Hjemmelavet granola på kun 10 minutter. Så bliver det altså ikke lettere. Denne blanding er både sund og lækker. Perfekt som drys på din morgenmad.
Hjemmelavet granola på kun 10 minutter er en opskrift som er virkelig let at lave og så smager det bare helt vildt godt. Jeg laver ofte denne granola som hurtig morgenmad til hverdagen.
Det bedste ved denne opskrift er, at man i princippet kan putte lige det man ønsker i. Ingredienserne er ofte madvarer, som man allerede har stående i sit køkken. Dermed undgår man en stor tur i supermarkedet.
Man kan også frit vælge at bruge andre slags nødder end mandler - eller bruge andre frø, dog er havregryn og kokos stjernerne i denne opskrift, så jeg vil ikke anbefale at skifte dem ud.
Denne hjemmelavet granola er utrolig sund, og jeg har bevidst valgt at bruge meget mindre smør og honning i forhold til, hvad mange andre opskrifter på granola indeholder.
Men jeg vil klart mene, at den bestemt ikke mangler smag af den grund, tværtimod. Kokos er nemlig med til at give en smule sødme og så smager ristede nødder jo bare altid super godt.
Granola kan spises på grød, skyr, yoghurt eller med mælk. Det er op til en selv, hvad man nu bedst kan lide. Jeg foretrækker at putte den ovenpå yoghurt, det er virkelig lækkert.
Opskrift på hjemmelavet granola
Ingredienser
- 100 gram havregryn
- 20 gram kokosmel
- 2 spsk mandler
- 3 spsk hørfrø
- 2 spsk solsikkekerner
- 3 spsk chiafrø
- 1 spsk smør
- 2 tsk honning
Sådan gør du
- I en skål røres havregryn, kokosmel, hakket mandler, hørfrø, solsikkekerner og chiafrø sammen. Stil den herefter til siden.
- På en pande tilføjer du smør og honning. Lad smørret smelte.
- Tilsæt nu skålens resterende ingredienser til panden.
- Bland det hele sammen og lad det riste i cirka fem minutter. Du skal røre rundt i det meget ofte, ellers risikerer du, at det brænder på.
- Sluk for varmen og lad granolaen køle helt ned. Hæld det derefter i en glas og så er den hjemmelavet granola klar til servering.
Se også vores andre bud på lækker og mættende morgenmad:
Comments
No Comments