Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Thaisuppe

Thaisuppe (med kylling og kokosmælk - den bedste opskrift)

thaisuppe
4.8 fra 66 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook595PinterestSMSEmailMessenger
595
DELINGER
Indhold
  • Verdens bedste thaisuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på thaisuppe med kylling
  • Tips
  • Nudler
  • FAQ
  • Kommentarer

Verdens bedste thaisuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 66 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Thaisuppe er en en skøn suppe, der samtidig kan laves på under 30 minutter. Thaisuppen koges med kylling, risnudler og friske grøntsager.
Antal: 4
Ret: Suppe
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 løg (hakket)
  • 2 gulerødder (medium)
  • 4 fed hvidløg (hakket)
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 140 g bambusskud (fra dåse, drænes)
  • 1 bundt forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i mindre tern)
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger (gerne grøntsagsbouillon)
  • 4 tsk karry
  • 1 tsk rød karry (det er en karrypasta på glas)
  • 2 dåser kokosmælk (hver på 400 gram)
  • 3 spsk fiskesauce
  • 4 spsk soja
  • 2 tsk rørsukker
  • 180 g risnudler

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at snitte 1 løg, 4 fed hvidløg og 2 gulerødder i små tern, og kom det i en skål sammen med 1 spsk ingefær og 140 g bambusskud, der er drænet.
  2. 1 bundt forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver, og 1 rød peberfrugt snittes i mindre tern. Kommes i en anden skål, så det er klar til brug.
  3. 400 g kyllingebryst skåres i mindre tern.
  4. 1 l vand koges op i en gryde sammen med 2 bouillonterninger.
  5. Varm lidt olie på en pande og kom kyllingekødet sammen med 4 tsk karry og 1 tsk rød karry. Steg det 3-4 minutter hvor det vendes undervejs. Tag det over på en tallerken,
  6. Kom mere olie på panden og svits nu indholdet fra skålen med løg, hvidløg, ingefær og bambusskud. Det skal ikke tage farve, men blot sautere i et par minutter under omrøring.
  7. Kom den stegte kylling ved.
  8. Kom så bouillon ved sammen med 2 dåser kokosmælk, 3 spsk fiskesauce, 4 spsk soja og 2 tsk rørsukker. Lad det koge op, og derefter småkoge i 15 minutter. Smag til med salt, rørsukker, karry eller fiskesauce indtil du er helt tilfreds.
  9. Kom forårsløg og peberfrugt i sammen med 180 g risnudler (bræk dem gerne i mindre stykker), og lad nu thaisuppen koge yderligere 3-4 minutter indtil nudlerne er klar.

Næringsindhold

Kalorier726kcalKulhydrater55gProtein33gFedt45gMættet fedt37gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.01gKolesterol64mgNatrium2256mgKalium1147mgKostfibre7gSukker8gVitamin A6283IUVitamin C47mgCalcium95mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på thaisuppe med kylling

Her er min nemme opskrift på thaisuppe med tilbehør. Det er god opskrift til travle hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til aftensmaden.

På trods af den korte tilberedningstid, får du alligevel en virkelig lækker suppe a la Thailand. Den er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Tom Yam suppe med kylling og grøntsager
  • Klassisk karrysuppe
  • Grøn karrysuppe med kylling
  • Nudelsuppe
  • Pad krapow
  • Pad Thai med kylling

Tips

Du kan servere den færdige thaisuppe som den er, men det er godt at drysse den med lidt friskhakket persille - og servere et stykke nybagt brød til.

Jeg elsker thaisuppe med kylling, fordi suppen både er smagfuld, mættende og meget nem at lave. Den kan varieres på mange måder, og i hjemlandet Thailand findes den i et utal af lokale udgaver.

Herhjemme er fordelen, at man kan få brugt rester i køleskabet, men bunden af suppen skal selvfølgelig laves med bouillon og kokosmælk. Ellers kan fyldes sagtens varieres ud fra hvad du lige har.

Nudler

I denne opskrift har jeg puttet risnudler i suppen til sidst, men du kan også anvende andre nudeltyper - eller eventuelt helt droppe nudlerne. Hvis ikke der er nudler i suppen, kan du anvende lidt mindre vand og kokosmælk.

Og hvis du kommer nudler i, så er det en god idé at brække dem i mindre stykker inden de puttes i suppen, fordi de så er nemmere at spise. Simpelthen.

Thaisuppen kan laves i en stor wok, stor og dyb sauterpande eller i en gryde. Her har jeg brugt en stor sauterpande, og det fungerer fint.

Har du en rest tilbage, kan de sagtens gemmes på køl og varmes dagen efter. Det bliver smagen kun bedre af.

Se flere opskrifter på thailandsk mad.

FAQ

Er thaisuppe stærk?

Det afhænger af mængden og typen af karrypasta.
Rød karry: Medium.
Grøn karry: Ofte stærkere.
Justér selv thaisuppen med ekstra chili eller kokosmælk.

Kan thaisuppe laves vegansk eller vegetarisk?

Ja, den kan sagtens lave thaisuppen vegansk og vegetarisk. Brug grøntsagsbouillon og tofu eller kikærter som proteinkilde. Tjek at karrypastaen er vegansk (nogle indeholder fiskesauce).

Kan man lave thaisuppe i forvejen?

Ja, selve thaisuppen kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet i 2-3 dage. Tilsæt evt. nudler og friske urter lige før servering.

Kan man fryse thaisuppe?

Ja, det kan du godt, men kokosmælk kan skille ved optøning, det er normalt. Frys uden nudler (de bliver bløde). Holdbarhed: ca. 3 måneder.

Hvad er forskellen på rød og grøn thaisuppe?

Der er lidt forskel på de to slags:
Rød thaisuppe: Lavet med rød karrypasta, mildt til medium stærk, mere tomat-/chiliagtig smag.
Grøn thaisuppe: Lavet med grøn karrypasta, ofte stærkere og mere urtet.
Begge kan laves med kokosmælk eller klar bouillon.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jytte Grønkjær skriver

    september 25, 2024 at 6:44 pm

    Dejlig suppe!!! Jeg tog og puttede en dåse hakkede flåede tomater i.

    Svar
  2. Hanne Kristensen skriver

    august 21, 2024 at 2:26 pm

    Så skøn en suppe

    Svar
  3. Bjarne skriver

    januar 30, 2023 at 8:53 pm

    Hej Holger

    Tak for en dejlig og overskuelig opskrift. Det var mit første forsøg med thaisuppe og det blev en virkelig god oplevelse.

    Venlig hilsen
    Bjarne

    Svar
  4. Ib Bermann skriver

    januar 20, 2023 at 1:15 pm

    Jeg kan ikke bruge din hjemmesides opskrifter, ønsker at kunne udskrive så je ikke behøver at have computeren i køkkenet

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 20, 2023 at 2:53 pm

      Hej Ib
      Du kan printe alle opskrifter på Madens Verden. På computer ligger printknappen øverst ude i højrespalten sammen med stjernerne, tid og det øvrige.
      Håber det giver mening.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Sanne skriver

    januar 03, 2023 at 11:02 pm

    Det er en super god og nem suppe! Overvejer at lave den til et større antal gæster. Mon ikke den kan laves i forvejen og fryses ned? Blot vente med forårsløg, peberfrugt og nudler til dagen. Eller ville du gøre andet?

    Svar
  6. Mathias skriver

    oktober 24, 2021 at 5:47 pm

    Konge

    Svar
  7. Nuka skriver

    januar 25, 2019 at 7:40 am

    Hej jeg har lavet retten det smager godt men jeg syntes der er meget vand + 2 da dåser6kokosmælk er det fejl med det mvh NV

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      januar 25, 2019 at 9:20 am

      Hej Nuka

      Tak for det, og det er jeg glad for at høre. Du kan sagtens lave den med mindre mængde vand, det er blot fordi jeg synes det er dejligt med masser af suppe. Men skru gerne ned på vandmængden - det giver blot en endnu mere koncentreret smag.

      De bedste hilsner

      Holger

      Svar
  8. Ella Olsen skriver

    marts 23, 2018 at 6:32 pm

    Jeg har i dag lavet Thaisuppen. Det er første gang, jeg laver thai-mad, og det blev super godt. Meget velsmagende .
    Nu må du godt grine, men jeg kunne ikke finde rød karry ...... indtil jeg fik googlet det og fandt ud af at det var en karypasta? Det ville have været en stor hjælp, hvis der i opskriften 1 teskefuld rød karrypasta.
    Tak for mange gode opskrifter

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      marts 23, 2018 at 7:28 pm

      Hej Ella

      Mange tak for tilbagemeldingen - og jeg griner bestemt ikke 🙂

      Jeg er glad for at du kan lide opskriften, og jeg skal nok lige skrive det ind, så andre ikke også kommer i tvivl.

      Med de bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondesuppe.
    Bondesuppe med bacon, kartofler, gulerødder og grønkål
  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required