• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs

billederesultat for langtidsstegt oksegrydesteg
Langtidsstegt oksegrydesteg, der laves af oksetykkam. Oksegrydestegen skal have to timer i en gryde ved svag varme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. oktober 2023 - Udgivet:  26. oktober 2023

Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.
  2. Opskrift på oksegrydesteg
  3. Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)
  9. Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift

Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.

Oksegrydesteg er rimelig billig mad, hvor du får et super mørt stykke kød.

Samtidig giver det en god sovs, og retten er nem at lave.

Jeg laver helst oksegrydestegen af et stykke oksetykkam, men andre udskæringer kan også anvendes.

Se også: Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde

I opskriften er der rigeligt med grydesteg til seks personer, men rester smager skønt dagen efter. Eller brug dem i en lækker biksemad.

Opskrift på oksegrydesteg

billederesultat for langtidsstegt oksegrydesteg

Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs

Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.
Bedømmelse
4.9 fra 27 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 kg oksetykkam
  • 1 løg
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 dl kalvefond
  • 1 øl - helst mørkt øl
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk gastrik - kan undværes, men giver en bedre sovs

Fremgangsmåde

  • Smelt lidt smør i en stor stegegryde, og brun oksetykkam godt på alle sider, så der kommer masser af smag. Tag den op.
  • Hak løg, persillerod, gulerod, porre og hvidløg groft, og svits dem i gryden med en klat smør mere.
  • Læg derefter oksegrydestegen tilbage i gryden og ovenpå de braiserede grøntsager.
  • Hæld kalvefond og en mørk øl ved, og læg låget på.
  • Lad nu oksegrydestegen småsimre i to timer under låg, hvor du blot vender den efter en time.
  • Tag stegen op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter, hvor du laver sovsen.
  • Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og kom derefter to spiseskefulde hvedemel ved.
  • Pisk det ud, og pisk derefter gradvist sky fra oksegrydestegen ind i sovsen indtil den har en passende konsistens. Du skal bruge omkring fire deciliter stegesky.
  • Tilsæt så fløde, og giv sovsen lidt madkulør.
  • Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
467
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
26
%
Mættet fedt
 
6
g
38
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
7
g
Kolesterol
 
207
mg
69
%
Natrium
 
187
mg
8
%
Kalium
 
1137
mg
32
%
Protein
 
74
g
148
%
Calcium
 
63
mg
6
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Skær den gammeldags oksegryde steg ud i skiver, og servér med sovs, kartoffelmos og en bønnesalat.

Note: Du kan også smage sovsen til med lidt ribsgele, så den får lidt mere smag af vildtsovs.

Server så også lidt ribsgele til oksegrydestegen. Her vil perleløg også passe fint til.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)

4.8 fra 28 stemmer
Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Gå til opskrift
gammeldags oksesteg i stegeso

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

4.6 fra 11 stemmer
Kalvebryst er et glimrende stykke kød, og her kan du hvordan du tilbereder kalvebryst i ovnen. Inkl. bruning og præcis stegetid på kødet.
Gå til opskrift
billederesultat for kalvebryst
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Husted

    januar 26, 2024 at 9:49 pm

    Jeg vil foreslå, at lægge en god suppevisk (selleritop, porretop og persillestilke) ved stegen samt et par svesker - så er der ikke brug for fond/bouillon. Ca. ½ time før stegen er færdig, presses skyen med urter igennem en sigte. Stegeskyen hældes tilbage til stegen og tilsættes friske urter, der er forberedt i forvejen (gulerødder, persillerødder og porrer i store (mundrette) stykker evt. også selleri). Det hele simrer endnu en lille ½ time - stegen tages op til hvile i et kvarter. Imens sigtes urterne fra og sættes til side. Skyen bages op som angivet - brug evt. afskummet fedt i stedet for smør (ikke for meget! Så kan sovsen skille). Tilsæt urterne igen, så du får en dejlig ragout (for min skyld, kan man godt udelade fløden ... (den er bare til 'pral' 😉 ).
    Endelig kan man spare på kartoflerne og servere en god omgang 'vreden kål' (hakket hvidkål med fløde (ja, pral 😉 ) ved siden af samt lidt surt ... fx appetitagurker 🙂
    Mvh. Bent

    Svar
  2. Camilla Sørensen

    november 13, 2023 at 9:05 am

    Ville du ændre mængden af tingene hvis der kun er 1 kg kød?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2023 at 10:28 am

      Hej Camilla
      Nej, den ville jeg bare lave på samme måde 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jonna Nybølle

    oktober 25, 2023 at 5:32 pm

    2 kg tykkam til 4 personer lyder af voldsomt meget kød pr person. Mvh Jonna

    Svar
  4. jakob skouborg

    december 03, 2022 at 3:38 pm

    God opskrift, har lavet den før, med mindre modifikationer.

    En ting jeg nogle gange har tænkt over når jeg laver sovs, i din opskrift er det step 8, hvor der skrives: "pisk stegeskyen ind i sovsen".

    Når kødet er færdig, plejer jeg at koge vædsken meget ind, så det er ala sky, men jeg ved ikke helt hvordan jeg hurtigt køler vædsken ned, så jeg kan fjerne fedtet fra toppen, så det er ren sky og gøre det mens stegen står og venter. Det tager jo noget tid at gøre køle det ned, så fedt kan fjernes, imellem tiden bliver kødet koldt, osv. Ofte har jeg bare brugt vædsken som den er, men jeg tænker det klart er bedre med ren sky og uden alt fedtet.

    Hvad gør du selv? Bruger du nogle gange vædsken som den er med fedt og hele molevitten i, eller tager du dig rent faktisk altid tiden til at køle vædsken ned så fedtet kan fjernes så der kun er sky tilbage? Og så genvarmer kødet?

    Får gæster i morgen og vil gerne lave ekstra lækker sovs, så hvis du har nogle tanker som du vil dele om dette dilemma, så vil jeg sætte pris på det 🙂

    Og tak for en god side, der er altid masser af god inspiration at komme efter!

    Mvh. Jakob

    Svar
    • Helle Nielsen

      november 05, 2023 at 5:16 pm

      Hvis jeg skal have fedtet fra sky kommer jeg en smule kulør i, så er det nemt at skumme fedtet fra, da kuløren kun blander sig med stegeskyen.

      Svar
  5. John Johansen

    januar 24, 2018 at 12:27 pm

    Got opskrift! 🙂
    Jeg kan anbefale at brune stegen i klaret smør eller Ghee.
    Det tåler højere temperatur end almindelig smør.
    Ofte smager jeg en mørk sovs til med en lille smule gastrik.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required