• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Thaisuppe med kylling - nem og lækker opskrift

Thaisuppe med kylling - nem og lækker opskrift

thaisuppe
4.8 fra 66 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
595
SHARES
FacebookMessenger595PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  15. september 2024 - Udgivet:  1. januar 2024

Indhold

  1. Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
  2. Opskrift på nem thaisuppe med kylling
  3. Verdens bedste thaisuppe
  4. Tips
  5. Brug madrester
  6. Nudler i thaisuppe

Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.

Her er min nemme opskrift på thaisuppe med tilbehør. Det er god opskrift til travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til aftensmaden.

På trods af den korte tilberedningstid, får du alligevel en virkelig lækker suppe a la Thailand.

Den er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Tom Yam suppe

Nudelsuppe

Grøn karrysuppe

Karrysuppe

Opskrift på nem thaisuppe med kylling

thaisuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Verdens bedste thaisuppe

4.82 fra 66 stemmer
Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Asiatisk
Kalorier: 726
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk rød karry - det er en karrypasta på glas
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2-3 gulerødder
  • 1 knold ingefær
  • 140 g bambusskud
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - gerne grøntsagsbouillon
  • 2 dåser kokosmælk - hver på 400 gram
  • 3 spsk fiskesauce
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk rørsukker
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 180 g risnudler

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at snitte løg, hvidløgsfed og gulerødder i små tern, og kom det i en skål sammen med revet ingefær og drænet bambusskud.
  2. Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver, og rød peberfrugt snittes i mindre tern. Kommes i en anden skål, så det er klar til brug.
  3. Kyllingefileterne skåres i mindre tern.
  4. Vand koges op i en gryde sammen med bouillonterninger.
  5. Varm lidt olie på en pande og kom kyllingekødet sammen med karry og rød karry. Steg det 3-4 minutter hvor det vendes undervejs. Tag det over på en tallerken,
  6. Kom mere olie på panden og svits nu indholdet fra skålen med løg, hvidløg, ingefær og bambusskud. Det skal ikke tage farve, men blot sautere i et par minutter under omrøring.
  7. Kom den stegte kylling ved.
  8. Kom så bouillon ved sammen med kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker. Lad det koge op, og derefter småkoge i 15 minutter. Smag til med salt, rørsukker, karry eller fiskesauce indtil du er helt tilfreds.
  9. Kom forårsløg og peberfrugt i sammen med risnudler (bræk dem gerne i mindre stykker), og lad nu thaisuppen koge yderligere 3-4 minutter indtil nudlerne er klar.

Næringsindhold

Kalorier: 726kcalKulhydrater: 55gProtein: 33gFedt: 45gMættet fedt: 37gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.01gKolesterol: 64mgNatrium: 2256mgKalium: 1147mgKostfibre: 7gSukker: 8gVitamin A: 6283IUVitamin C: 47mgCalcium: 95mgJern: 8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan servere den færdige thaisuppe som den er, men det er godt at drysse den med lidt friskhakket persille - og servere et stykke nybagt brød til.

Jeg elsker thaisuppe med kylling, fordi suppen både er smagfuld, mættende og meget nem at lave.

En thaisuppe kan varieres på mange måder, og i hjemlandet Thailand findes den i et utal af lokale udgaver.

Brug madrester

Herhjemme er fordelen, at man kan få brugt rester i køleskabet, men bunden af suppen skal selvfølgelig laves med bouillon og kokosmælk.

Ellers kan fyldes sagtens varieres ud fra hvad du lige har.

Nudler i thaisuppe

I denne opskrift har jeg puttet risnudler i suppen til sidst, men du kan også anvende andre nudeltyper - eller eventuelt helt droppe nudlerne.

Hvis ikke der er nudler i thaisuppen, kan du anvende lidt mindre vand og kokosmælk.

Og hvis du kommer nudler i, så er det en god idé at brække dem i mindre stykker inden de puttes i suppen, fordi de så er nemmere at spise. Simpelthen.

Thaisuppen kan laves i en stor wok, stor og dyb sauterpande eller i en gryde. Her har jeg brugt en stor sauterpande, og det fungerer fint.

Har du en rest tilbage, kan de sagtens gemmes på køl og varmes dagen efter. Det bliver smagen kun bedre af.

Se flere opskrifter på thailandsk mad.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Grønkjær

    september 25, 2024 at 6:44 pm

    Dejlig suppe!!! Jeg tog og puttede en dåse hakkede flåede tomater i.

    Svar
  2. Hanne Kristensen

    august 21, 2024 at 2:26 pm

    Så skøn en suppe

    Svar
  3. Bjarne

    januar 30, 2023 at 8:53 pm

    Hej Holger

    Tak for en dejlig og overskuelig opskrift. Det var mit første forsøg med thaisuppe og det blev en virkelig god oplevelse.

    Venlig hilsen
    Bjarne

    Svar
  4. Ib Bermann

    januar 20, 2023 at 1:15 pm

    Jeg kan ikke bruge din hjemmesides opskrifter, ønsker at kunne udskrive så je ikke behøver at have computeren i køkkenet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 20, 2023 at 2:53 pm

      Hej Ib
      Du kan printe alle opskrifter på Madens Verden. På computer ligger printknappen øverst ude i højrespalten sammen med stjernerne, tid og det øvrige.
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Sanne

    januar 03, 2023 at 11:02 pm

    Det er en super god og nem suppe! Overvejer at lave den til et større antal gæster. Mon ikke den kan laves i forvejen og fryses ned? Blot vente med forårsløg, peberfrugt og nudler til dagen. Eller ville du gøre andet?

    Svar
  6. Mathias

    oktober 24, 2021 at 5:47 pm

    Konge

    Svar
  7. Nuka

    januar 25, 2019 at 7:40 am

    Hej jeg har lavet retten det smager godt men jeg syntes der er meget vand + 2 da dåser6kokosmælk er det fejl med det mvh NV

    Svar
    • Madensverden.dk

      januar 25, 2019 at 9:20 am

      Hej Nuka

      Tak for det, og det er jeg glad for at høre. Du kan sagtens lave den med mindre mængde vand, det er blot fordi jeg synes det er dejligt med masser af suppe. Men skru gerne ned på vandmængden - det giver blot en endnu mere koncentreret smag.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  8. Ella Olsen

    marts 23, 2018 at 6:32 pm

    Jeg har i dag lavet Thaisuppen. Det er første gang, jeg laver thai-mad, og det blev super godt. Meget velsmagende .
    Nu må du godt grine, men jeg kunne ikke finde rød karry ...... indtil jeg fik googlet det og fandt ud af at det var en karypasta? Det ville have været en stor hjælp, hvis der i opskriften 1 teskefuld rød karrypasta.
    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 23, 2018 at 7:28 pm

      Hej Ella

      Mange tak for tilbagemeldingen - og jeg griner bestemt ikke 🙂

      Jeg er glad for at du kan lide opskriften, og jeg skal nok lige skrive det ind, så andre ikke også kommer i tvivl.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required