Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Mulligatawny

Mulligatawny (indisk suppe uden kød på 25 min.)

billederesultat for mulligatawny indisk suppe
4.9 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
192
SHARES
FacebookMessenger192PinterestEmailSMS
Indhold
  • Mulligatawny
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på mulligatawny
  • Mulligatawny uden kød
  • Noter
  • Kommentarer

Mulligatawny

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 21 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min bedste opskrift på mulligatawny, der er en indisk suppe med varme krydderier. Denne opskrift er uden kød, og derfor en perfekt vegetarret.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk kanel
  • 1 tsk paprika
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 æble
  • 1 knold ingefær
  • 2 stk. gurkemeje
  • 1 dåse flåede tomater
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dåse linser
  • 0,5 dåse kokosmælk
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Find en god og stor gryde frem, og det kan blandt andet være din støbejernsgryde. Varm den op ved middel varme og kom en god sjat olie i.
  2. Forårsløg skæres i en centimeter tykke skiver, mens hvidløgsfed hakkes groft. Sauteres et minuts tid uden at tage farve.
  3. Kom så karry, spidskommen, kanel og paprika ved og lad det brænde lidt af i et minuts tid under omrøring.
  4. Gulerødder og bladselleri skæres i mindre stykker og kommes ved sammen med æble i tern. Sauteres videre et minuts tid.
  5. Skræl ingefær og gurkemeje og riv dem fint t gryden. Du kan også bruge lidt tørret ingefær og gurkemeje, cirka en teskefuld af hver. Se i videoen hvordan du nemt skræller ingefær.
  6. Så tilsættes flåede tomater, bouillon og linser og det koges op. Kom også en halv dåse kokosmælk ved.
  7. Skru lidt ned for varmen, og lad nu din mulligatawny simre cirka 15 minutter under låg.
  8. Smag til med salt og friskkværnet peber, og gerne også med de øvrige krydderier, hvis du ønsker det. Du kan også tilsætte mere kokosmælk, men det er op til dig og dine smagsløg.

Næringsindhold

Kalorier175kcalKulhydrater20gProtein3gFedt11gMættet fedt9gFlerumættet fedt0.3gEnkelumættet fedt1gNatrium847mgKalium596mgKostfibre5gSukker9gVitamin A5483IUVitamin C20mgCalcium90mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på mulligatawny

Mulligatawny er en indisk suppe, og lad det være sagt med det samme: Der findes virkelig mange opskrifter på en mulligatawny, og dermed ikke en særlig opskrift, der er mere rigtig end andre.

Faktisk kan være familie i Indien have sit eget bud på den populære og krydrede suppe, og ingredienserne kan varieres i det uendelige.

Fælles for en rigtig mulligatawny er dog, at den indeholder en masse forskellige krydderier.

Når du ser listen over ingredienser synes den lang og uoverskuelig, men langt de fleste af krydderierne har du nok allerede stående i skabet.

Og som jeg skriver, så kan frisk ingefær og gurkemeje sagtens byttes ud med tørrede udgaver fra et krydderiglas.

Mulligatawny uden kød

Dette er min udgave af den klassiske mulligatawny, og den er helt uden kød. Ofte indeholder den indiske suppe kylling, men opskriften her er altså også god for vegetarer.

Suppen er dog stadig særdeles mættende, og du kommer ikke til at gå sulten fra bordet.

De mange krydderier giver samtidig den varme smag og duft af Indien, så spar ikke på dem.

Mulligatawny betyder i øvrigt pebervand, og kommer fra Sri Lanka. Selvom der ikke ret meget peber i den.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også de skønne opskrifter på:

  • Vegetarisk mad: Her er 7 opskrifter uden kød
  • Nem indisk linsesuppe
  • Indisk mad
  • Karrysuppe
  • Indisk curry opskrift uden kød

Noter

Mulligatawny kan blot serveres som den er, eller du kan anrette dem med forskellige slags topping.

Her kan du bruge alt fra friske krydderurter til rosiner eller kokosflager.

Til en god mulligatawny hører også et stykke hjemmebagt naanbrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. A skriver

    juli 24, 2022 at 11:46 pm

    Mulligatawny betyder ikke direkte “pebervand”, men det gør det tamilske ord “milaguthanneer” til gengæld. Mulligatawny er en britisk forvrængning af dette ord, og som på en eller anden måde er blevet til en kokos-baseret suppe 🤣

    Svar
  2. Heidi skriver

    maj 19, 2021 at 3:26 pm

    Kunne være rart med en vægtangivelse på frisk ingefær, da knoldene varierer rigtig meget.

    Svar
  3. Jannie skriver

    november 11, 2020 at 8:12 pm

    1 dåse linser - der kommer jeg på udebane. Plejer bare at bruge tørre fra pose. Tænker røde linser? Men er der forskel på dem på dåse eller i pose?

    Svar
  4. Camilla skriver

    juli 19, 2020 at 3:07 pm

    Hej Holger
    Din mulligataway er simpelthen fantastisk. Jeg har lavet den flere gange på kort tid, for jeg er blevet afhængig 🙂
    Mvh. Camilla

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 19, 2020 at 4:39 pm

      Hej Camilla
      Super dejligt at høre - mange tak.
      Og det jo heller ikke det værste, at blive afhængig af 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  5. Jørgen skriver

    marts 17, 2020 at 5:42 pm

    Vegetarisk mulligatawny med hønseboullion? Det indeholder 4% høne , så jeg valgte grønsagsboullion i stedet🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 18, 2020 at 6:30 am

      Hej Jørgen
      Har du aldrig hørt om kødfrie høns 🙂
      Nej, undskyld - det er en svipser. Det skal selvfølgelig være grøntsagsbouillon. Jeg retter lige til.
      Mange tak.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required