Nakkesteg stegt som vildt med sovs er simremad, der er nem at lave. Den mรธre nakkesteg serveres med vildtsovsen og ris eller mos.
Nakkesteg stegt som vildt med sovs er bรฅde en god hverdagsret, men samtidig ogsรฅ rigtig fin at servere som gรฆstemad.
Kรธdet steges smรธrmรธrt i en gryde, og kan serveres med enten kogte ris eller en lรฆkker kartoffelmos, og dertil dampede รฆrter.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til nakkesteg stegt som vildt
800 gram nakkesteg/nakkefilet
10 enebรฆr
1 รฆble
2 deciliter kalvefond (2 deciliter vand + 2 spiseskefulde koncentreret kalvefond)
2 deciliter piskeflรธde
1 teskefuld รฆbleeddike
2 spiseskefulde ribsgele
Salt og friskkvรฆrnet peber
Fremgangsmรฅde
- Skรฆr lidt af fedtet fra nakkestegen, og del den i 3-4 stykker. Saltes godt og hviler fem minutter.
- Brun kรธdet i lidt smรธr i en stegegryde ved en god varme. Brun pรฅ flere sider, og krydr med friskkvรฆrnet peber.
- Mas enebรฆr flade med siden af en kniv, og kom ved.
- รble skรฆres i mindre bรฅde, og kommes ved sammen med kalvefond, piskeflรธde, รฆbleeddike og ribsgele.
- Lรฅg lรฅget pรฅ stegegryden, og lad nakkestegen stege i en time og 15 minutter ved lav varme, sรฅ det blot simrer i gryden. Vend gerne kรธdet cirka halvvejs gennem stegetiden.
- Tag kรธdet op, og sigt sovsen i en skรฅl, som du hรฆlder tilbage i stegegryden. Kog den lidt ind, og jรฆvn med lidt Maizena, der er udrรธrt i lidt koldt vand. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt mere ribsgele. Du kan ogsรฅ give sovsen lidt sovsekulรธr.
- Servรฉr den mรธre nakkesteg sammen med den vildtagtige sovs, ris eller kartoffelmos og dampede รฆrter.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments