• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før

Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før

Lækre græskarbrød, der er et nemt morgenbrød. Dejen røres sammen aftenen før, og om morgenen vendes dejen hurtigt sammen, brødene formes, hæver og bages i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
172
SHARES
FacebookMessenger172PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 19. februar 2021 - Udgivet: 19. februar 2021

Nemt morgenbrød: Se hvordan du laver morgenbrød, der røres sammen om aftenen, hæver hele natten og er klar til bagning om morgenen.

Nemt morgenbrød med masser af smag. Det er lige, hvad disse dejlige morgenstykker med græskarkerner er.

Dejen skal ikke på noget tidspunkt æltes, men røres blot sammen om aftenen.

Nu kan dejen hæve i en skål på køkkenbordet, mens du sover. Om morgenen er det så ingen sag at lave friskbagt morgenbrød,

Opskriften giver otte stykker lækkert morgenbrød med græskarkerner.

Opskrift på nemt morgenbrød

Lækre græskarbrød, der er et nemt morgenbrød. Dejen røres sammen aftenen før, og om morgenen vendes dejen hurtigt sammen, brødene formes, hæver og bages i ovnen. Foto: Madensverden.dk.
Holger Rørby Madsen

Nemt morgenbrød - dejen laves aftenen før

5 fra 3 stemmer
Nemt morgenbrød: Se hvordan du laver morgenbrød, der røres sammen om aftenen, hæver hele natten og er klar til bagning om morgenen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 8 timer t
Samlet tid 8 timer t 35 minutter min
Antal: 8 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl koldt vand
  • 3 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 50 g fuldkorns-speltmel
  • 350 g hvedemel
  • græskarkerner

Fremgangsmåde
 

  1. Om aftenen kommer du koldt vand i en skål, og heri røres den lille klump gær ud.
  2. Bland mel med sukker og salt, og kom det i gærvandet. Med en grydeske rører du nu dejen sammen i et minuts tid, og det skal ikke æltes yderligere.
  3. Luk skålen tæt til med husholdningsfilm, og stil den på køkkenbordet til næste morgen.
  4. Her væltes dejen forsigtigt ud på et meldrysset bord, hvorefter du folder den ene side ind over midten. Træk lidt i dejen, og fold den sammen igen. Du skal IKKE ælte dejen!
  5. Træk dejen forsigtigt ud til en lille rektangel på cirka 15 gange 10 centimeter. Pensl med vand og drys med græskarkernen, som trykkes let fast.
  6. Del så dejen i otte stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dæk med husholdningsfilm, og lad hæve i 45 minutter.
  7. Forvarm ovnen til 225 grader over- og underluft, og bag morgenbrødene i cirka 25 minutter. Lige når pladen er sat ind, kommes en smule vand i bunden af ovnen, hvorefter lågen hurtigt lukkes. Så du bager ved damp.
  8. Og de sidste 5 minutter af bagetiden lukker du et par gange dampen ud af ovnen.
  9. Lad de nemme morgenbrød køle af på en rist, og så er klar til morgenbordet.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Nemt morgenbrød nydes gerne lune. Du kan også fryse morgenstykkerne ned.

Se også disse opskrifter:

Kærnemælks stykker

4.8 fra 9 stemmer
Få min opskrift på kærnemælks stykker, der er langtidshævede morgenbrød. Rør dejen sammen aftenen før, og bag lækre morgenstykker dagen efter.
Gå til opskrift
billederesultat for kærnemælks stykker

Brusebadsboller

4.7 fra 53 stemmer
Opskrift på nemme brusebadsboller. Du laver dejen på 10 min., hvorefter bollerne bages mens du tager et brusebad. Det er hurtige morgenbrød.
Gå til opskrift
billederesultat for brusebadsboller

Rundstykker

4.8 fra 58 stemmer
Rundstykker som bageren bager dem. Her er opskriften på verdens bedste rundstykke, og du får alle de hemmelige tricks til bagningen.
Gå til opskrift
billederesultat for rundstykker
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lone Mathilde Marie Jørgensen

    juli 02, 2024 at 2:38 pm

    Super lækker ide til en søndag morgen hvor alle skal forkæles ekstra. Glæder mig til at prøve opskriften. Har du en rigtig god opskrift på sandwichbrød vil jeg blive glad. Jeg er SÅ træt af supermarkedets skiveskårne sandwichbrød. Det har en underlig smag af fabriksbrød. Jeg vil gerne bage det selv. Jeg hat købt 2 forme med skydelåg, så de bliver firkantet. Hilsen fra os i Nordjylland 😊

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

ugens madplan uge 26

Ugens madplan uge 26 med lækker aftensmad og sankthans-menu

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Forsiden lige nu

Vandbakkelse med hyldeblomstskum
Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage→ Se opskriften
Sankt Hans menu
Menu til Sankt Hans aften 2025 (nemme forslag)→ Se opskriften
billede med rabarberdrøm
Rabarberdrøm med bagt marengs→ Se opskriften
billede med franskbrød
Luftigt franskbrød med mælk og smør - nem opskrift→ Se opskriften
Hævemidler
Hævemidler - nem guide til de forskellige slags→ Se opskriften
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater
Italiensk fyldt svinemørbrad med spinat og soltørrede tomater→ Se opskriften
billede med grillet asparges med parmaskinke
Grillet asparges med parmaskinke→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for champagnesorbet
Champagnesorbet - nem opskrift med og uden ismaskine→ Se opskriften
billederesultat for landstykker
Landstykker - lækre morgenboller med stenformalet mel→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required