Indhold
Nasi Goreng
Ingredienser
- 2 dl ris (koges som anvist på pakken, køles lidt af)
- 0,5 spidskål (snittes fint)
- 1 porre (i tynde skiver)
- 4 fed hvidløg (snittes fint)
- 600 g kyllingeinderfilet (i mindre stykker)
- olie
- 2 tsk karry
- 2 spsk Ketjap Manis
- 200 g peberfrugter (syltede, fra glas)
- 1 dåse ananas (i mindre stykker)
- 3 æg
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at koge 2 dl ris som anvist på pakken, og lad derefter risene stå mens du fortsætter med resten af din Nasi Goreng. Gør også 0,5 spidskål, 1 porre og 4 fed hvidløg klar som beskrevet.
- 600 g kyllingeinderfilet skæres ud i mindre stykker, der svitses af i lidt olie på en meget varm pande. Steges ca. 2 minutter.
- Tilsæt 2 tsk karry og 2 spsk Ketjap Manis, og lad det sautere et minuts tid.
- Derefter tilsættes spidskål, porre og hvidløg, og det steges et minuts tid under omrøring. Kom så 200 g peberfrugter og 1 dåse ananas. Svits et par minutter.
- Kom indholdet i en skål og stil panden tilbage på kogepladen. Tilsæt ris sammen med lidt olie og 3 æg. Steg nu ris og æg sammen under omrøring.
- Kom kylling og grøntsager tilbage i panden til de stegte ris, vend sammen, og smag til med salt og friskkværnet peber og mere Ketjap Manis. Der kan også tilsættes lidt Sambal Oelek.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på Nasi Goreng
Nasi Goreng er en klassisk og populær ret fra Indonesien, og den minder på mange måder om en slags biksemad.
Der findes nemlig ikke en helt særlig korrekt opskrift på Nasi Goreng, men i stedet er der mange af dem, og de varierer fra familie til familie. Men grundlæggende bruger man det, som man lige har til rådighed i køleskabet.
Min version her er med kylling, spidskål og stegte ris, men du kan også bruge gulerødder, løg og andre grøntsager. Og i stedet for kylling kan du bruge svinekød eller oksekød i tern. Mulighederne er mange.
Den indonesiske ret er rimelig hurtig at lave, og så er den altså velsmagende. Jeg plejer at lave den med Ketjap Manis, der er en sød sojasauce fra Indonesien, og den kan fås i de fleste supermarkeder. Kan dog udskiftes med en alm. soja.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.
Se flere opskrifter:
Tips
Den færdige Nasi Goreng serveres straks, og den kan nydes uden yderligere tilbehør.
Den indonesiske klassiker serveres dog gerne med lidt ekstra Ketjap Manis, soja eller limesaft til.
Du kan også lave bami goreng, som tilberedes på samme måde blot med nudler i stedet. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Annette skriver
Fik prøvet opskriften til aften . Det smager rigtig godt - synes jeg . Herren i huset er bestemt ikke tilfreds , han er ikke til ris og spiser urolig langsomt 🤣
Jeg tror ikke han bestiller det en anden gang , men så er det en alene hjemme ret til mig