Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af nakkesteg på spyd.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMS

Opskrift på nakkefilet på spyd. Se hvordan du nemt laver en nakkesteg på rotisseri med korrekt stegetid og temperatur i grillen.

Nakkefilet på spyd er lækker grillmad, hvor du griller en nakkesteg på rotisseri og det giver en fantastisk steg med masser af smag.

Jeg har her lavet 2,2 kilo nakkesteg til 8 personer, men du kan jo selv tilpasse mængden i forhold til hvor mange I er.

Du kan med fordel marinere nakkefileten et døgn før den skal grilles, og her bruge min hjemmelavede barbecuesauce. Du kan selvfølgelig blot købe en i dit supermarked.

Nakkefileten er ikke en af dyreste udskæeringer, og den er ofte også på tilbud. Så her får du meget mad for pengene. God fornøjelse.

Indhold
  • Opskrift på nakkefilet på spyd. Se hvordan du nemt laver en nakkesteg på rotisseri med korrekt stegetid og temperatur i grillen.
  • Nakkefilet på spyd
  • Billeder
  • Servering
  • Rosenkålsgryde med nakkefilet, knoldselleri og lækker sovs
  • Husarsteg
  • Grillet svinenakke
  • Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad
  • Gryderet med nakkefilet
  • Italiensk kødgryde
  • FAQ
  • Kommentarer

Nakkefilet på spyd

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid 3 timer t
Opskrift på nakkefilet på spyd. Se hvordan du nemt laver en nakkesteg på rotisseri med korrekt stegetid og temperatur i grillen.
Antal 8 personer
Ret Grill
Køkken Dansk

Ingredienser

  • 2,2 kg nakkefilet nakkesteg af gris
  • 6 spsk barbecuesauce
  • salt og friskkværnet peber
Til alubakken
  • 5 dl vand
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg hakket
  • 1 terning svinebouillon eller anden bouilon
  • 4 kviste timian
  • 2 laurbærblade
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Nakkefileten afpudses gerne for store stykker fedt, men ellers skal du ikke gøre noget ved kødet.
  2. Snør stegen grundigt med kødsnor/bomuldssnor - eller får din slagter til det. Han er god til det, men det er også nemt selv at gøre. Så er du sikker på kødet holder formen.
  3. Smør den grundigt ind i barbecuessauce - enten en hjemmelavet eller købt BBQ.
  4. Du kan godt grille nakkestegen med det samme, men bedst er det lade den marinere i mindst 6 timer. Gerne et døgn. Her lægges stegen i en pose og derefter på køl. Tag den gerne ud en time før tilberedning.
  5. Træk nakkefileten på et spyd/rotisserie, og sørg for den sidder godt fast.
  6. Grill den ved indirekte varme med en alubakke under. I bakken kommes vand, løg, hvidløg, bouillonterning, timian og laurbærblade. Skyen bruges til sovs. Fyld gerne op med lidt vand undervejs, så du har ca. 3 deciliter væske i bakken til sidst.
  7. Nakkefilet på spyd/rotisseri skal have 3 timer ved 200 grader indirekte varme i grillen. Så er den gennemstegt, og stegen bliver ikke tør, da kødet er meget fedtmarmoreret. Du kan også måle kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal gerne være på mindst 80 grader. Så synes jeg nakkefileten er bedst.
  8. Tag spydet med nakkestegen af grillen og fjern bakken. Tag stegen af spydet og lad den hvile i mindst 15 minutter inden udskæring.
  9. Imens laver du sovsen, hvor du koger skyen fra alubakken op og jævner den med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Du kan tilsætte lidt fløde og ribsgele, og eventuelt lidt madkulør. Smag til med engelsk sauce eller friskpresset citronsaft. Og selvfølgelig med salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier386kcalKulhydrater5gProtein62gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol173mgNatrium561mgKalium1059mgKostfibre0.1gSukker4gVitamin A29IUVitamin C0.1mgCalcium18mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par fotos fra min tilberedning af den grillede nakkefilet:

nakkesteg på rotisserie
mør og spydstegt nakkefilet

Servering

Den grillede nakkekam serveres sammen med kartoffelbåde og eventuelt en sund spidskålssalat. Et godt stykke ciabatta passer også fint til retten. Og så selvfølgelig den lækre sovs. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Rosenkålsgryde med nakkefilet, knoldselleri og lækker sovs

5 fra 1 stemme
Få en nem og lækker opskrift på rosenkålsgryde med nakkefilet i tern, knoldselleri og en virkelig lækker sovs, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede med rosenkålsgryde

Husarsteg

4.7 fra 84 stemmer
Husarsteg er en klassisk ret, hvor en nakkefilet fyldes med en lækker svampeblanding, og steges som vildt i ovnen. Med en himmelsk sovs til.
Gå til opskrift
Billede af husarsteg.

Grillet svinenakke

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver en grillet svinenakke med solbær BBQ. En mør og velsmagende nakkefilet, der skal have ca. 3 timer i grillen.
Gå til opskrift
grillet svinenakke

Nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad

4.6 fra 39 stemmer
Her kan du se hvordan man laver en virkelig lækker nakkesteg i ovn med hvidløg og kartofler i fad. Retten laves samlet, og steges i ovnen.
Gå til opskrift
nakkesteg i ovn

Gryderet med nakkefilet

4.5 fra 6 stemmer
Her får du opskriften på en gryderet med nakkefilet og paprika. Gryderetten bliver virkelig mør, og serveres med kogte ris.
Gå til opskrift
gryderet med nakkefilet og paprika

Italiensk kødgryde

4.7 fra 334 stemmer
En af de opskrifter, som jeg er mest glad for, er denne på italiensk kødgryde med himmelsk sauce. En fantastisk simreret, som du skal prøve.
Gå til opskrift
Billede af italiensk kødgryde.

FAQ

Hvad er rotisseri?

En rotisseri grill er en grill med en motoriseret spid (rotisseri), der drejer kødet langsomt under tilberedningen. Det sikrer jævn varmefordeling og gør kødet saftigt og sprødt på ydersiden.

Hvordan bruger man rotisseri?

Du får et par gode råd til anvendelse af rotisseri:
Bind kødet op med slagtersnor, så det roterer jævnt på spydet.
Brug en drypbakke med grøntsager eller vin for ekstra smag.
Marinér eller krydr kødet godt inden tilberedning.
Brug indirekte varme (sluk brænderne direkte under kødet).
Lad kødet hvile efter tilberedning.
Rengør spyd og gafler med en skuresvamp og opvaskemiddel.

Hvad er nakkefilet?

Nakkefilet er et saftigt og smagfuldt stykke svinekød fra den øverste del af grisens nakke/skulder. Det har en god marmorering af fedt, hvilket gør det ideelt til langtidsgrillning, da det forbliver saftigt og mørt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 30, 2025 at 1:43 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening og gode tips til grillning af nakkefilet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required