Her får du min opskrift på en nem suppe med masser af grøntsager. Suppen er lavet af blomkål, kartofler, gulerødder og Herbamare urtebouillon.
Hvis du leder efter opskriften på en nem suppe med masser af grøntsager, ja så skal du bare kigge med her.
Det er nemlig en lækker suppe med blandt andet blomkål, gulerødder og kartofler - og lavet med Herbamare urtebouillon.
Derfor er der også tale om en vegansk/vegetarisk suppe, og samtidig er grøntsagssuppen meget mættende.
Mængden af de forskellige grøntsager kan varieres, og sådan en nem suppe er en god mulighed for at få brugt rester af grøntsager i køleskabet.
Opskrift på nem suppe med grøntsager
Ingredienser
- 1 rødløg - grofthakket
- 3 fed hvidløg - knust og grofthakket
- 125 gram kartofler - vægt efter skrælning, skåret i tern
- 200 gram gulerødder - i små tern
- 300 gram blomkål - svarende til ca. en halv blomkål, i mindre stykker
- timian - finthakket
- 1 liter vand
- 1 spiseskefuld Herbamare - ca. 20 gram
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Løg og hvidløg sauteres af i en stor gryde i ca. 5 minutter indtil løgene er bløde - men uden at tage farve. Derfor skal varmen kun være på middel.
- Tilsæt derefter kartofler, gulerødder og blomkål sammen med frisk timian, vand og Herbamare. Du kan også bruge almindelige bouillonterninger, og her skal der to styks i. Kom heller ikke mere Herbamare i end angivet, da den er meget saltet! Du kan altid tilsætte lidt ekstra til sidst.
- Kog grøntsagssuppen op, dæmp varmen lidt igen og kog så grøntsagerne møre under låg. Det tager ca. 20 minutter. Det er som sagt en nem suppe - men den er også rimelig hurtig at lave.
- Blend suppen med en stavblender direke i gryden.
- Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Det er formenligt ikke nødvendigt med mere salt, men her må du lige smage dig frem.
Næringsindhold
Note
Nem suppe med grøntsager serveres straks - gerne med et godt stykke brød til.
Eksempelvis mit italienske brød med store huller.
Ønsker du en mere cremet udgave af den nemme grøntsagssuppe, kan der tilsættes lidt fløde efter behag.
Fløden kommes ved efter at suppen er blendet, og varmes derefter igennem igen.
Se også disse opskrifter:

Comments
No Comments