• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Nasi Goreng opskrift - en autentisk indonesisk klassiker

Nasi Goreng opskrift - en autentisk indonesisk klassiker

Nasi Goreng
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
149
SHARES
FacebookMessenger149PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. februar 2025 - Udgivet:  26. september 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på Nasi Goreng. Det er en skøn og nem ret, der minder om en asiatisk biksemad med kylling, stegte ris og grøntsager.
  2. Opskrift på Nasi Goreng
  3. Nasi Goreng opskrift - en autentisk indonesisk klassiker
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips

Her får du min opskrift på Nasi Goreng. Det er en skøn og nem ret, der minder om en asiatisk biksemad med kylling, stegte ris og grøntsager.

Nasi Goreng er en klassisk og populær ret fra Indonesien, og den minder på mange måder om en slags biksemad.

Der findes nemlig ikke en helt særlig korrekt opskrift på Nasi Goreng, men i stedet er der mange af dem, og de varierer fra familie til familie. Men grundlæggende bruger man det, som man lige har til rådighed i køleskabet.

Min version her er med kylling, spidskål og stegte ris, men du kan også bruge gulerødder, løg og andre grøntsager. Og i stedet for kylling kan du bruge svinekød eller oksekød i tern. Mulighederne er mange.

Den indonesiske ret er rimelig hurtig at lave, og så er den altså velsmagende. Jeg plejer at lave den med Ketjap Manis, der er en sød sojasauce fra Indonesien, og den kan fås i de fleste supermarkeder. Kan dog udskiftes med en alm. soja.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Se også de populære opskrifter på:

  • Orientalsk risret a la Knorr
  • Nudler med hakket svinekød
  • Orientalsk wokret med kylling

Opskrift på Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng opskrift - en autentisk indonesisk klassiker

Bedømmelse
4.8 fra 12 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 35 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 dl ris - koges som anvist på pakken, køles lidt af
  • 600 g kyllingeinderfilet - i mindre stykker
  • Lidt olie
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk Ketjap Manis
  • 0,5 spidskål - snittes fint
  • 1 porre - i tynde skiver
  • 4 fed hvidløg - snittes fint
  • 1 dåse ananas - i mindre stykker
  • 200 g peberfrugter - syltede, fra glas
  • 3 æg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at koge ris som anvist på pakken, og lad derefter risene stå mens du fortsætter med resten af din Nasi Goreng. Gør også spidskål, porre og hvidløg klar som beskrevet.
  • Kyllingeinderfilet skæres ud i mindre stykker, der svitses af i lidt olie på en meget varm pande. Steges ca. 2 minutter.
  • Tilsæt karry og Ketjap Manis, og lad det sautere et minuts tid.
  • Derefter tilsættes spidskål, porre og hvidløg, og det steges et minuts tid under omrøring. Kom så syltede peberfrugter og ananas. Svits et par minutter.
  • Kom indholdet i en skål og stil panden tilbage på kogepladen. Tilsæt ris sammen med lidt olie og tre æg. Steg nu ris og æg sammen under omrøring.
  • Kom kylling og grøntsager tilbage i panden til de stegte ris, vend sammen, og smag til med salt, peber og mere Ketjap Manis. Der kan også tilsættes lidt Sambal Oelek.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
452
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
2
g
13
%
Transfedt
 
0.03
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
219
mg
73
%
Natrium
 
251
mg
11
%
Kalium
 
1162
mg
33
%
Kulhydrater
 
53
g
18
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
988
IU
20
%
Vitamin C
 
124
mg
150
%
Calcium
 
127
mg
13
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Den færdige Nasi Goreng serveres straks, og den kan nydes uden yderligere tilbehør.

Den indonesiske klassiker serveres dog gerne med lidt ekstra Ketjap Manis, soja eller limesaft til.

Du kan også lave bami goreng, som tilberedes på samme måde blot med nudler i stedet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette

    juni 28, 2023 at 6:57 pm

    Fik prøvet opskriften til aften . Det smager rigtig godt - synes jeg . Herren i huset er bestemt ikke tilfreds , han er ikke til ris og spiser urolig langsomt 🤣
    Jeg tror ikke han bestiller det en anden gang , men så er det en alene hjemme ret til mig

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af oksekød i karry.

Oksekød i karry med peberfrugt og asparges

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Forsiden lige nu

Billede med kager der kan bages dagen før.
Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før→ Se opskriften
billederesultat for gammeldags koteletter i fad
Koteletter i fad med bacon, peberfrugt og fløde→ Se opskriften
billederesultat for sødmælks franskbrød i form
Sødmælks franskbrød→ Se opskriften
Glutenfri grovboller
Glutenfri grovboller med havremel og boghvedeflager→ Se opskriften
En virkelig lækker jordbærsalat, der er en salat med jordbær, en napolitana salatblanding og ristede pinjekerner.En rigtig sommersalat. Foto: Madensverden.dk.
Jordbærsalat - salat med jordbær og pinjekerner→ Se opskriften
billederesultat for flap meat eller flap steak
Flap meat - opskrift med marinade til grill eller pande→ Se opskriften
billede med grillsalat
Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg→ Se opskriften
Billede af frikadeller.
Gammeldags frikadeller - få slagterens bedste opskrift→ Se opskriften
sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder
Sommerstuvning med spidskål, ærter og gulerødder→ Se opskriften
Billede med ærteskud.
Ærteskud - fakta, viden og anvendelse→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required