Lynstegt grønkål er super lækkert og meget sundt tilbehør, og her grønkålen stegt med lidt bacon og ristede pinjekerner.
Lynstegt grønkål er simpelthen bare super godt.
Dels er grønkålen altså meget nem og hurtig at lave, men den smager også godt, og så er grønkål jo særdeles sundt.
Her er den lynstegt med bacon og pinjekerner, og det er lækkert tilbehør til blandt andet en okseculotte, oksefilet eller en oksetyndsteg.
Opskriften er til fire personer, men du kan nemt variere mængden af de enkelte ingredienser, og blandt andet tilsætte mere bacon.
Iøvrigt et lille tip: Du kan sagtens købe grønkål i store blade, og så gøre dem rene og snitte kålen fra stokken. Men det er nemmere at købe grønkål, der allerede er vasket og snittet, og derfor klar til brug. Og det er lige så sundt.
Ingredienser til lynstegt grønkål
250 gram skyllet og snittet grønkål
100 gram tørsaltet bacon
50 gram pinjekerner
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Start med at riste pinjekernerne på en varm pande, men pas på de ikke bliver for mørke! Det sker lige pludseligt, og jo, jeg har prøvet det. Hæld de færdigristede pinjekerner i en lille skål, og stil panden tilbage på blusset ved en jævn varme.
- Det tørsaltede bacon skæres ud i små strimler eller tern, og ristes nu mørt på panden. Tørsaltet bacon afgiver ikke megen væde, og derfor er det muligt du skal tilføre en smule olie på panden.
- Når baconen er næsten sprødt, kommes den finthakkede grønkål ved. Ryst panden lidt rundt og lad grønkålen falde sammen. Det tager et par minutter.
- Krydr med salt og friskkværnet peber, og kom til sidst de ristede pinjekerner ved.
Den lynstegte grønkål serveres straks.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karin
Det der lækkert ud.!
Kan rester gemmes til næste dag?