Prøv at lave din egen hjemmelavede müsli. Med denne opskift får du den lækreste sprøde müsli, og så er det super nemt at lave.
Her har du den lækreste opskrift på en knasende sprød hjemmelavet müsli. Opskriften har jeg fra min mor, der har lavet denne müsli, så længe jeg kan huske.
Den smager fantastisk og har den helt rigtige sprødhed fra ristningen i ovn og masser af smag fra nødder, frø og kokos.
Du behøver ikke følge opskriften slavisk, men brug hvad du har i skabene. Hjemmelavet müsli er en rigtig god måde at få tømt ud i rester i køkkenskabet af nødder, frø, kokos, tørret frugt osv. Den eneste grundregel er 500 gram havregryn.
Du kan også variere mængden af kokos, der giver en dejlig sprødhed og sødme til müslien.
Tilsæt også gerne tørrede bær eller tørret frugt som rosiner, tranebær, dadler osv. Både kokos og de tørrede bær giver mere sødme til retten og kan erstatte noget af sukkeret.
Opskrift på hjemmelavet müsli
Müsli - sprød og lækker hjemmelavet müsli
Ingredienser
- 500 g havregryn
- 150 g nødder
- 50 g solsikkekerner
- 25 g sesamfrø
- 100 g hvedekim
- 100 g kokosmel
- 75 g sukker
- 1 tsk vanillesukker
- ½ tsk salt
- 1,5 dl smagsneutral olie
- 1,5 dl vand
- Evt. 50 - 100 gram tørret frugt
Fremgangsmåde
- Kom alle de tørre ingredienser i en stor skål.
- Kom vand og olie i skålen og vend det hele godt rundt.
- Spred blandingen ud på en bageplade og bag i ovnen i 20-30 minutter ved 200 grader. Vend forsigtigt rundt en gang i mellem.
- Müsli er færdig, når den er gylden og sprød.
- Lad den køle af inden du putter den i en lufttæt beholder.
Få tilsendt opskriften på mail
Servering og opskrifter
Brug müsli som drys på mejeriprodukter som skyr, ymer, A-38 osv. Har du lidt friske bær eller frisk frugt som mango, æble, melon, banan eller andet, får du en fantastisk sund og velsmagende start på dagen.
Müsli kan også bruges som det sprøde element i desserter eller på en frisk smoothie.
Se også disse opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: