• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Ovnbagt knoldselleri

billederesultat for ovnbagt knoldselleri
Lækker og ovnbagt knoldselleri, der skal have omkring 20 minutter i ovnen. Den bagte selleri passer godt som tilbehør til oksefilet eller culotte, og kan afløse kartoflerne. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. september 2024 - Udgivet:  3. oktober 2020

Del gerne:
3k
SHARES
FacebookMessenger3kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.
  2. Opskrift på ovnbagt knoldselleri
  3. Ovnbagt knoldselleri
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 40 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.

Ovnbagt knoldselleri er fremragende tilbehør til mange retter med kød, hvor den ovnbagte selleri kan erstatte kartofler.

Selleri er ret nem og hurtig at bage i ovnen, hvor den kun skal have omkring 20 minutter for at blive mør og lækker.

Og så er knoldsellerl jo en særdeles sund spise.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Hasselback selleri
  • Hel selleri bagt i ovn
  • Sellerifritter
  • Bagt selleri med perlespelt

Opskrift på ovnbagt knoldselleri

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

billederesultat for ovnbagt knoldselleri

Ovnbagt knoldselleri

Sådan laver du ovnbagt knoldselleri, der kan bruges som tilbehør i stedet for kartofler. Sellerien bages med timian, og bliver mør som smør.
Bedømmelse
4.9 fra 40 stemmer
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 knoldselleri - ikke for lille, ellers skal du bruge to selleri
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk timian - tørret

Fremgangsmåde

  • Skær top og bund af knoldsellerien, og snit derefter resten af skrællen af med en skarp kniv.
  • Sørg for at al skrællen er væk. Der er stor forskel på hvor rene sellerierne i butikkerne er, hvor nogle har mere rod og jord på sig end andre.
  • Tilbage har du nu en hvid knold, som du lige vasker under vandhanen.
  • Del den så først i to halvdele, og derefter i tykke skiver, så som du skærer i mundrette stykker.
  • Kom selleristykkerne i et ildfast fad, og dryp olivenolie over.
  • Kom også salt og timian ved, og vend det hele godt rundt med fingrene, så du får fordelt smagen.
  • Bag så knoldsellerien ved 200 grader varmluft, hvor den cirka skal have 20 minutter i ovnen.
  • Stik i selleristykkerne med en kødnål, og når de er møre skal de ud af ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
193
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Natrium
 
744
mg
32
%
Kalium
 
494
mg
14
%
Kulhydrater
 
15
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
48
IU
1
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
74
mg
7
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Ovnbagt knoldselleri serveres straks som tilbehør til blandt andet helstegt oksefilet, flæskesteg eller en mør culotte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin

    oktober 08, 2023 at 10:32 am

    Elsker bare opskrifter med selleri, så kom bare med flere opskrifter.😋

    Svar
  2. Carina

    februar 15, 2022 at 7:27 pm

    Vi har lavet stykkerne i mindre olie og så i vores Actifry. Også super lækkert.

    Svar
  3. Wanda

    oktober 05, 2020 at 2:00 pm

    Elsker selleri på alle måder også rå 🙂

    Svar
  4. Martin

    marts 08, 2020 at 6:58 pm

    De bliver på ingen måder møre efter 20min....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 08, 2020 at 7:01 pm

      Hej Martin
      Måske har du skåret knoldsellerien ud i for store stykker, for jeg har aldrig prøvet, at sellerien ikke er mør efter 20 minutter 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. John Johansen

    marts 22, 2019 at 6:10 am

    Hej!

    Det er en virkelig god opskrift som jeg nu har benyttet nogle gange gange.

    Som et lille fif, kan jeg anbefale at komme de udskårne selleristykker i en plastikpose, og derefter tilsætte olie, salt og krydderier efter ønske. Mosle det hele godt sammen, og hælde det i fadet.
    Det er langt, langt lettere end at blande det hele i det ildfaste fald.👍😉

    - Man kan tilmed, sagtens lade det marinere i posen et par timer.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required