Nytårsmenu 2023 er festlig og flot, og så smager den naturligvis også godt. Her er opskrifter på forret, hovedret og dessert samt kransekage.
Nytårsmenu 2023 giver dig opskrifter på forret, hovedret, dessert og kransekage, så du kan fejre årets sidste aften med manerer.
Vi giver to bud på hovedretten, da nogen foretrækker den traditionelle nytårstorsk, andre vil have kød på bordet.
Desuden kan du finde opskrifter på dampede blåmuslinger og andet godt nederst i artiklen.
Og så kan du tjekke vores samling af hjemmelavede nytårssnacks, som kan serveres under dronningens nytårstale.
Forret: Cremet hummerbisque
Opskriften på denne hummerbisque er udviklet af kokken Jens Emil Bøgh, som også giver sine bedste tips til en god skaldyrsuppe.
Hovedret: Kogt torsk eller oksekød
Nytårstorsk med sennepssovs og kartofler er en helt klassisk nytårsspise med rødder tilbage i historien.
Torsk og andre fisk var faste-mad, da vi var katolske, og da adventen var fastetid, spiste man fisk.
Foretrækker du en god steg i stedet, har vi dette bud på oksemørbrad med kartoffeltårne til din nytårsmenu 2023.
Champagnemousse til dessert
Nytårsaften skåler vi i champagne eller andre former for mousserende vin. Men hvorfor ikke også spise den?
Opskriften på champagnemousse er let at gå til, og den kan stå på køl, indtil den skal serveres, så du kan lave den om morgenen.
Kransekage til vores nytårsskål
Det er et stort arbejde at lave den klassiske kransekage med de mange ringe. Vil du gøre det lettere, kan du lave disse lækre kransekagestykker.
De smager akkurat lige så godt, og kan pyntes præcis, som du vil.
Du kan også vælge at lave lækre kransekage-medaljoner med nougat og cocktailbær i stedet.
Se andre opskrifter du kan bruge i din nytårsmenu 2023:
Dampede blåmuslinger - opskrift med videoguide
Skaldyrsuppe med jomfruhummer-spyd
Peter K.Blendstrup
Opskrifterne ser lækre ud,og nemme at lave.