Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Pariserbøf

Pariserbøf med rødbeder (kromandens egen opskrift)

billede resultat for pariserbøf
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
126
SHARES
FacebookMessenger126PinterestEmailSMS
Indhold
  • Verdens bedste pariserbøf - nem og lækker
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pariserbøf
  • Tips
  • Hvorfor hedder det pariserbøf?
  • Kommentarer

Verdens bedste pariserbøf - nem og lækker

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Her er den bedste opskrift på pariserbøf. En populær ret med hakket oksekød, der steges og anrettes på ristet brød med rødbeder og peberrod.
Antal: 1 person
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g hakket oksekød
  • smør ( til stegning)
  • 1 skive franskbrød
  • rødbeder (syltede )
  • pickles
  • løg
  • kapers
  • peberrod
  • 1 æggeblomme

Fremgangsmåde

  1. 250 gram hakket oksekød formes til en stor bøf, der steges i smør på en varm pande. Stegetiden er ca. tre minutter på hver side. Krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
  2. 1 skive franskbrød steges/ristes derefter på panden i smør. På begge sider naturligvis.
  3. Anret pariserbøf på det smørristede franskbrød.
  4. Så kommer vi til tilbehøret. Her anrettes med passende mængde af hakkede, syltede rødbeder, pickles og hakket løg. Og kapers.
  5. En god pariserbøf serveres naturligvis også med høvlet peberrod, og på toppen af det hele lægges 1 æggeblomme i en løgringe, så blommen ikke flyder ud. Er du ikke så vild med rå æggeblomme, kan du udskifte den med et spejlæg på toppen. Det smager også fint.

Næringsindhold

Kalorier763kcalKulhydrater18gProtein43gFedt57gMættet fedt24gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt22gTransfedt3gKolesterol336mgNatrium1187mgKalium794mgKostfibre2gSukker4gVitamin A723IUVitamin C5mgCalcium164mgJern6mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pariserbøf

Pariserbøf har gennem mange år været en klassiker i køkkenet mange steder på kloden, og især til frokost er pariserbøffen blevet en populær ret.

Der findes vel ikke en restaurant, der ikke har pariserbøffen på menukortet til frokost.

Pariserbøffen er dog også en populær spise til hverdag, fordi den netop ikke er hverken dyr, besværlig eller tidskrævende. Ja, faktisk kan du lave den på ganske få minutter.

Her får du opskriften som pariserbøffen laves og serveres på Fanefjord Skovpavillon på Møn, hvor Lars Kleist står i køkkenet. Og den er altså god!

Opskriften er beregnet pr. person, men den er jo nem at gange op.

På Fanefjord Skovpavillon laves den med 250 gram kød til hver, men du kan selvfølgelig også lave dem mindre.

Se også disse opskrifter:

  • Cowboytoast
  • Parisertoast
  • Plankebøf

Tips

Der findes forskellige måder at lave pariserbøf på, og nogle ynder at lægge det rå oksekød ovenpå franskbrød, og derefter stege det på begge sider.

Det kan man sagtens, men efter min mening får du et bedre resultat, hvis du steger hakkebøf og brød hver for sig.

I forhold til den rå æggeblomme, er mange mennesker stadig bange for salmonella.

Men som du lan læse i denne artikel om æg og salmonella, så behøver du ikke være det.

Hvorfor hedder det pariserbøf?

Umiddelbart skulle man tro at pariserbøffen stammer fra Frankrig og det franske køkken, men sådan er det altså ikke.

Pariserbøffen lyder som en ret, der er blevet opfundet på en restaurant i Paris, men retten har faktisk ikke så meget med Frankrig at gøre.

Den nøjagtige oprindelse er lidt uklar, men der er formentlig tale om en dansk ret. Der er nemlig en del kilder, der peger i retning af at retten har oprindelse i Danmark.

Det franske islæt i navnet stammer muligvis fra ingredienserne, herunder franskbrød og kapers.

Det vil så heller ikke være første gang vi tager franske begreber med i vores egne retter, tænk bare på franskbrød og risalamande, der faktisk begge også stammer fra Danmark.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren Thrysøe skriver

    oktober 06, 2023 at 3:29 pm

    UPS: Jeg sad sørme og tænkte på bøfsandwich. Undskyld..

    Svar
  2. Søren Thrysøe skriver

    oktober 06, 2023 at 1:41 am

    Hvor hulen er den tykke brune sovs der skal hældes over den blevet af??? Vh Søren T.

    Svar
  3. henning skriver

    september 16, 2021 at 11:42 pm

    perfekt

    Svar
  4. Maria Steiness-Illum skriver

    maj 06, 2021 at 3:02 pm

    Kære Holger,
    Bare et par enkelte ord i forb. med din opskrift på pasta carbonara: nej og atter nej carbonara laves aldrig - som i aldrig aldrig aldrig - med fløde, når det skal være på ægte italiensk!!!

    Svar
    • Ole skriver

      juni 23, 2022 at 10:08 pm

      Ja det er rigtigt, en ægte Pasta Carbonara Sauce er lavet kun med Æg, Ost, Peber 🙂

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required