme, kan du udskifte den med et spejlæg på toppen. Det smager også fint.

Næringsindhold

Kalorier: 763kcalKulhydrater: 18gProtein: 43gFedt: 57gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 22gTransfedt: 3gKolesterol: 336mgNatrium: 1187mgKalium: 794mgKostfibre: 2gSukker: 4gVitamin A: 723IUVitamin C: 5mgCalcium: 164mgJern: 6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Der findes forskellige måder at lave pariserbøf på, og nogle ynder at lægge det rå oksekød ovenpå franskbrød, og derefter stege det på begge sider.

Det kan man sagtens, men efter min mening får du et bedre resultat, hvis du steger hakkebøf og brød hver for sig.

I forhold til den rå æggeblomme, er mange mennesker stadig bange for salmonella.

Men som du lan læse i denne artikel om æg og salmonella, så behøver du ikke være det.

Hvorfor hedder det pariserbøf?

Umiddelbart skulle man tro at pariserbøffen stammer fra Frankrig og det franske køkken, men sådan er det altså ikke.

Pariserbøffen lyder som en ret, der er blevet opfundet på en restaurant i Paris, men retten har faktisk ikke så meget med Frankrig at gøre.

Den nøjagtige oprindelse er lidt uklar, men der er formentlig tale om en dansk ret. Der er nemlig en del kilder, der peger i retning af at retten har oprindelse i Danmark.

Det franske islæt i navnet stammer muligvis fra ingredienserne, herunder franskbrød og kapers.

Det vil så heller ikke være første gang vi tager franske begreber med i vores egne retter, tænk bare på franskbrød og risalamande, der faktisk begge også stammer fra Danmark.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Thrysøe

    oktober 06, 2023 at 3:29 pm

    UPS: Jeg sad sørme og tænkte på bøfsandwich. Undskyld..

    Svar
  2. Søren Thrysøe

    oktober 06, 2023 at 1:41 am

    Hvor hulen er den tykke brune sovs der skal hældes over den blevet af??? Vh Søren T.

    Svar
  3. henning

    september 16, 2021 at 11:42 pm

    perfekt

    Svar
  4. Maria Steiness-Illum

    maj 06, 2021 at 3:02 pm

    Kære Holger,
    Bare et par enkelte ord i forb. med din opskrift på pasta carbonara: nej og atter nej carbonara laves aldrig - som i aldrig aldrig aldrig - med fløde, når det skal være på ægte italiensk!!!

    Svar
    • Ole

      juni 23, 2022 at 10:08 pm

      Ja det er rigtigt, en ægte Pasta Carbonara Sauce er lavet kun med Æg, Ost, Peber 🙂

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required