Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Lynstegt grønkål

Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner

Billede af lynstegt grønkål.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
107
SHARES
FacebookMessenger107PinterestEmailSMS
Indhold
  • Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på lynstegt grønkål
  • Tips
  • Kommentarer

Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Lynstegt grønkål er super lækkert og meget sundt tilbehør, og her grønkålen stegt med lidt bacon og ristede pinjekerner.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g pinjekerner
  • 100 g bacon (gerne tørsaltat)
  • 250 g grønkål (snittet eller plukket)
  • salt og friskkværnet peber

Få Madens Verdens nyhedsbrev

Tilmeld dig her

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste 50 g pinjekerner på en varm pande, men pas på de ikke bliver for mørke! Det sker lige pludseligt, og jo, jeg har prøvet det. Hæld de færdigristede pinjekerner i en lille skål, og stil panden tilbage på blusset ved en jævn varme.
  2. 100 g bacon skæres ud i små strimler eller tern, og ristes nu mørt på panden. Tørsaltet bacon afgiver ikke megen væde, og derfor er det muligt du skal tilføre en smule olie på panden.
  3. Når baconen er næsten sprødt, kommes 250 g grønkål ved. Ryst panden lidt rundt og lad grønkålen falde sammen. Det tager et par minutter. Grønkålen kan snittes eller plukkes i mindre buketter.
  4. Krydr med salt og friskkværnet peber, og kom til sidst de ristede pinjekerner ved.

Næringsindhold

Kalorier136kcalKulhydrater4gProtein9gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt5gEnkelumættet fedt2gNatrium1115mgKalium292mgKostfibre3gSukker1gVitamin A6247IUVitamin C58mgCalcium161mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på lynstegt grønkål

Lynstegt grønkål er simpelthen bare super godt.

Dels er stegt grønkål altså meget nem og hurtig at lave, men den smager også godt, og så er grønkål jo særdeles sundt.

Her er den lynstegt med bacon og pinjekerner, og det er lækkert tilbehør til blandt andet en okseculotte, oksefilet eller en oksetyndsteg.

Opskriften er til fire personer, men du kan nemt variere mængden af de enkelte ingredienser, og blandt andet tilsætte mere bacon.

Se også mine opskrifter på:

  • Grønkålschips
  • Grønlangkål
  • Grønkålssuppe
  • Grønkålssalat (med æble

Tips

Du kan med fordel købe grønkål i store blade, og så gøre dem rene og snitte kålen fra stokken. Eller blot plukke den groft. Stokken skal du ikke bruge.

Men du kan også købe grønkål, der allerede er vasket og snittet, og derfor klar til brug. Og det er lige så sundt. Det er op til dig.

Den lynstegte grønkål serveres straks.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    november 20, 2025 at 11:04 am

    Tak fordi du bruger min opskrift på stegt grønkål. Lad mig gerne høre her hvad du synes om den.

    Svar
  2. Karin skriver

    oktober 14, 2017 at 11:06 pm

    Det der lækkert ud.!

    Kan rester gemmes til næste dag?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin
  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required