• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner

Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner

Lækker og lynstegt grønkål med bacon, og der tilsættes også ristede pinjekerner. Super dejligt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.
Lækker og lynstegt grønkål med bacon, og der tilsættes også ristede pinjekerner. Super dejligt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  13. oktober 2017

Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailRedditSMS

Lynstegt grønkål er super lækkert og meget sundt tilbehør, og her grønkålen stegt med lidt bacon og ristede pinjekerner.

Lynstegt grønkål er simpelthen bare super godt.

Dels er grønkålen altså meget nem og hurtig at lave, men den smager også godt, og så er grønkål jo særdeles sundt.

Her er den lynstegt med bacon og pinjekerner, og det er lækkert tilbehør til blandt andet en okseculotte, oksefilet eller en oksetyndsteg.

Opskriften er til fire personer, men du kan nemt variere mængden af de enkelte ingredienser, og blandt andet tilsætte mere bacon.

Iøvrigt et lille tip: Du kan sagtens købe grønkål i store blade, og så gøre dem rene og snitte kålen fra stokken. Men det er nemmere at købe grønkål, der allerede er vasket og snittet, og derfor klar til brug. Og det er lige så sundt.

Ingredienser til lynstegt grønkål

250 gram skyllet og snittet grønkål
100 gram tørsaltet bacon
50 gram pinjekerner
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste pinjekernerne på en varm pande, men pas på de ikke bliver for mørke! Det sker lige pludseligt, og jo, jeg har prøvet det. Hæld de færdigristede pinjekerner i en lille skål, og stil panden tilbage på blusset ved en jævn varme.
  2. Det tørsaltede bacon skæres ud i små strimler eller tern, og ristes nu mørt på panden. Tørsaltet bacon afgiver ikke megen væde, og derfor er det muligt du skal tilføre en smule olie på panden.
  3. Når baconen er næsten sprødt, kommes den finthakkede grønkål ved. Ryst panden lidt rundt og lad grønkålen falde sammen. Det tager et par minutter.
  4. Krydr med salt og friskkværnet peber, og kom til sidst de ristede pinjekerner ved.

Den lynstegte grønkål serveres straks.

Se også mine opskrifter på:

Grønkålschips

Grønlangkål

Grønkålssuppe

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin

    oktober 14, 2017 at 11:06 pm

    Det der lækkert ud.!

    Kan rester gemmes til næste dag?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her