Melonsalat med mynte er en frisk salat, som kan spises af store og små. Velegnet som tilbehør til fiskeretter, frikadeller og vegetarmad.
Melonsalat med mynte er en salat for dem, der ikke bryder sig om salat med en masse dressing og stærke smage.
Den består af lutter milde og friske ingredienser, som passer til danske sommerretter.
Her er friskbælgede ærter, bønnespirer, toppe fra forårsløg, melontern og krydderurter.
Jeg kommer både mynte og citronmelisse i salaten, men du kan sagtens udskifte med andre krydderurter, som du - måske har ved hånden.
Opskrift på melonsalat med mynte
Melonsalat med mynte, spirer og friske ærter
Ingredienser
- 0,5 cantaloupemelon - i store tern
- 2 dl ærter
- 0,5 agurk - små tern
- 100 g bønnespirer
- 2 spsk mynte - grofthakket eller hele
- 2 spsk citronmelisse - hele
- citronsaft - friskpresset
- 1 tsk flagesalt
Fremgangsmåde
- Skær en halv melon i store tern.
- Skyl bønnespirer og krydderurter.
- Bælg ærter og skær agurken i små tern.
- Bland det hele sammen, pres citronsaft udover og drys med flagesalt. Rør rundt og server.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Du kan naturligvis vende salaten med en olie-eddikedressing, men den er nu dejlig, som den er. Alle smagene kommer til sin ret, når der kun dryppes citron og drysses salt i.
Du kan servere salaten med et godt brød til frikadeller, enten disse lækre grønne fiskefrikadeller eller gammeldags frikadeller af hakket kalv og svin.
Vi har også flere opskrifter på vegetarfrikadeller, blandt andet lækre blomkålsfrikadeller og rødbedefrikadeller.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: