Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Her er min nemme opskrift på thaisuppe med tilbehør. Det er god opskrift til travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til aftensmaden.
På trods af den korte tilberedningstid, får du alligevel en virkelig lækker suppe a la Thailand.
Den er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nem thaisuppe med kylling
Verdens bedste thaisuppe
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 4 tsk karry
- 1 tsk rød karry - det er en karrypasta på glas
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- 2-3 gulerødder
- 1 knold ingefær
- 140 g bambusskud
- 1 l vand
- 2 bouillonterninger - gerne grøntsagsbouillon
- 2 dåser kokosmælk - hver på 400 gram
- 3 spsk fiskesauce
- 4 spsk soja
- 2 tsk rørsukker
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød peberfrugt
- 180 g risnudler
Fremgangsmåde
- Start med at snitte løg, hvidløgsfed og gulerødder i små tern, og kom det i en skål sammen med revet ingefær og drænet bambusskud.
- Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver, og rød peberfrugt snittes i mindre tern. Kommes i en anden skål, så det er klar til brug.
- Kyllingefileterne skåres i mindre tern.
- Vand koges op i en gryde sammen med bouillonterninger.
- Varm lidt olie på en pande og kom kyllingekødet sammen med karry og rød karry. Steg det 3-4 minutter hvor det vendes undervejs. Tag det over på en tallerken,
- Kom mere olie på panden og svits nu indholdet fra skålen med løg, hvidløg, ingefær og bambusskud. Det skal ikke tage farve, men blot sautere i et par minutter under omrøring.
- Kom den stegte kylling ved.
- Kom så bouillon ved sammen med kokosmælk, fiskesauce, soja og rørsukker. Lad det koge op, og derefter småkoge i 15 minutter. Smag til med salt, rørsukker, karry eller fiskesauce indtil du er helt tilfreds.
- Kom forårsløg og peberfrugt i sammen med risnudler (bræk dem gerne i mindre stykker), og lad nu thaisuppen koge yderligere 3-4 minutter indtil nudlerne er klar.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan servere den færdige thaisuppe som den er, men det er godt at drysse den med lidt friskhakket persille - og servere et stykke nybagt brød til.
Jeg elsker thaisuppe med kylling, fordi suppen både er smagfuld, mættende og meget nem at lave.
En thaisuppe kan varieres på mange måder, og i hjemlandet Thailand findes den i et utal af lokale udgaver.
Brug madrester
Herhjemme er fordelen, at man kan få brugt rester i køleskabet, men bunden af suppen skal selvfølgelig laves med bouillon og kokosmælk.
Ellers kan fyldes sagtens varieres ud fra hvad du lige har.
Nudler i thaisuppe
I denne opskrift har jeg puttet risnudler i suppen til sidst, men du kan også anvende andre nudeltyper - eller eventuelt helt droppe nudlerne.
Hvis ikke der er nudler i thaisuppen, kan du anvende lidt mindre vand og kokosmælk.
Og hvis du kommer nudler i, så er det en god idé at brække dem i mindre stykker inden de puttes i suppen, fordi de så er nemmere at spise. Simpelthen.
Thaisuppen kan laves i en stor wok, stor og dyb sauterpande eller i en gryde. Her har jeg brugt en stor sauterpande, og det fungerer fint.
Har du en rest tilbage, kan de sagtens gemmes på køl og varmes dagen efter. Det bliver smagen kun bedre af.
Se flere opskrifter på thailandsk mad.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jytte Grønkjær
Dejlig suppe!!! Jeg tog og puttede en dåse hakkede flåede tomater i.
Hanne Kristensen
Så skøn en suppe
Bjarne
Hej Holger
Tak for en dejlig og overskuelig opskrift. Det var mit første forsøg med thaisuppe og det blev en virkelig god oplevelse.
Venlig hilsen
Bjarne
Ib Bermann
Jeg kan ikke bruge din hjemmesides opskrifter, ønsker at kunne udskrive så je ikke behøver at have computeren i køkkenet
Holger Rørby Madsen
Hej Ib
Du kan printe alle opskrifter på Madens Verden. På computer ligger printknappen øverst ude i højrespalten sammen med stjernerne, tid og det øvrige.
Håber det giver mening.
Alt det bedste
Holger
Sanne
Det er en super god og nem suppe! Overvejer at lave den til et større antal gæster. Mon ikke den kan laves i forvejen og fryses ned? Blot vente med forårsløg, peberfrugt og nudler til dagen. Eller ville du gøre andet?
Mathias
Konge
Nuka
Hej jeg har lavet retten det smager godt men jeg syntes der er meget vand + 2 da dåser6kokosmælk er det fejl med det mvh NV
Madensverden.dk
Hej Nuka
Tak for det, og det er jeg glad for at høre. Du kan sagtens lave den med mindre mængde vand, det er blot fordi jeg synes det er dejligt med masser af suppe. Men skru gerne ned på vandmængden - det giver blot en endnu mere koncentreret smag.
De bedste hilsner
Holger
Ella Olsen
Jeg har i dag lavet Thaisuppen. Det er første gang, jeg laver thai-mad, og det blev super godt. Meget velsmagende .
Nu må du godt grine, men jeg kunne ikke finde rød karry ...... indtil jeg fik googlet det og fandt ud af at det var en karypasta? Det ville have været en stor hjælp, hvis der i opskriften 1 teskefuld rød karrypasta.
Tak for mange gode opskrifter
Madensverden.dk
Hej Ella
Mange tak for tilbagemeldingen - og jeg griner bestemt ikke 🙂
Jeg er glad for at du kan lide opskriften, og jeg skal nok lige skrive det ind, så andre ikke også kommer i tvivl.
Med de bedste hilsner
Holger