Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Nakkesteg stegt som vildt med sovs

Nakkesteg stegt som vildt med sovs

Nakkesteg stegt som vildt med sovs er lækkert og mørt kød, der kan serveres med ris eller kartoffelmos. Nakkefileten steges mør i en sky af fond og fløde. Foto: Madensverden.dk.
Del og send:
312
DELINGER
Facebook312PinterestSMSEmailMessenger

Nakkesteg stegt som vildt med sovs er simremad, der er nem at lave. Den møre nakkesteg serveres med vildtsovsen og ris eller mos.

Nakkesteg stegt som vildt med sovs er både en god hverdagsret, men samtidig også rigtig fin at servere som gæstemad.

Kødet steges smørmørt i en gryde, og kan serveres med enten kogte ris eller en lækker kartoffelmos, og dertil dampede ærter.

Opskriften er til fire personer.

Ingredienser til nakkesteg stegt som vildt

800 gram nakkesteg/nakkefilet
10 enebær
1 æble
2 deciliter kalvefond (2 deciliter vand + 2 spiseskefulde koncentreret kalvefond)
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld æbleeddike
2 spiseskefulde ribsgele
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær lidt af fedtet fra nakkestegen, og del den i 3-4 stykker. Saltes godt og hviler fem minutter.
  2. Brun kødet i lidt smør i en stegegryde ved en god varme. Brun på flere sider, og krydr med friskkværnet peber.
  3. Mas enebær flade med siden af en kniv, og kom ved.
  4. Æble skæres i mindre både, og kommes ved sammen med kalvefond, piskefløde, æbleeddike og ribsgele.
  5. Låg låget på stegegryden, og lad nakkestegen stege i en time og 15 minutter ved lav varme, så det blot simrer i gryden. Vend gerne kødet cirka halvvejs gennem stegetiden.
  6. Tag kødet op, og sigt sovsen i en skål, som du hælder tilbage i stegegryden. Kog den lidt ind, og jævn med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt mere ribsgele. Du kan også give sovsen lidt sovsekulør.
  7. Servér den møre nakkesteg sammen med den vildtagtige sovs, ris eller kartoffelmos og dampede ærter.

Se også mine opskrifter på:

Grydestegt nakkefilet

Nakkesteg i ovn med hvidløg

Nakkefilet som pulled pork

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.