Få min opskrift på bagt selleri med perlespelt, der er et vegetarisk og mættende hovedmåltid med masser af smag. Med en lækker mos i bunden.
Bagt selleri med perlespelt og en lækker mos i bunden er en virkelig skøn vegetarisk ret, som endda sagtens kan bruges som gæstemad.
Jeg ved, at det for mange kan være svært at finde på vegetariske hovedretter, men her er et godt bud, hvor maden både er rimelig let at lave, er mættende og ser godt ud på en tallerken.
De tre elementer i retten laves sideløbende, men det bør ikke være stressende. Rigtig god fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
- Salat med spelt og knoldselleri
- Speltsalat med bagte gulerødder
- Hel selleri bagt i ovn
- Tarteletter med kylling og knoldselleri
Opskrift på bagt selleri med perlespelt
Opskriften er beregnet som et let hovedmåltid til 4 personer.
Bagt selleri med perlespelt
Ingredienser
Mos
- 300 gram kartofler - i mindre tern
- 300 gram hokkaido græskar - i mindre tern
- 1 teske paprika
- 1 spiseskefuld smør - eller olivenolie
- 0,5 deciliter mælk - måske lidt mere
- salt og friskkværnet peber
Topping
- 300 gram knoldselleri - i ca. 2x2 cm. tern
- 1 teske spidskommen
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 teske oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 50 gram mandler - grofthakket
- 150 gram perlespelt
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 1 æble - i små tern
- 1 citron
- 1 håndfuld persille - hakket
Sådan gør du
- Til bagt selleri med perlespelt har du tre ting kørende på samme tid, så start med at forberede de enkelte ingredienser som beskrevet. Det er nemmere, end det måske umiddelbart ser ud til, for det er faktisk en nogenlunde let opskrift at kaste sig over.
- Start med at koge 300 gram kartofler sammen med 300 gram hokkaido græskar i en gryde sammen med vand, der netop dækker grøntsagerne. Koges møre under låg, hvilket tager ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra og mos sammen med 1 teske paprika, 1 spiseskefuld smør eller lidt olivenolie og ca. 0,5 deciliter mælk. Måske lidt mere, men indtil den rette konsistens opnås. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Mens grøntsagerne koges vendes 300 gram knoldselleri i mindre tern med 1 teske spidskommen, 2 spiseskefulde olivenolie, 1 teske oregano, salt og friskkværnet peber i en skål. Fordeles i et ovnfast fad og bages først 10 minutter ved 180 grader varmluft. Derefter drysses 50 gram mandler (hakkede) over, og så skal det have ca. 10 minutter mere.
- Og mens det er i ovnen koges 150 gram perlespelt møre i vand i en gryde sammen med 1 terning grøntsagsbouillon. Se på pakken, hvor lang kogetiden er, men det er typisk omkring 15 minutter. Perlespelt må gerne have en smule bid.
- Kom den kogte perlespelt i en skål sammen med indholdet fra fadet med knoldselleri, og vend det sammen med 1 æble i små tern, revet citronskal af 1 citron samt 1 håndfuld persille. Smag til med salt og peber.
- Anretning: Fordel mos i bunden af tallerkner, og top med selleriblanding med perlespelt. Pynt eventuelt med lidt krydderurter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Retten serveres straks og yderligere tilbehør er ikke nødvendigt.
Men du kan med fordel servere et godt stykke brød til, gerne med fuldkorn. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og jeg vil gerne høre din mening om den her.