Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Nem og god sovs til kød - grundopskrift

Nem og god sovs til kød - grundopskrift

billederesultat for sovs til kød
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
560
SHARES
FacebookMessenger560PinterestEmailSMS

En nem og lækker opskrift på sovs til kød, altså sådan en god allround sovs. Den er perfekt til bøffer og hele stege af kalve- eller oksekød.

Hvordan laver man en god sovs til kød? Dette spørgsmål dukker ofte op her på siden, og det er der mange opskrifter på.

Har du sky fra stegningen, kan du nemt lave en opbagt sovs, men i mange situationer har man ikke sky til det, og hvad gør man så?

Eksempelvis når man steger bøffer på panden - også mørbradbøffer.

Jo, så er det godt at have denne opskrift ved hånden. Og selvom der bruges en del ingredienser i sovsen, så har du nok de fleste af dem stående i køkkenskabet.

Derfor er det en ret nem sovs at lave til kødet, og prøv dig bare frem med forskellige smagskombinationer.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på sovs til kød

Nem og god sovs til kød - grundopskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 17 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
En nem og lækker opskrift på sovs til kød, altså sådan en god allround sovs. Den er perfekt til bøffer og hele stege af kalve- eller oksekød.
Antal: 4
Ret: Sovs
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • Lidt olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl oksefond
  • 1 spsk ketchup
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian (tørret)
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kom en god sjat olivenolie i en kasserolle eller lille gryde, og varm det op ved middel varme.
  2. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden. Lad det svitse fem minutter uden at tage farve.
  3. Tilsæt så balsamico, og lad det koge næsten væk. Det tager et par minutter.
  4. Derefter tilsættes sukker, oksefond (kan udskiftes med to deciliter vand og en bouillonterning), ketchup, tomatpasta, engelsk sauce, paprika og timian. Lad det småkoge 10 minutter.
  5. Hæld fløden ved og lad det koge videre i 10 minutter, så sovsen cremer ind.
  6. Smag til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier160kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdige sovs serveres straks, og den er fremragende til højrebsbøffer, en ribeye, langtidsstegt oksefilet eller en lækker culotte.

Servér også gerne kartoffelbåde til sammen med en god broccolisalat.

Her er 3 andre saucer:

Whiskysauce
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Se opskriften her
Billede af hjemmelavet whiskysauce.
Sauce bearnaise - den sikre opskrift
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Se opskriften her
billede med sauce bearnaise
Rødvinssovs
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Se opskriften her
billede med rødvinssovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    juni 20, 2025 at 3:22 pm

    Smager fantastisk. 🥰

    Svar
  2. Jørgen skriver

    september 09, 2024 at 8:22 am

    Lækker sovs, kunne nemt blive en "favorit". Man kan lave sovsen i forvejen uden at komme fløde i, og så gøre det når resten af maden er næsten klar.

    Hvis du bruger "Antal" her på siden til at gange opskriften op, så vær opmærksom på at mængden af vand og bouillonterninger i trin 4 ikke følger med.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required