Opskrift på nakkefilet på spyd. Se hvordan du nemt laver en nakkesteg på rotisseri med korrekt stegetid og temperatur i grillen.
Nakkefilet på spyd er lækker grillmad, hvor du griller en nakkesteg på rotisseri og det giver en fantastisk steg med masser af smag.
Jeg har her lavet 2,2 kilo nakkesteg til 8 personer, men du kan jo selv tilpasse mængden i forhold til hvor mange I er.
Du kan med fordel marinere nakkefileten et døgn før den skal grilles, og her bruge min hjemmelavede barbecuesauce. Du kan selvfølgelig blot købe en i dit supermarked.
Nakkefileten er ikke en af dyreste udskæeringer, og den er ofte også på tilbud. Så her får du meget mad for pengene. God fornøjelse.
Indhold
- Opskrift på nakkefilet på spyd. Se hvordan du nemt laver en nakkesteg på rotisseri med korrekt stegetid og temperatur i grillen.
- Nakkefilet på spyd
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Rosenkålsgryde med nakkefilet, knoldselleri og lækker sovs
- Husarsteg
- Grillet svinenakke
- Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad
- Gryderet med nakkefilet
- Italiensk kødgryde
- FAQ
- Kommentarer

Nakkefilet på spyd
Ingredienser
- 2,2 kg nakkefilet - nakkesteg af gris
- 6 spsk barbecuesauce
- salt og friskkværnet peber
- 5 dl vand
- 1 løg - hakket
- 2 fed hvidløg - hakket
- 1 terning svinebouillon - eller anden bouilon
- 4 kviste timian
- 2 laurbærblade
Fremgangsmåde
- Nakkefileten afpudses gerne for store stykker fedt, men ellers skal du ikke gøre noget ved kødet.
- Snør stegen grundigt med kødsnor/bomuldssnor - eller får din slagter til det. Han er god til det, men det er også nemt selv at gøre. Så er du sikker på kødet holder formen.
- Smør den grundigt ind i barbecuessauce - enten en hjemmelavet eller købt BBQ.
- Du kan godt grille nakkestegen med det samme, men bedst er det lade den marinere i mindst 6 timer. Gerne et døgn. Her lægges stegen i en pose og derefter på køl. Tag den gerne ud en time før tilberedning.
- Træk nakkefileten på et spyd/rotisserie, og sørg for den sidder godt fast.
- Grill den ved indirekte varme med en alubakke under. I bakken kommes vand, løg, hvidløg, bouillonterning, timian og laurbærblade. Skyen bruges til sovs. Fyld gerne op med lidt vand undervejs, så du har ca. 3 deciliter væske i bakken til sidst.
- Nakkefilet på spyd/rotisseri skal have 3 timer ved 200 grader indirekte varme i grillen. Så er den gennemstegt, og stegen bliver ikke tør, da kødet er meget fedtmarmoreret. Du kan også måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal gerne være på mindst 80 grader. Så synes jeg nakkefileten er bedst.
- Tag spydet med nakkestegen af grillen og fjern bakken. Tag stegen af spydet og lad den hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.
- Imens laver du sovsen, hvor du koger skyen fra alubakken op og jævner den med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Du kan tilsætte lidt fløde og ribsgele, og eventuelt lidt madkulør. Smag til med engelsk sauce eller friskpresset citronsaft. Og selvfølgelig med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her får du et par fotos fra min tilberedning af den grillede nakkefilet:
Servering
Den grillede nakkekam serveres sammen med kartoffelbåde og eventuelt en sund spidskålssalat. Et godt stykke ciabatta passer også fint til retten. Og så selvfølgelig den lækre sovs. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Rosenkålsgryde med nakkefilet, knoldselleri og lækker sovs
Husarsteg
Grillet svinenakke
Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad
Gryderet med nakkefilet
Italiensk kødgryde
FAQ
En rotisseri grill er en grill med en motoriseret spid (rotisseri), der drejer kødet langsomt under tilberedningen. Det sikrer jævn varmefordeling og gør kødet saftigt og sprødt på ydersiden.
Du får et par gode råd til anvendelse af rotisseri:
Bind kødet op med slagtersnor, så det roterer jævnt på spydet.
Brug en drypbakke med grøntsager eller vin for ekstra smag.
Marinér eller krydr kødet godt inden tilberedning.
Brug indirekte varme (sluk brænderne direkte under kødet).
Lad kødet hvile efter tilberedning.
Rengør spyd og gafler med en skuresvamp og opvaskemiddel.
Nakkefilet er et saftigt og smagfuldt stykke svinekød fra den øverste del af grisens nakke/skulder. Det har en god marmorering af fedt, hvilket gør det ideelt til langtidsgrillning, da det forbliver saftigt og mørt.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening og gode tips til grillning af nakkefilet.