Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Nasi Goreng

Nasi Goreng opskrift (en autentisk indonesisk klassiker)

Nasi Goreng
4.8 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailSMS
Indhold
  • Nasi Goreng
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på Nasi Goreng
  • Tips
  • Kommentarer

Nasi Goreng

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 12 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Her får du min opskrift på Nasi Goreng. Det er en skøn og nem ret, der minder om en asiatisk biksemad med kylling, stegte ris og grøntsager.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 dl ris (koges som anvist på pakken, køles lidt af)
  • 0,5 spidskål (snittes fint)
  • 1 porre (i tynde skiver)
  • 4 fed hvidløg (snittes fint)
  • 600 g kyllingeinderfilet (i mindre stykker)
  • olie
  • 2 tsk karry
  • 2 spsk Ketjap Manis
  • 200 g peberfrugter (syltede, fra glas)
  • 1 dåse ananas (i mindre stykker)
  • 3 æg
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at koge 2 dl ris som anvist på pakken, og lad derefter risene stå mens du fortsætter med resten af din Nasi Goreng. Gør også 0,5 spidskål, 1 porre og 4 fed hvidløg klar som beskrevet.
  2. 600 g kyllingeinderfilet skæres ud i mindre stykker, der svitses af i lidt olie på en meget varm pande. Steges ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt 2 tsk karry og 2 spsk Ketjap Manis, og lad det sautere et minuts tid.
  4. Derefter tilsættes spidskål, porre og hvidløg, og det steges et minuts tid under omrøring. Kom så 200 g peberfrugter og 1 dåse ananas. Svits et par minutter.
  5. Kom indholdet i en skål og stil panden tilbage på kogepladen. Tilsæt ris sammen med lidt olie og 3 æg. Steg nu ris og æg sammen under omrøring.
  6. Kom kylling og grøntsager tilbage i panden til de stegte ris, vend sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber og mere Ketjap Manis. Der kan også tilsættes lidt Sambal Oelek.

Næringsindhold

Kalorier452kcalKulhydrater53gProtein42gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.03gKolesterol219mgNatrium251mgKalium1162mgKostfibre6gSukker9gVitamin A988IUVitamin C124mgCalcium127mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på Nasi Goreng

Nasi Goreng er en klassisk og populær ret fra Indonesien, og den minder på mange måder om en slags biksemad.

Der findes nemlig ikke en helt særlig korrekt opskrift på Nasi Goreng, men i stedet er der mange af dem, og de varierer fra familie til familie. Men grundlæggende bruger man det, som man lige har til rådighed i køleskabet.

Min version her er med kylling, spidskål og stegte ris, men du kan også bruge gulerødder, løg og andre grøntsager. Og i stedet for kylling kan du bruge svinekød eller oksekød i tern. Mulighederne er mange.

Den indonesiske ret er rimelig hurtig at lave, og så er den altså velsmagende. Jeg plejer at lave den med Ketjap Manis, der er en sød sojasauce fra Indonesien, og den kan fås i de fleste supermarkeder. Kan dog udskiftes med en alm. soja.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Se flere opskrifter:

  • Orientalsk risret a la Knorr
  • Nudler med hakket svinekød
  • Orientalsk wokret med kylling

Tips

Den færdige Nasi Goreng serveres straks, og den kan nydes uden yderligere tilbehør.

Den indonesiske klassiker serveres dog gerne med lidt ekstra Ketjap Manis, soja eller limesaft til.

Du kan også lave bami goreng, som tilberedes på samme måde blot med nudler i stedet. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Annette skriver

    juni 28, 2023 at 6:57 pm

    Fik prøvet opskriften til aften . Det smager rigtig godt - synes jeg . Herren i huset er bestemt ikke tilfreds , han er ikke til ris og spiser urolig langsomt 🤣
    Jeg tror ikke han bestiller det en anden gang , men så er det en alene hjemme ret til mig

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kalkun tournedos.
    Kalkun tournedos (med knust kartoffel og pebersovs)
  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required