• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner

Lynstegt grønkål med bacon og pinjekerner

Lækker og lynstegt grønkål med bacon, og der tilsættes også ristede pinjekerner. Super dejligt tilbehør til retter med kød. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
103
SHARES
FacebookMessenger103PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  13. oktober 2017

Lynstegt grønkål er super lækkert og meget sundt tilbehør, og her grønkålen stegt med lidt bacon og ristede pinjekerner.

Lynstegt grønkål er simpelthen bare super godt.

Dels er grønkålen altså meget nem og hurtig at lave, men den smager også godt, og så er grønkål jo særdeles sundt.

Her er den lynstegt med bacon og pinjekerner, og det er lækkert tilbehør til blandt andet en okseculotte, oksefilet eller en oksetyndsteg.

Opskriften er til fire personer, men du kan nemt variere mængden af de enkelte ingredienser, og blandt andet tilsætte mere bacon.

Iøvrigt et lille tip: Du kan sagtens købe grønkål i store blade, og så gøre dem rene og snitte kålen fra stokken. Men det er nemmere at købe grønkål, der allerede er vasket og snittet, og derfor klar til brug. Og det er lige så sundt.

Ingredienser til lynstegt grønkål

250 gram skyllet og snittet grønkål
100 gram tørsaltet bacon
50 gram pinjekerner
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at riste pinjekernerne på en varm pande, men pas på de ikke bliver for mørke! Det sker lige pludseligt, og jo, jeg har prøvet det. Hæld de færdigristede pinjekerner i en lille skål, og stil panden tilbage på blusset ved en jævn varme.
  2. Det tørsaltede bacon skæres ud i små strimler eller tern, og ristes nu mørt på panden. Tørsaltet bacon afgiver ikke megen væde, og derfor er det muligt du skal tilføre en smule olie på panden.
  3. Når baconen er næsten sprødt, kommes den finthakkede grønkål ved. Ryst panden lidt rundt og lad grønkålen falde sammen. Det tager et par minutter.
  4. Krydr med salt og friskkværnet peber, og kom til sidst de ristede pinjekerner ved.

Den lynstegte grønkål serveres straks.

Se også mine opskrifter på:

Grønkålschips

Grønlangkål

Grønkålssuppe

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karin

    oktober 14, 2017 at 11:06 pm

    Det der lækkert ud.!

    Kan rester gemmes til næste dag?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her