Den bedste opskrift på en nem grønkålssuppe, der laves med masser af den sunde grønkål. Grønkålssuppen kan sagtens bruges som hovedret.
Her får du min nemme opskrift på en lækker grønkålssuppe, der helt klart er en af mine yndlingsupper.
Dels er grønkålssuppe meget nem at lave, men netop fordi grønkålen jo næsten er en supergrøntsag, er denne suppe også virkelig sund og nærende.
Samtidig er den særdeles mættende, så du kan sagtens anvende den som en sund hovedret på en dag, hvor du gerne vil spise et hovedmåltid uden kød.
Klargøring af grønkål
Husk altid at skylle og vaske de krøllede blade på grønkålen grundigt, for der kan sagtens gemme sig både små insekter og rester af jord. Og det er ikke lækkert at få i suppen.
Grønkålens blade synes måske lidt besværlige at kaste sig over, men det er faktisk slet ikke så slemt endda.
Og ellers kan du efterhånden købe skyllet og hakket grønkål i de fleste supermarkeder, og så er det jo bare endnu nemmere at lave denne skønne grønkålssuppe.
Grønkål er sundt
Grønkål indeholder masser af sunde næringsstoffer og kostfibre.
Her er der rigelige mængder af vitaminer, mineraler og antioxidanter, så spis endelig mere af den sunde kål.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grønkålssuppe
Grønkålssuppe - nem opskrift på suppe med grønkål
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 bagekartofler
- 1 liter bouillon
- 1 dusk timian
- 1 spiseskefuld sherryeddike
- 250 gram grønkål
- 1,5 deciliter piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Pynt
- 7 skiver bacon
- 50 gram græskarkerner
Sådan gør du
- Start med at hakke skalotteløg og hvidløgsfed fint. Varm en stor gryde op ved middel varme, kom løg og hvidløg i sammen med lidt olie, og sauter det i tre minutter uden det tager farve.
- Bagekartofler skrælles og skæres i mindre tern. Sauteres et par minutter med løgene.
- Tilsæt bouillon, gerne en hønsebouillon lavet af en liter vand og to terninger. Pil bladene af timiankvistene og kom dem i suppen sammen med lidt sherryeddike eller lignende eddike. Læg låget på gryden og lad suppen koge i cirka 20 minutter indtil kartoflerne er helt møre.
- Grønkål skylles og nippes fri af stokkene. Du skal kun bruge de krøllede blade. Snit dem i mindre stykker og kom dem i suppen, hvor de koges med i fem minutter.
- Find en stavblender frem, og blend suppen direkte i gryden. Du bestemmer selv hvor fint du vil blende din grønkålssuppe. Det er der ingen regel for.
- Kom derefter fløde ved og blend hurtigt igen, hvorefter gryden med grønkålssuppen stilles tilbage på kogepladen og varmes igennem et par minutter.
- Smag suppen med grønkål til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige grønkålssuppe serveres straks, og gerne sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød, som du får opskriften på her.
Serveres også med baconstykker, hvor baconskiverne er stegt sprøde i ovnen, og derefter brækket i små stykker.
Græskarkerner skal der også til, og her ristes græskarkernerne først på en varm pande.
Sæson for grønkål
Grønkål klarer sagtens vinterens koldeste dage, da den faktisk også kommer igennem tider med helt ned til minus 20 grader.
Så den er altså ret robust.
Sæsonen starter i oktober måned og fortsætter frem til februar. Grønkålen er derfor en udpræget vintergrøntsag.
Se flere lækre suppeopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: