Nakkesteg stegt som vildt med sovs er simremad, der er nem at lave. Den møre nakkesteg serveres med vildtsovsen og ris eller mos.
Nakkesteg stegt som vildt med sovs er både en god hverdagsret, men samtidig også rigtig fin at servere som gæstemad.
Kødet steges smørmørt i en gryde, og kan serveres med enten kogte ris eller en lækker kartoffelmos, og dertil dampede ærter.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til nakkesteg stegt som vildt
800 gram nakkesteg/nakkefilet
10 enebær
1 æble
2 deciliter kalvefond (2 deciliter vand + 2 spiseskefulde koncentreret kalvefond)
2 deciliter piskefløde
1 teskefuld æbleeddike
2 spiseskefulde ribsgele
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær lidt af fedtet fra nakkestegen, og del den i 3-4 stykker. Saltes godt og hviler fem minutter.
- Brun kødet i lidt smør i en stegegryde ved en god varme. Brun på flere sider, og krydr med friskkværnet peber.
- Mas enebær flade med siden af en kniv, og kom ved.
- Æble skæres i mindre både, og kommes ved sammen med kalvefond, piskefløde, æbleeddike og ribsgele.
- Låg låget på stegegryden, og lad nakkestegen stege i en time og 15 minutter ved lav varme, så det blot simrer i gryden. Vend gerne kødet cirka halvvejs gennem stegetiden.
- Tag kødet op, og sigt sovsen i en skål, som du hælder tilbage i stegegryden. Kog den lidt ind, og jævn med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag sovsen til med salt, peber og eventuelt lidt mere ribsgele. Du kan også give sovsen lidt sovsekulør.
- Servér den møre nakkesteg sammen med den vildtagtige sovs, ris eller kartoffelmos og dampede ærter.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: