Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Sovs og sauce › Nem og god sovs til kød - grundopskrift

Nem og god sovs til kød - grundopskrift

billederesultat for sovs til kød
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
555
SHARES
FacebookMessenger555PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 13. marts 2018

En nem og lækker opskrift på sovs til kød, altså sådan en god allround sovs. Den er perfekt til bøffer og hele stege af kalve- eller oksekød.

Hvordan laver man en god sovs til kød? Dette spørgsmål dukker ofte op her på siden, og det er der mange opskrifter på.

Har du sky fra stegningen, kan du nemt lave en opbagt sovs, men i mange situationer har man ikke sky til det, og hvad gør man så?

Eksempelvis når man steger bøffer på panden - også mørbradbøffer.

Jo, så er det godt at have denne opskrift ved hånden. Og selvom der bruges en del ingredienser i sovsen, så har du nok de fleste af dem stående i køkkenskabet.

Derfor er det en ret nem sovs at lave til kødet, og prøv dig bare frem med forskellige smagskombinationer.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på sovs til kød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem og god sovs til kød - grundopskrift

4.83 fra 17 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4
Ret: Sovs og saucer
Køkken: Dansk
Kalorier: 160
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • Lidt olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 1 hvidløg
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl oksefond
  • 1 spsk ketchup
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 spsk engelsk sauce
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk timian - tørret
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom en god sjat olivenolie i en kasserolle eller lille gryde, og varm det op ved middel varme.
  2. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint og kommes i gryden. Lad det svitse fem minutter uden at tage farve.
  3. Tilsæt så balsamico, og lad det koge næsten væk. Det tager et par minutter.
  4. Derefter tilsættes sukker, oksefond (kan udskiftes med to deciliter vand og en bouillonterning), ketchup, tomatpasta, engelsk sauce, paprika og timian. Lad det småkoge 10 minutter.
  5. Hæld fløden ved og lad det koge videre i 10 minutter, så sovsen cremer ind.
  6. Smag til med salt og peber.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 160kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Den færdige sovs serveres straks, og den er fremragende til højrebsbøffer, en ribeye, langtidsstegt oksefilet eller en lækker culotte.

Servér også gerne kartoffelbåde til sammen med en god broccolisalat.

Her er 3 andre saucer:

Whiskysauce

4.9 fra 40 stemmer
Den bedste opskrift på hjemmelavet whiskysauce. Den rigtige sovs med whisky, som passer perfekt til bøffer og oksestege. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med hjemmelavet whiskysauce

Sauce bearnaise - den sikre opskrift

4.8 fra 93 stemmer
Bearnaise sauce smager fantastisk, og især hvis den er hjemmelavet. Med denne opskrift får du en lækker bearnaise, som aldrig skiller. Opskriften er nem og hurtig og ingredienserne få.
Gå til opskrift
billede med sauce bearnaise

Rødvinssovs

4.7 fra 57 stemmer
Opskrift på hjemmelavet rødvinssovs lavet helt fra bunden. En lækker rødvinssauce, der koges ind med forskellige ingredienser. Nem at lave.
Gå til opskrift
billede med rødvinssovs
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Nina skriver

    juni 20, 2025 at 3:22 pm

    Smager fantastisk. 🥰

    Svar
  2. Jørgen skriver

    september 09, 2024 at 8:22 am

    Lækker sovs, kunne nemt blive en "favorit". Man kan lave sovsen i forvejen uden at komme fløde i, og så gøre det når resten af maden er næsten klar.

    Hvis du bruger "Antal" her på siden til at gange opskriften op, så vær opmærksom på at mængden af vand og bouillonterninger i trin 4 ikke følger med.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required